Bingöl Üniversitesi Rektörü iken Kırgızistan Manas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olarak atanan Prof. Dr. İbrahim Çapak, YÖK Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Bingöl Üniversitesinde 8 yıl boyunca rektörlük görevini sürdüren ve geçtiğimiz yıl Temmuz'da Kırgızistan Manas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olarak atanan Prof. Dr. İbrahim Çapak'a bir görev daha verildi. Çapak, YÖK Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Bingöl Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, “Üniversitemizin önceki dönem Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Yükseköğretim Kurulu tarafından Yükseköğretim Denetleme Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. Üniversitemizde uzun yıllar boyunca yürüttüğü akademik ve kurumsal hizmetleri süresince önemli katkılarda bulunan Prof. Dr. Çapak'a yeni görevinde başarılar diler, görevinin yükseköğretim sistemine hayırlı olmasını dileriz” denildi.
Bingöle ilk geldiğinizde mevcut kadroya eski yönetimin adamları denildi.dışardan getirdiklerini hep kaçıp gittiler taş üstüne taş kıymadan siz yine eski jadro ile devam ettiniz ve başarılı olundu ilk 2 yıl boşa gitti.
usulsüz verdiğin kantin ihaleleri ve yemek ihaleleri cebini doldurdun birde .....gidip ticaret sanayi odasında poz veriyorsun intihar eden kantin işletmecisinin ahı yerde kalmaz.
Prof. Dr. İbrahim Çapak hocamıza YÖK Denetleme Kurulu üyeliği görevinde başarılar diliyorum. Bingöl Üniversitesi'ne uzun yıllar boyunca sunduğu değerli katkılar ve vizyoner liderliğiyle her zaman örnek bir akademisyen ve yönetici olmuştur. Şimdi de YÖK'te görev alması, liyakatin en güzel örneklerinden biridir. Yeni görevinde yükseköğretim sistemimize önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyor, kendisine teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.
Haksızlık yaptığı, hak edene hakkını vermeyen, Sayın Cevdet YILMAZ sayesinde hak etmediği halde oturduğu makamı tehdit olarak kullanan adam ne olursa olsun bu hakları ALLAH indinde ödeyecek (Tabii ahirete, hesap gününe imanı varsa)
8 yıl boyunca gerçekten en iyi şekilde çalışıp gerçek bir Bingöl evladı bilinciyle Bingöl Üniversitesi Geliştirmesine çok büyük katkılar sağlamış yeni görevinde başarılar diliyorum saygı değer kişi
İbrahim bey üniversite yemek ihalesinin sözleşmesini kanuna aykırı bir şekilde devrettiğiniz ve bundan dolayı kamuyu 7-8 milyon civarında zarara uğrattığınız iddia ediliyor. Acaba bu hususu da denetleyecek misiniz?
Cevdet yılmaz olmasa, sınıf denetimi verilmeyecek insanlara koskoca YÖK denetleme kurulu üyeliği veriliyor. Yazık bu millete. Bingöl Üniversitesindeki insanların ahı üzerinde, nereye gitsen peşinde olacak.
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın