KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Polis darp etti' iddiası

Polisler tarafından darp edildiğini ileri süren vatandaş; “maskeli özel harekât ekipleriyle beraber önce biber gazıyla bizi etkisiz hale getirdiler, daha sonra silah ve tekmelerle vurmaya başladılar. Aldığım darbelerle sağ kolum kırıldı ve vücudumda darbe izleri doktor raporuyla kanıtlanmıştır” dedi.

Polis darp etti` iddiası
17 HAZİRAN 2015 ÇARŞAMBA 04:04
0
2242
0
AA aa

Bahçelievler Mahallesi Aşağıçarşı mevkiinde ağaç kesimi yapan, Özgür Asan, özel hareketçi polisler tarafından darp edildiğini ileri sürdü.

Olay öncesi yaşananları anlayan Asan, “İşçilerle beraber kendimize ait bahçemizde polen yaydığı için tüm izinlerimizi alarak, kavak ağaçlarını kesiyorduk. Araç trafiğini engellememek için ağaç dallarını budayıp yol kenarına atıyorduk o esnada beyaz bir Focus marka araç geldi, aracın içinde iki kişi bulunuyordu. Şoför koltuğundaki şahıs küfürler savurarak konuşmaya başladı. Biz sakin olması ve iki dakikada yolun açılacağını söylememize rağmen hakaret edip elini silahına attı ve kendisinin polis olduğunu söyledi. Biz de polis olmanızın size insanlara hakaret etme yetkisi vermediğini asayişi sağlamanız gerektiğini söyledik. Israrla küfürler savurmaya devam edip arabasına bindi ve bekleyin geliyoruz deyip ayrıldı. Aradan 15 dakika geçtikten sonra özel harekât polisleriyle bulunduğumuz yere geldiler polisler bize bağırıp çağırmaya başladı ve maskeli özel harekât ekipleriyle beraber önce biber gazıyla bizi etkisiz hale getirdiler daha sonra silah ve tekmelerle vurmaya başladılar. Aldığım darbelerle sağ kolum kırıldı ve vücudumda darbe izleri doktor raporuyla kanıtlanmıştır” dedi.

“KARAKOLDA BOYNUNU TIRMALADI!”

Olayın ardından karakolluk olduklarını kaydeden Asan, şunları söyledi: “Bizi karakola götürdüklerinde görevli polisler 'davacı mısınız'? Diye sordu, biz davacıyız deyince olayı çıkaran şahıs boynunu tırnaklayıp kendi vücudunda iz bıraktı ve biz de davacıyız deyip doktor raporu istedi. 3 veya 4 ekiple bize operasyon yapan yüzü maskeli özel harekât polisleri kendilerine zarar vererek, mahkeme önünde haklı çıkarmaya çalıştılar. Bizim vergilerimizle alınan silahlar ve gazlar bizlere karşı kullanıldı. Ne biz nede kavak ağaçları silahlıydı ve kestiğimiz kavak ağaçları slogan da atmadı. Bizde anlamadık polisler neden bize operasyon yaptı.”

“YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Yetkilileri göreve davet ettiğini kaydeden Asan: "Vali ve emniyet müdürünü göreve çağırıyorum işinde gücünde olan bizlere yapılan bu operasyonun amacı ne? Biz siyasi bir eylem mi yapıyorduk birine, birilerine, devlete zarar mı veriyorduk? Amacımız sadece bahçemizde çevre kirliğini engellemek için yine belediyenin uyarısıyla kavak ağaçlarımızın yaydığı poleni engellemekti. Bu şehir terörü neyin nesi ne yapmaya çalışılıyor? Hakkımızı aramak boynumuzun borcu olsun yetkililer bu konuda bir şey yaparlar mı bilmiyorum? Ama bu insanlara bu zulüm neden halkımızı da bu vesileyle uyarıyorum bilinçli ve organizeli yapılan bu tür provokelere gelmesinler. Velev ki biz suçluysak da illa bir operasyon yapılıp dayak atmak mı gerekiyordu? Bu polisler kendilerini devlet gibi göstererek, halk ile gerçek devletin arasını açmak istiyorlar" şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın