KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Patronların türkiye'ye 2010 önerisi

Türkiye Global Kobi'ler Platformu'na katılan Ayhan Şahenk, Vodafone İcra Kurulu başkanı Timuray ve KAYSO Başkanı Boydak Türkiye'de KOBİ'lerin gelişmesi için bir dizi öneride bulundu.

Patronların türkiye`ye 2010 önerisi
02 HAZİRAN 2010 ÇARŞAMBA 21:49
0
1631
0
AA aa

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, yaşanan küresel ekonomik krizin, pek çok büyük şirketi derinden etkilediğini ve ülkelerin pozisyonlarında değişikliğe neden olduğunu ifade ederek, ''Büyük devletler, reytinglerini kaybederken, biz ayakta durmayı başardık'' dedi.

Capital ve Ekonomist Dergileri ile Vodafone Türkiye işbirliğinde, ''Türkiye Global Kobi'ler Platformu-İş Ortağım Buluşmaları'' konulu toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, son zamanlarda Türkiye ekonomisinin ve politikasının çok önemli yerlere geldiğini bildirdi. Şahenk, ''Bunun kıymetini bilmek lazım. Büyük devletler reyting kaybederken, biz ayakta durmayı başardık'' dedi.

Türkiye'nin son dönemlerde yaşadığı krizlerden başarı ile çıktığını ve en son olarak da küresel ekonomik krizi başarıyla atlattığını vurgulayan Şahenk, şöyle devam etti:

''Bunda Allah'a şükretmeyi bilmemizin de etkisi var. Dünya yeni bir ekonomik düzen oluşturuyor. Dünya ekonomisindeki bu yeni düzen, bankacılık sistemi üzerine kuruluyor gibi görünüyor. Türkiye'ye gelip ortaklık arayan, yatırım yapan, Türkiye'nin ekonomisinin geleceğini gören bir dünya kamuoyu var. Çünkü Türkiye'nin gelecekte yatırım için güvenli bir liman olacağını kestiren firmalar, bunu değerlendirmek istiyor. Bunlardan birisi de Vodafone'dur.''

Türkiye'ye yabancı sermayenin girişinin hızlanacağını, fon akışının devam edeceğini kaydeden Şahenk, ''Bu durum çok iyi ancak aynı zamanda, iş yapma şekillerinin değişeceğinin ve rekabetin artacağının da bir işaretidir. Bizim şirketlerimizde yaptığımız yenileme çalışmalarını Türkiye de yapmalı'' diye konuştu.

Şahenk, kendisinin de bir aile şirketi temsilcisi olduğunu vurgulayarak, ''Aile şirketleri, aynı zamanda omuz omuza emek üreten çalışanlarımızın da şirketleri. Ancak aile şirketlerinin ömrü üçüncü nesle kadar gelirse ne ala. Ali şirketlerinin ömrünü uzatmamız gerekiyor'' dedi.

Türkiye'de işsizlik ve istihdam konusunun da önemli bir sorun olduğunu belirten Şahenk, ''Türkiye büyüme hızını yüzde 8'lerin altında tutarsa, istihdam sorununu çözemeyecektir. Öte yandan, istihdam ve işsizliği çözmek sadece hükümetin görevi de değildir, hepimizin görevidir'' şeklinde konuştu.

-VODAFONE TÜRKİYE İCRA KURULU BAŞKANI-

Toplantıda konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray da Yatırım Ortaklığı Değerlendirme verilerine göre, Türkiye'deki KOBİ'lerin, diğer ülkelerdeki benzerlerine göre daha yavaş büyüdüğünü ifade ederek, ''KOBİ'lerin daha da büyüyüp gelişmesi için çalışmalar yapılmalı'' dedi.

KOBİ'lerde yenilikçilik ve verimliliğin artırılması için Vodafone tarafından geliştirilen mobil iletişim teknolojilerinin kullanılması gerektiğini vurgulayan Timuray, ''Vodafone olarak dünyada 10 milyon kurumsal aboneye hizmet veriyoruz. Mobil iletişim teknolojileri sayesinde, bir kamyonun aldığı yükü en kısa sürede ve en az yakıt harcayarak hangi güzergahtan götüreceğini merkezden takip edebiliyorsunuz. Bu da size daha az yakıt ve daha kısa sürede işi yapma avantajı sağlıyor'' diye konuştu.

Timuray, Kayseri'nin şirket olarak kendilerinin öncelik tanıdığı bir şehir olduğunu da ifade ederek, ''Kayseri'ye şimdiye kadar 16 milyon dolarlık yatırım yaptık ve önemli bir istihdam sağladık'' dedi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak ise iş dünyasının önemli sorunları bulunduğunu ifade ederek, ''Türkiye için iş dünyası çok önemli. İş dünyasının sorunlarını çözmek de Türkiye için çok önemli bir konu'' diye konuştu.

İş dünyasındaki başarı hikayelerinin, genç yatırımcılarla girişimcilere güzel birer örnek ve iyi birer motivasyon kaynağı olduğunu belirten Boydak, şunları kaydetti:

''KOBİ'ler, Türkiye için çok önemli. Ancak Türkiye'de KOBİ'lerin tuttuğu yer çok küçük. Bu yeri büyütmek gerekiyor. Türkiye, büyümesini artıracaksa, bu KOBİ'ler sayesinde olacak. KOBİ'leri, Kayseri'de ve tüm Türkiye'de güçlendirmeliyiz.''

Toplantıya, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Mustafa Alan, sanayiciler, iş adamları ve şirket temsilcileri katıldı.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın