Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl Milletvekili Dr. İdris Baluken, Başbakan Erdoğan, AK Parti ve yandaş medya tarafından yapılan tehditlerin, barış ve demokrasi mücadelesini sekteye uğratma yerine zirveleştireceğini söyleyerek, partileri, partilerinin eş genelbaşkanları, milletvekilleri ve DTK eş başkanları hakkında asılsız haber ve yorumlar yapılarak, partilerinin açık hedef haline getirildiğini ifade etti.
BDP Bingöl Milletvekili Dr. İdris Baluken, son günlerde yaşanan çatışmalı süreç ile ilgili basın açıklaması yaptı. Baluken, yaşanan çatışmalı süreçten AK Parti'yi sorumlu tuttu.
17 Ağustos 2011'de Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde yaşanan olaydan sonra yaşamını yitiren 11 asker ile ilgili olarak partilerinin açıklama yaparak taziyelerini bildirdiğini belirten Baluken, “Yaşanan çatışmalı süreç ile ilgili, gelinen kaygı verici aşamayı çok önceden görmemize ve tüm sorumlu çevreleri barış girişimlerine destek vermeye çağırmamıza rağmen, bugüne kadar kayda değer herhangi bir sonuç alınamamıştır. TBMM çatısı altında bulunan AKP, CHP ve MHP, bugüne kadar olası çatışmalı süreç ve yaşanabilecek can kayıplarından çok, günlük siyasi çekişmelere ve çıkar ilişkilerine yoğunlaşmayı esas almıştır. Kürt sorununun demokratik siyasi yollarla çözümü ve onurlu bir barış zemini oluşumu ile ilgili çalışmalara duyarsız kalınmıştır” dedi.
Otuz yıldır yaşanan savaşı bitirmek için siyasetin çözüm üretme gücü yerine, alışılagelmiş, denenmiş, sorunu kangrene çevirmiş yöntemlere ağırlık verildiğini belirten Baluken, şunları söyledi:
“Siyasi operasyonlar hız kesmeden devam etmiş, binlerce BDP'li siyasetçi gözaltına alınmış yada tutuklanmıştır. Milletvekili seçilen siyasetçiler cezaevlerinden tahliye edilmemiş ve bir milletvekilinin de milletvekilliği haksız ve hukuksuz bir şekilde düşürülmüştür. Askeri operasyonlar artarak devam etmiş, özellikle Ramazan ayında bu operasyonlar zirvelenmiştir. Yaşanan tüm bu tıkanıklıkları aşmak için AKP hükümeti, yapılan hiçbir çağrıyı dikkate almamış ve sorunu görmezden gelerek çatışmalı sürecin tekrar başlamasına davetiye çıkarmıştır. Sadece son iki ayda 100'ün üzerinde Türk ve Kürt genci hayatını kaybetmiştir.”
“AKP VE YANDAŞ MEDYA PARTİMİZİ HEDEF GÖSTERDİ”
“Çukurca'da yaşanan üzücü olaydan sonra, Recep Tayyip Erdoğan, AKP ve güdümlü yandaş medya tüm sorumluluğu partimize yükleyerek, kendi suçunu örtbas etme yolunu seçmiştir” diyen Baluken, partileri, partilerinin eş genelbaşkanları, milletvekilleri ve DTK eş başkanları hakkında asılsız haber ve yorumlar yapılarak, partilerinin açık hedef haline getirildiğini ifade etti.
Bu provakatif söylem, haber ve yorumları hiçbir şekilde dikkate almadıklarını belirten Baluken, şöyle devam etti:
“Barış ve diyalog için dün olduğu gibi bugün de yoğun çaba içerisinde olacağız. Barış mücadelesinin badireli, zorlu ve bedellerle dolu olduğunu biliyoruz. Tayyip Erdoğan, AKP ve yandaş medya tarafından yapılan tehditlerin, barış ve demokrasi mücadelemizi sekteye uğratma yerine zirveleştireceği gerçeğinin bilinmesini istiyoruz. İçinde bulunduğumuz bu mübarek Ramazan ayında, sınır ötesi savaş operasyonları yerine barış çalışmalarına yoğunlaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Otuz yıldır denenmiş şiddet ve savaş yöntemlerinin oluşturduğu acı, kan, gözyaşı deryası için ‘artık yeter' diyoruz. Özellikle, tarih boyunca tüm çatışma ve savaşlara ara verilen mübarek Ramazan Bayramı'nın ve 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün çakışmasının barış için bir şans getirmesini diliyoruz. Her iki tarafa da Ramazan Bayramı'nın ve 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün anlamına denk düşecek şekilde silahlı eylemlere ve askeri operasyonlara son verme çağrımızı yineliyoruz. Tıkanan barış diyalog zemininin önünün açılması için, demokratik siyaset önündeki engellerin kaldırılması ve demokratik anayasa çalışmalarının hızlandırılması gerektiğine inanıyor, duyarlı kamuoyunu bu sürece destek vermeye çağırıyoruz.”
Kendi beynini kiraya verip beyinsiz olarak ortalıkta açıklama yapma gereği duyan, mecliste değil Diyarbakır Balık Pazarında balık satarak siyaset yapan vekil müsvedesi. Kendine ait bir cümle bile kuramıyorsun değil mi? Halkın sana verdiği dokunulmazlıkla kendini başkalarına mahkum ettin... Yazık ki ne yazık...
ya bu adam nerde yaşıyor ya meclise gidecek kadar cesaretiniz yok insan öldürmeyi kalleşçe kürt kardeşlerinizi ve size oy veren kürtleri öldürüyorsunuz çıkmış hala konuşuyor sunuz nerde sizin barış ve demokrasi sözleriniz nerde kaldı aferin size bingöllüleri iyi kandırdınız helal olsun hem oyları aldınız hemde vurmaya öldürmeye devam yazık size çok yazık
Sayın Baluken şahsınızı tanımıyorum ama içinde olduğunuz ideolojinin tamamı bölge insanına zarardan kan ve göz yaşından başka hiç bir şey vermemiştir size düşen bir bingöllü olarak davanızın asıl amacını açıkça söylemektirBaşarınızı takdir ediyorum çünkü Bingöl gibi dini bütün bir milleti bile inançlarına aykırı bir yere oy vermeye razı ettinizHiç kimse çıkıp pkk bdp adına ne derseniz bingölün inançları doğrultusunda birçizgide olduğunu söyleyemez.Fikri zikri belli bunların çıkıp bunu açıklayın bunlar ateisttir deyin bingöle heykelini dikelim
Pkk ile bağlantınız yoksa ozaman çizginizi belirleyin Meclise gidin siyaset yapın sokaklarda taş atmayın kaldırım sökmeyin insanların evine bir kor ateşide siz dökmeyin sen önce zazacayı bir koruda kalkmış kürtlerin peşinde cirit atıp diyarbakırda taş atıyorsun Bingöl halkı sana oy verdi taş atasın diye değil siyaset yapasın diye unutmaki sen bir hekimsin.
idris bey kalkmış halen hükümet sorumlu diyor tamam eyvallah hükümet sorumlu peki sizin misyonunuz ne orada halk size mi oy verdi yoksa şu pkk taşeronlarına mı? nasıl süreç daha iyi bir noktaya geldi değil mi sanki oylar pkk ye verilmiş gibi kendi istediklri gibi hareket ediyor ve siz korkaklar da süt dökmüş kedi gibi ortalıkta onu bunu sorumlu tutmaya çalışın inanın size oy veren büyük bir kitle şu an pimanlık içinde sizlerinde ve seninde ne olduğunuz görüldü biraz da şu kürt ergenokunu da siz çıkarın ortaya o zaman hükümetle uğraşın...
boş konuşuyor idris baluken biz artık neyin doğru neyin yalnış olduğunu biliyoruz boşuna başkalarına suç atma BDP pkk aynıdır sende onlrla aynısın.sizler şideten başka ve terörden başka birşey bilmiyorsunuz
Bingöl'de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de konut aboneleri için kasım ayı doğal gaz tüketim limiti 306,08 metreküp olarak belirlendi. Sınırın altında kalanlar Kademe-1, aşanlar ise o ayki tüketimlerinin tamamı için Kademe-2 tarifesine tabi olacak. Peki, 300 metreküp tüketenle 310 metreküp tüketenin hesabı nasıl değişecek? Kimler uygulamadan muaf tutulacak?
30.10.2026
14:10
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027'de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Radarı görünce hız kesmek artık yeterli olmayacak. 2027 yılında trafik denetimlerinin kapsamı genişletilecek. Jandarma ve polis bölgelerinde toplam 115 milyon araç ve sürücü denetimi yapılması, 44 ortalama hız ihlal tespit sisteminin kullanılması ve 300 özel denetim gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
30.10.2026
14:08
Bingöl'de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de kartpostallık görüntüler oluşturan bulut örtüsü, dağları, vadileri ve yerleşim alanlarını sardı. Eşsiz manzara, dron ile havadan görüntülendi.
30.10.2026
14:07
Bingöl'de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Alzheimer hastasında 4 gündür haber alınamıyor.
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın