KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Polisler serbest bırakıldı

Isparta merkezli operasyonda ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira’ iddiasıyla gözaltına alınan aralarında meslekten ihraç edilmiş emniyetçilerinde de bulunduğu 10 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polisler serbest bırakıldı
22 OCAK 2015 PERŞEMBE 09:11
0
1593
0
AA aa

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde 'görevleri gereği düzenlemeye yetkili oldukları resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira' suçlarından haklarında yürütülen soruşturma kapsamında, önceki Isparta, Tunceli, Bingöl, Mardin, Osmaniye ve Antalya'da eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Aralarında Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı A.G.'nin de bulunduğu 10 şüpheli, Isparta Sulh Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı. Yaklaşık 4 saat süren duruşmanın ardından 10 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kararın ardından avukat Egemen Tanyıldız: “10 şüphelinin ayrı ayrı üzerine atılan suçların delilleri yeterli olmadığı gerekçesiyle tahliyelerine karar verildi. Adli kontrol tedbirinin de uygulanmasına gerek görülmedi. Herhangi bir yurt dışı yasağı olmaksınız ayrı ayrı tahliye edildiler” dedi.

Diğer avukat Hıdır Yıldız ise “Emniyet teşkilatına yönelik yürütülen algı operasyonunun Isparta ayağında dün sabah müvekkiller evlerinden gözaltına alınmışlardır. Ancak bu soruşturma yaklaşık 1 yıl önce Isparta Cumhuriyet Savcısı tarafından başlatılmış. Müvekkiller bulundukları yerlerde talimatla ifade vermiştir. Anlayamadığımız bir şekilde gözaltı kararı uygulanmıştır. Farklı illerde bulunan şüpheliler Isparta'ya getirilmiştir. Arkasından savcı bey ifade almadan atılı suçlardan dolayı tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Mahkemesine sevk etmiştir. Sulh Ceza Hâkimi dosyayı inceledikten sonra müvekkillerin ifadesini almıştır. Yaptığımız savunmalardan hâkim bey dosyayı çok iyi incelemiş ki tüm gözaltındaki şüphelilerin serbest kalması için karar vermiştir. Adli kontrol kararı da uygulamamıştır” diye konuştu.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 3'ü eski 10 emniyet personeli de adliye çıkışında kendilerini bekleyen ailelerine sarıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın