KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Polis koleji sınav tarihleri belirlendi

Polis kolejine öğrenci alımı ile ilgili emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada, sınav tarihleri, başvuru işlemleri ve adaylarda aranacak özelikler bildirildi.

Polis koleji sınav tarihleri belirlendi
06 MART 2009 CUMA 10:44
0
1645
0
AA aa
Açıklamada polis koleji ile ilgili verilen bilgide şu ifadelere yer verildi: “Polis Kolejleri Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Anadolu Liselerinin Fen Bilimleri öğretim programlarına uygun olarak lise derecesinde eğitim ve öğretim yapan Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak kurulmuş, parasız yatılı ve resmi üniformalı okullar olup Ankara ve Bursa illerimizde bulunmaktadır.

Polis Koleji Mezunları; Emniyet Teşkilatına orta ve üst kademe amir yetiştiren Polis Akademisinden mezun olduktan sonra Komiser Yardımcısı rütbesi ile Emniyet Teşkilatında çalışmaya başlamaktadırlar.

Polis Kolejlerine Yerleştirme İşlemi; Adayların Ankara Polis Kolejinde yapılan sınav sonucu düzenlenen başarı listesindeki sıraları ve tercihleri göz önünde bulundurularak yapılır.

Polis Kolejlerine 2009 yılında aşağıda belirtilen sınav aşamaları ile öğrenci alınacaktır.”

Başvuru işlemleri:
Polis Kolejine girmek isteyen adayların öncelikle 02-20 Mart 2009 tarihleri arasında SBS'ye başvurmaları gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Seviye Belirleme Sınavına başvuracak öğrenciler, 10 (on) TL sınav ücretini 02-20 Mart 2009 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O veya Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla, öğrencinin T.C. kimlik numarasına göre yatıracaktır. Polis Koleji için başvuruda bulunacak adaylar SBS'ye girmek zorunda olduğu için ayrı bir ücret yatırmayacaktır ve ayrı bir sınav giriş belgesi verilmeyecektir. Polis Kolejine girmek isteyen öğrenciler 01-10 Nisan 2009 tarihleri arasında öğrenim gördükleri okullarına başvuruda bulunacaktır.

Polis Kolejine girmek isteyen adaylar 01-10 Nisan 2009 tarihleri arasında http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinden başvurularını yapabileceklerdir. Adayların başvurusunun geçerli sayılabilmesi için öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne başvurunun elektronik onaylamasını yaptırması gerekmektedir. Adaylar internet üzerinden başvuruda bulunabilecekleri gibi başvurusunu öğrenim gördüğü okul müdürlüğünden de yapabileceklerdir. (İnternet üzerinden başvuru yapanların mutlaka öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne başvurularının elektronik onaylamalarını yaptırmaları gerekmektedir.)

Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların tespiti OYP (Orta öğretime yerleştirme puanı) göre yapılacaktır. Ortaöğretim yerleştirme puanı değerlendirilmesi sonucunda erkek ve kız adayların sıralaması ayrı ayrı yapılır. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.”

SINAVLAR:
Polis Kolejlerine öğrenci alımının iki aşamada yapılacağı bildirildi. Açıklama şöyle:

I.Aşama:  MEB tarafından yapılan Seviye Belirleme Sınavları sonunda hesaplanan Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların belirlenmesi;

SBS sınavı 06 Haziran 2009 tarihinde saat 10:00'da 81 il merkezi ve gerekli görülen ilçe merkezlerinde yapılacaktır.

II. Aşama: Polis Kolejine Giriş Sınavıdır. Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre belirlenen adayların katılacağı ve Ankara Polis Koleji Müdürlüğünce yapılacak olan sınavdır.  

Ortaöğretim yerleştirme puanına göre en yüksek puandan en düşük puana doğru o yıl Koleje alınacak öğrenci sayısının on katı kadar aday başarılı sayılır. Ancak Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların belirlenmesi öncesinde Koleje başvuru sayısı dikkate alınarak bu sayı Kolej Müdürünün teklifi ve Genel Müdürün onayı ile yirmi katına kadar arttırılabilir.

Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar internet adreslerinden ilanen duyurulduktan sonra başarılı olan adaylar 31 Temmuz 2009 tarihine kadar İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şubelerine başvuracaklardır.

Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar, 03 -07 Ağustos 2009 tarihleri arasında Polis Koleji Müdürlüğü'nde yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacaklardır. Polis Kolejine Giriş Sınavı Mülakat, Beden Eğitimi Sınavı ve Yazılı Sınav (test) aşamalarından oluşmaktadır.

Polis Kolejine Giriş Sınavı Tarihleri:
Mülakat sınavı:03-04 Ağustos 2009,

Beden Eğitimi Sınavı: 05-06 Ağustos 2009

Yazılı(test)Sınav: 07 Ağustos 2009

Polis Koleji Giriş Sınavlarına katılan ve yazılı (test) sınav sonucunda başarılı olan adaylar asıl ve yedek durumlarına göre ilanen duyurulur. 09 Ağustos 2009 tarihinde asil ve yeteri kadar yedek aday Ankara Polis Koleji'nde intibak eğitimine alınacaktır. Sınav sonunda başarılı olan adayların sınav sonucunun ilan edilmesini müteakip intibak eğitimine alınacak olması nedeniyle, adayların sınav için gelirken sınavdan sonra en çok 20 gün süreyle Ankara'da kalacak şekilde hazırlıklı olmaları gerekiyor.

İntibak eğitimi başlama tarihi kendilerine ilânen tebliğ edilmesine rağmen 3 gün içinde eğitime katılmayan adaylar, haklarından vazgeçmiş sayılırlar ve yerlerine sıradaki yedek adaylar çağrılır. Tebliğ tarihinden itibaren 3 gün içerisinde gelmeyen yedek adaylar da haklarından vazgeçmiş sayılır ve yerine sıradaki adaylar çağrılır.

Kolejlere alınacak aday öğrencilere okulun denetim ve gözetiminde tam teşekküllü devlet hastanelerinden sağlık kurulu raporu aldırılır.

Adaylarda aranılacak şartlar
Adayların E-Başvuru Kılavuzu 1.bölüm 2.maddesi ve Polis Kolejine Giriş Yönetmeliği 7.maddesindeki şartları taşıması gerekmektedir.

Bingolunsesi Gazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın