KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ekim 2026 Perşembe

Pkk, 200 belediyeyi almayı hedefliyor

MİT'in güvenlik kurumlarına gönderdiği raporda, PKK ile ilgili dikkat çeken bilgiler yer aldı. Buna göre kooperatif tarzı kurumsallaşmaya giden örgüt, yerel seçim hedefini de belirledi.

Pkk, 200 belediyeyi almayı hedefliyor
14 EKİM 2013 PAZARTESİ 11:28
0
3540
1
AA aa

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı, geçtiğimiz günlerde güvenlik bürokrasisiyle ilgili kurumlara önemli bir yazı gönderdi. MİT, bu yazısında, PKK'nın artık kurumsallaşmaya gideceğinin sinyallerini verdi.

Milliyet'in haberine göre, MİT'in kurumlara gönderdiği o yazıdaki tespitler:

MİT'e göre, PKK'daki bu değişimin ilk aşaması geçen temmuzda Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen 9. Genel Kurul'da alınan bir kararla başlatıldı.

KCK'nın Kandil'deki yönetiminde yer alan Cafer kod adlı PKK'lı, bu toplantı sonunda KCK mali alan genel sorumluluğuna getirildi. Daha önce, örgütün ekonomik ve mali birim sorumlusu olan Rubar kod adlı Hüseyin Boyraz'ın da Cafer kod adlı yöneticiye bağlı olarak mali birimde görev yapmaya devam etmesi kararlaştırıldı.

Yeniden yapılandırma

PKK'nın ekonomik çalışmalarını yürüten bu ikili, PKK'nın 11. kongresinde yer alan kararlara göre ekonomik ve mali birim olarak yeniden yapılandırma faaliyetleri başlattı.

Bu çalışmalar eylülden bu yana Kandil'deki Baleyan bölgesine çok yakın bir hâkim tepenin arkasında yürütülüyor.

Bu çerçevede, örgüt kadrolarının kendi sorumluluk bölgelerinde vergilendirme adı altında topladığı paraların kadrolarda paylaşılması uygulamasının ekonomik sorunlara neden olmaya başladığı tespiti yapıldı.

Kooperatif tarzı

MİT'in yazısına göre, ekonomik anlamda herhangi bir kurumsal işleyişi bulunmayan PKK, önümüzdeki dönemde kurumsallaşmaya gidecek.

MİT'e göre, ekonomik kurumsallaşmanın ilk adımı da kooperatif tarzı örgütlenme olacak. Böylelikle, örgütün kendi üretimiyle kendisini finanse etmesi sağlanacak. Bu konudaki planlama sözde Kürdistan olarak tanımlanan bölgenin dört parçasından gelecek gelirlere göre yapılacak. Sözde Kürdistan'ın geleceği de bu projeye bağlı olacak.

Aynı yazıda MİT, örgütün Suriye'de Rojava olarak adlandırılan bölgede, en geç iki yıl içinde belli bir statü elde etmeyi tasarladığını, ardından uluslararası şirketlerin yatırım amaçlı olarak bölgeye girmek isteyeceklerini düşündüğünü belirtti ve Suriye modelinin başarılı olması halinde PKK'nın Irak'taki inisiyatifinin artacağı değerlendirmesini yaptı.

Örgütte yeni göreve getirilen iki PKK yöneticisine verilen raporlarda; Avrupa ve Suriye'de ekonomik ve mali konularda yapılması gerekenlerin yer aldığı tespit edildi. Bu raporlarda, Suriye'de halkın içme suyu, un, ekmek gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik tesislerin kurulabileceği görüşlerinin bulunduğu belirlendi. Ayrıca, raporlarda bu tesislerin kurulması için gerekli maliyet analizlerinin yapılması gerektiğinin de yer aldığı anlaşıldı.

Hedef 200 belediye

MİT Müsteşarlığı, 2014'te yapılacak yerel seçimlerde PKK'nın hedefini "en az 200 belediye başkanlığını almak" olarak açıkladı.

Yazıda, PKK'nın kendi adaylarını batıda HDP üzerinden seçimlere sokmayı planladığı belirtilirken, Türkiye'deki belediyelerin PKK için ekonomik bir model olarak değerlendirildiğinin altı çizildi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Zazas and Zaza (@Misafir_16079)
14 Ekim 2013 Pazartesi 19:24
BDP-PKK ideolojisinin Bingöl'ü almak istediği ve uyanışa geçen Zaza halkının bilinçlenmesinin önüne geçmek istediği bilinen bir gerçek.Bunun için yeni yüzler ile özelde Bingöl genelde Zaza coğrafyası, Türkiye kamuoyu ve zihinlerde Kürtleştirmeye hizmet edecek adayların ön plana çıkarılacağı ortada.Şimdilerde ortalarda gezen Kürtleştirme figürlerinin yetersiz kaldığı anlaşılmış olacak ki sürecin karşı tarafını ikan etmiş ve bu politikalarında destek almışa benziyor.İlerleyen süreçte yeni karakterlerde çıkarılacaktır.Zazalar dikkatli olmalı.
28.10.2026
23:41
Bingöl`de kasımın ikinci yarısına dikkat!
Bingöl'de kasımın ikinci yarısına dikkat!
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye`nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl`de hepsi var…
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
28.10.2026
13:07
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
Üniversiteye giriş, kamu personeli alımı ve akademik kariyer hedefleyen adayların beklediği 2027 sınav takvimi açıklandı. YKS 19-20 Haziran'da, KPSS A Grubu oturumları eylül ayında yapılacak. ALES ve DGS tarihleri de belli oldu.
28.10.2026
12:53
M. Fatih Atalay`dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
M. Fatih Atalay'dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
Bingöl ve çevresinin son 500 yıllık toplumsal ve siyasi geçmişini ele alan, 1.200 sayfalık eser satışa sunuldu. Beş yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan kitapta, Meclis-i Mebûsan'dan günümüze seçimler, milletvekilleri, senatörler, belediye başkanları ve yerel yöneticilere ilişkin kapsamlı bilgilere yer veriliyor. Eserin ilk tanıtım ve imza programı 6 Kasım'da Bingöl'de düzenlenecek.
28.10.2026
12:12
Bingöl`den Cezayir`e 37 bin tonluk ihracat!
Bingöl'den Cezayir'e 37 bin tonluk ihracat!
Karlıova'daki Kaynarpınar sahasında üretilen manyetit demir cevheri, İskenderun Limanı üzerinden Cezayir'e gönderildi. Prodem Mining'in gerçekleştirdiği ilk ihracat, Bingöl'ün yer altı kaynaklarını uluslararası demir-çelik sanayisiyle buluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın