KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ekim 2026 Perşembe

Platform neden sustu?

Bingöl'deki sorunların takipçisi olacaklarını beyan eden ‘Bingöl Platformu' yatırım programından çıkarılan havaalanı ve ödeneklerin 12 aya serpiştirilmesiyle teslimatı Aralık 2008'e bırakılan Bingöl Üniversitesi ile ilgili gelişmelere neden sessiz kalıyor!

Platform neden sustu?
06 MART 2008 PERŞEMBE 10:38
0
1691
0
AA aa
Geçtiğimiz yıl çeşitli sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan ‘Bingöl Platformu' 22 Temmuz 2007 milletvekili seçimleri sırasında siyasi partilerin milletvekili aday adaylarını konuk ederek projeleriyle ilgili görüşleri almış ve seçim sonrasında verilen vaatlerin takipçisi olacaklarını beyan etmişti. Ancak platformun, son günlerde havaalanı ve üniversite ile ilgili yaşanan hayal kırıklıkları karşısında sessiz kalması dikkatlerden kaçmadı.
Bingöl üniversitesi, havaalanı, organize sanayi bölgesi, göğüs hastanesi inşaatı ve daha birçok önemli konu hakkında bugüne kadar somut bir adım atamayan platformun yaptığı çalışmalar, eğitim ve ulaşım raporlarının hazırlanmasıyla sınırlı kaldı.
Havaalanının yapımı için hiçbir hareketlilik oluşturmayan platform üyelerinin bu konudaki tek beyanları, Vali irfan Balkanlıoğlu ile yapılan görüşme sonrasında basına aktarılan ‘Vali Balkanlıoğlu havaalanının 2009'da yapılacağına dair söz almış' ifadelerinin ötesine geçmedi.
Yaşanan hayal kırıklıkları ve gösterilen suskunluk karşısında Bingöl Platformu'nun bu soruları yanıtlanması istenebilir!
* Platformun kuruluş amacı sadece sivil toplum örgütlerini bir çatı altında toplamak mı yoksa oluşturulan güç birliğiyle sorunların üzerine gidip çözüm üretiminin sağlanması mıydı?
* Bingöl üniversitesi, havaalanı, organize sanayi bölgesi ve göğüs hastanesi inşaatının hayata geçirilmesi için ne gibi çalışmalar yapıldı? Bu çalışmalar şuanda ne aşamada?
* Bingöl'ün kanayan bu yaralarının iyileştirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ye herhangi bir bilgi veya belge ulaştırıldı mı?
* Platform üyeleri arasında alınan kararlar kâğıt üzerinde mi kalıyor? Hayata geçirilen ya da çözümü sağlanan hangi konu var?
* Platformun görevi sadece sorunları dile getirmek mi yoksa girişimlerde bulunup sorunların çözümüne katkıda bulunmak mı? Görev, sadece sorunları dile getirmekse platformun sokaktaki vatandaştan ayırıcı özelliği ne?
* Platformun sessiz kalışı, iktidar karşısında güçsüz kalışın bir ifadesi midir?
 
 

BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.10.2026
14:01
Bingöl`de ticari taksi tepkisi:
Bingöl'de ticari taksi tepkisi: 'Hiç mi denetleyen yok?'
Bingöl'de bazı ticari taksilerin aşırı hız, hatalı sollama ve yıpranmış araçlarla trafiğe çıkması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bingöl Online'a ulaşan bir vatandaş, bindiği takside emniyet kemeri tokasının bulunmadığını belirterek yetkililere denetim çağrısı yaptı.
21.10.2026
12:39
Seven`den gençlere;
Seven'den gençlere; 'Bizim geleceğimiz sizlersiniz'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, TÜGVA Bingöl Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle bir araya gelerek siyasette gençlerin rolü, liderlik ve topluma hizmet konularında değerlendirmelerde bulundu. Seven, 'Gelecekle ilgili beklentilerimiz ve hayallerimiz varsa bunları gerçekleştirecek olan siz değerli gençlerimizsiniz' dedi.
21.10.2026
12:27
'Benim Gözümden Bingöl' temalı fotoğraf yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde 'Benim Gözümden Bingöl' temalı 2. Geleneksel Fotoğraf Yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım 2026'da sona erecek. Yarışma, yalnızca uluslararası öğrencilerin katılımına açık olacak.
21.10.2026
12:11
Bingöl`de 43,9 milyar TL`lik yatırım: Projelerin yüzde 47`si gerçekleşti
Bingöl'de 43,9 milyar TL'lik yatırım: Projelerin yüzde 47'si gerçekleşti
Bingöl'de yürütülen 289 yatırım projesinin 57'si tamamlandı, 198'i devam ediyor. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında hastane, havalimanı ve karayolu yatırımlarının son durumu da değerlendirildi.
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın