KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Prof. dr. baydaş, 85 oy aldı

Prof. Dr. Baydaş: “Üniversitemizde daha başka neler yapabiliriz diye düşündüğümüzde akla ilk gelen yaptığımız müracaatlarla fakülte sayımızı artırmak. Bunlardan diş hekimliği fakültesini açmak gibi ciddi bir talebimiz var. İnşallah YÖK uygun görürse bu yıl ya da gelecek yıl olabilir.”

Prof. dr. baydaş, 85 oy aldı
15 AĞUSTOS 2012 ÇARŞAMBA 04:31
0
3968
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi Rektör Adayı Belirleme Seçimi bu gün 08.00–13.00 saatleri arasında Rektörlük Konferans Salonu'nda yapıldı.

Bingöl Üniversitesi resmi internet sitesinde yer alan duyuruda, daha önce 9 Ağustos olarak belirlenen Rektör Adayı Belirleme Seçim takviminin 14 Ağustos tarihine bu güne ertelenen aday belirleme seçimi yapıldı.

2007 yılında kurulan üniversitenin kurucu rektörü olan Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş'ın en çok oy aldığı aday belirleme seçiminde 6 aday yarıştı.

Bu isimlerin önerilmesi ile başlayan seçimlerde, oy verme işlemlerinin tamamlanmasından sonra, sandıklardan çıkan oyların sayılması ile ortaya çıkan sonuçlar şöyle:

1-Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş: 85

2-Prof. Dr. Ali Sayil Erdoğan: 3

3-Prof. Dr. Kazım Yoldaş: 2

4-Prof. Dr. Mehmet Çelik: 2

5-Prof. Dr. Abdurrahman Gül: 1

6-Prof. Dr. Ali Yılmaz Gündüz: 1 oy almışlardır.

Bingöl Üniversitesi Rektör Adayı Belirleme Seçimiyle ilgili en çok oy alan Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş yapılan seçimle ilgili değerlendirmede bulundu.

Seçimin Rektörlük seçimi değil, Rektör Adayı Belirleme Seçimi olduğunu belirten Baydaş: “Öğretim üyelerimizin kullandığı oylar sonucunda belirlenen adaylardan ilk 6 aday Yüksek Öğretim Kurumuna gönderilecek. Orda da yapılan değerlendirme sonucunda 3 kişi Cumhurbaşkanına gönderilecek ve Cumhurbaşkanı da bunlardan birini rektör olarak atayacak” dedi.

Tekrar Rektör seçilmeniz halinde ne gibi çalışmalarınız var sorusuna Rektör Baydaş: “Bazı sorunlarımız var bunlardan, öğretim üyesi bulma sıkıntısı vardı bunda da önemli bir mesafe kat ettik. Gelecek dönemde ise markalaşmak, kaliteyi artırmak Üniversitede bilimsel çalışmaları artırmakla projeler geliştirmek. Uluslararası projeler üretmek. Dışarıya öğrenci göndermek ve dışarıdan öğrenci almak gibi kriterlerimiz olacaktır” ifadelerini kullandı.

Baydaş: “Üniversitemizde daha başka neler yapabiliriz diye düşündüğümüzde akla ilk gelen yaptığımız müracaatlarla fakülte sayımızı artırmak. Bunlardan diş hekimliği fakültesini açmak gibi ciddi bir talebimiz var. İnşallah yükseköğretim de uygun görürse bu yıl ya da gelecek yıl olabilir.”

Öğrenci sayısını 10 binin üzerine çıkarmayla ilgili çalışmalarının olduğunu aktaran Baydaş: “Öğretim üyesini artırmak yani, birazda altyapı ve sayısal olmaktan ziyade nitelik olarak, kaliteli olarak her aşamada daha iyi daha fazla proje yapmaktır” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Ali Eren (@Misafir_9080)
17 Ağustos 2012 Cuma 00:26
Bingöl Üniversitesi çöktü. Yaralı olduğu bildiriliyor.
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
06.05.2026
17:49
Genç`e kütüphane ve etüt merkezi
Genç'e kütüphane ve etüt merkezi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın seçim vaatleri arasında yer alan etüt merkezi ve halk kütüphanesi projesi ihale aşamasına geldi. 400 kişi kapasiteli merkezin 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
06.05.2026
17:48
Bingöl`de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 1 Mayıs'ta evden çıktıktan sonra kaybolan emekli öğretmen Kutbattin Keskin'i bulmak için 3 ilden gelen ekiplerin de katılımıyla 229 personelle arama çalışması yürütülüyor.
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın