KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

‘PKK TELSİZDE YAKALANDI’ İDDİASI

Bingöl’deki silahlı saldırıyı çözmeye çalışan güvenlik birimlerinin PKK telsizlerini dinlediği, eylemden sonra ‘tekmil’ alındığı, Kandil’in ise ‘üstlenmeyin’ talimatı verdiği öne sürülüyor.

‘PKK TELSİZDE YAKALANDI’ İDDİASI
17 EKİM 2014 CUMA 07:24
0
2609
0
AA aa

Bingöl kent merkezinde denetleme yapan İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile beraberindekilere yönelik silahlı saldırıyla ilgili PKK telsizinde yapılan görüşmede üst yönetime “tekmil” verildiği; saldırı nedeniyle kamuoyu tepkisi nedeniyle ise Kandil‘deki PKK Ana Karargâh Komutanlığı'ndan “olayın üstlenilmemesi” için talimat geldiği öne sürüldü.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, 9 Ekim'de Bingöl'deki silahlı saldırıyla ilgili güvenlik birimleri önemli istihbaratlara ulaştı. Saldırıdan iki gün önce PKK telsizinden Bingöl'de neden eylem yapılmadığı yönünde Bingöl kırsalındaki silahlı gruplara yapılan eleştiriyi tespit eden istihbarat birimleri, olayın ardından bu kez eylemin üstlenilmesi için yapılan telsiz görüşmesini saptadı. PKK telsizlerini dinleyen güvenlik birimleri, saldırıdan bir süre sonra PKK'nın sözde orta saha sorumlusu ile Halk Savunma Merkezi Türkiye sorumlusu arasındaki telsiz konuşmasını kaydetti.

ANKARA'YA GÖNDERİLEN BİLGİ

“Amed eyaleti” olarak adlandırılan bölgede silahlı faaliyetlerden sorumlu olan ve “Ararat” telsiz kodunu kullanan Orta Saha sorumlusunun, “Rojhat” telsiz kodunu kullanan Halk Savunma Merkezi Türkiye sorumlusu ile görüşmesinde, silahlı saldırının Bingöl kırsalındaki örgüt mensuplarınca gerçekleştirildiği yönünde ‘tekmil' verdiği belirtiliyor.

Saldırı sonrası oluşan kamuoyu tepkisi nedeniyle Kandil'deki PKK Ana Karargâh Komutanlığı'ndan “olayın üstlenilmemesi” ve “farklı yansıtılması” yönünde talimatlar iletildiği de gelen bilgiler arasında. Telsiz görüşmelerine yansıyan bu durum sonrasında eylemin “ana karargâhın bilgisi dışında yerel birimlerce gerçekleştirildiği” yönünde ters bilgilendirme uygulaması yapıldığı anlaşıldı.

Bu tespitler, hem soruşturmayı yürüten Bingöl Cumhuriyet Savcılığı'na, hem de Ankara'daki ilgili güvenlik kurumlarına ulaştırıldı. Bu çerçevede, Başbakanlık'a da bilgilendirme yapıldığı öğrenildi 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın