KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Paris cinayetlerini protesto ettiler

BDP Bingöl il Başkanlığı, PKK'nın kurucularından Sakine Cansız ve beraberindeki 2 kişinin öldürülmesini, kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti.

Paris cinayetlerini protesto ettiler
06 OCAK 2014 PAZARTESİ 05:24
0
1959
0
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl İl Başkanlığı, 9 Ocak 2013 tarihinde Paris'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'ın ölüm yıl dönümü münasebetiyle protesto yürüyüşü ve kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Aralarında BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, BDP Belediye Başkan Adayı İlhan Çakabay ve Eş Başkan Adayı Zarife Karasungur'un da bulunduğu yüzlerce kişi parti binası önünden Dörtyol Saat Kulesi önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Burada toplanan kitleye hitaben kısa bir konuşma yapan BDP Eş Başkan Adayı Zarife Karasungur, Sakine Cansız ile 30 yıl önce Bingöl'de görüştüğünü belirterek: “Öğretmenler lojmanında beraber bir gün geçirdik Sakine yoldaşımızla benim Bingöl'e Eş Başkan olarak gelmem aynı tarihine denk geldi. Sakine yoldaşın atmış olduğu tohum yeşerdi bizleriz. Sakine arkadaş ve yoldaşlarının katilleri bulunup hesap soruluncaya kadar biz bunun peşini bırakmayacağız” dedi.

“KATLEDİLMEK İSTENEN KÜRT HALKININ ÖZGÜRLÜK İRADESİDİR”

Karasungur'dan sonra bir konuşma yapan BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Paris katliamıyla Kürt halkının özgürlük idaresi ve statü talebinin katledilmek istendiğini söyleyerek: “Bizler Kürt halkı olarak 100 yıldır bizlere dayatılan bu katliamları çok iyi biliyoruz. 100 yıldır bizleri katleden güçler kimlerse Paris'in orta yerinde yeni bir katliam dalgasını Kürt halkına göstermek isteyen güçler olmuştur. Paris katliamı Kürt halkının özgürlüğün şafağında olduğu bir sürecin hemen ertesinde yapılmıştır. Paris katliamı, Kürt halkının statüsünü bütün Ortadoğu'ya kabul ettirdiği bir dönemin hemen ertesinde olmuştur. Paris katliamı bir yönüyle Kürt halkının özgürlük hareketini katletmeyi amaçlamıştır. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan Paris katliamı için ikinci bir dersim katliamıyla karşı karşıyayız demiştir” dedi.

“KATLİAMI YAPANLAR ULUSLARARASI GÜÇLERDİR”

Paris katliamının uluslararası komplo güçler tarafından yapıldığını ifade eden Baluken: “Uluslararası komplo güçler ve onların bölgesel işbirlikçileri aynı zamanda Paris katliamını planlayan ve tetiği çekenlerdir. Bu komplonun sahibini Kürt halkı çok iyi biliyor. Ama asıl önemli olan bu komplonun içerisinde AKP hükümetinin ve Türkiye devletinin oynamış olduğu roldür. Devlet bir yandan Sayın Öcalan ile müzakere masasına oturduğunda öbür yandan da halen Kürtleri katlederim anlamını Paris'te göstermiştir. Paris'teki arkadaşlarımızın katledilmesi ve arka planında yatan derin güçlerin ortaya koymak istediği planın anlamı budur. Biz bu katliamı, katliam sahiplerini lanetliyoruz. Bu katliamı yapanların tarih önünde hesap vereceğini tüm halkımıza deklare ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETE YÜKLENDİ

Paris Katliamında Ak Parti Hükümeti ve Devletin parmağı olduğu ileri süren Baluken: “Katliamdan sonra Kürt halkının alanlara çıkarak ‘ey Başbakan eğer senin bu katliamda parmağın yoksa bu katliamı ortaya çıkarmak senin boynunun Borcudur. Eğer sen barış sürecine karar verdiysen Paris katliamını aydınlatmak senin görevindir demişti. Aradan tam 1 yıldır geçti bu süreçte AKP devleti ve hükümeti tek bir girişimde bulunmamıştır. Fransa'da yakalanan Ömer Güney'in devlet içerisindeki istihbarat birimleriyle işbirliği içerisinde olduğu bütün çıplaklığıyla açığa çıkmış olmasına rağmen Ankara'da etkili bir soruşturma yapılmamıştır. Ömer Güney'in Ankara bağlantılarıyla ilgili tek bir girişimde bulunulmamıştır. Bu katliamın tetikçileri ve arka plandaki güçler aydınlatılmayıncaya kadar bizim gözümüzde birinci şüpheli AKP hükümeti Türk Devleti ve onlarla işbirliği içerisinde olan Fransa devletidir” diye konuştu.

“ÖMER GÜNEY KİMDİR? ONA TETİĞİ ÇEKTİRENLER KİMLERDİR?”

Konuşmasında Hükümete seslenen Baluken: “Ömer Güney kimdir? Ona tetiği çektirenler kimlerdir? İstihbarat ile olan ilişkileri nelerdir? Ömer Güney'in arka planındaki Ankara'daki ilişkileri açığa çıkarmak için Adalet Bakanlığınız hangi çalışmaları yapmıştır? Dış işleri Bakanlığınız hangi diplomatik girişimlerde bulunmuştur. Fransa hükümetiyle bu konuda kaç kere bir araya geldiniz bunlara verecek bir yanıtız yoksa sizin niyetinizden şüphe ederiz, sizin barışla ilgili söylediklerinizin sahte olduğuna kanaat getiririz. Bir taraftan barış süreci yürüterek Kürtleri kandırmaya çalışarak, Paris katliamının, Roboski katliamının üzerini örtmeye kalkarsan senin sonunda Tansu Çiller gibi, Doğan Güreş ve Mehmet Ağar gibi senin yerinde katliamcıların yanı olur” dedi.

Katliamları kınadıklarını ifade eden Baluken: “Başta Paris katliamı ve Roboski katliamı başta olmak üzere tarih boyunca Kürt halkına katliamı dayatan bütün Uluslararası komplocu güçleri onların içerisinde bölge işbirlikçilerini tarih önünde halkın önünde adaletin önünde hesap soruncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Katliamı tüm Çevlik halkı olarak lanetliyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın