KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Pancar alımı başladı

Elazığ Şeker Fabrikası 2011-2012 dönemi pancar alım kampanyası başladı. Fabrika Müdürü Öztürk, 'Bingöl'den alınacak pancarla birlikte yaklaşık 110 bin ton pancar işlenecektir' dedi.

Pancar alımı başladı
04 EKİM 2011 SALI 21:04
0
1618
0
AA aa

Elazığ Şeker Fabrikası Müdürü Öner Öztürk, yılda yaklaşık 200 bin ton pancar işleme kapasitesine sahip fabrikanın üretiminde, ekim miktarının azalması neticesinde önemli düşüşler olduğunu söyledi.

Geçen yıl 89 bin 800 ton pancar işleyerek üreticilere 10 milyon 266 bin lira ödendiğini aktaran Öztürk, "Bu yıl Elazığ'da 20 bin 750 dekarlık alanda pancar ekimi yapılmış, Bingöl'den alınacak pancarla birlikte yaklaşık 110 bin ton pancar işlenecektir. 60 gün sürecek işleme çalışması sonucu 13 bin 500 ton şeker, 4 bin 500 ton melas, 30 bin ton yaş küspe üretilecektir. Bu yıl üreticilerimize toplam 11 milyon 500 bin lira ödenecektir. Bugüne kadar bakım, sulama, söküm gibi avanslarla 4 milyon 300 bin lira ödenmiştir" dedi.

Öztürk, fabrika olarak üreticilere pancar tarımı için gerekli gübreleri temin ederek ekim öncesi dağıttıklarını, teslim edilen pancarın yüzde 20'si kadar yaş küspenin bedelsiz verildiğini, maliyetinin yarı fiyatına pancar tohumu temin edildiğini söyledi.

Pancar ve şekerin üretiminin sağladığı katma değer, istihdam alanı, hayvancılığın gelişmesine katkıları, sosyal ve ekonomik yaşam üzerinde etkileriyle dünyada olduğu gibi Türkiye'de de stratejik önemi olduğunu ifade eden Öztürk, yeterli pancar temin edilememesi nedeniyle kısa sürede kapanan kampanya sonucunda fabrikalarında birim üretim masrafının arttığını belirterek, fabrikanın verimli ve karlı çalışması için yörede var olan sulama sorununun çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Özelleştirme süreci hakkında bilgiler veren Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elazığ, Elbistan, Malatya ve Erzincan şeker fabrikalarının içinde bulunduğu Portföy B Grubunun bütün olarak özelleştirilmesi amacıyla 11 Eylül-11 Ekim'de ihaleye çıkmıştır. Satışın bu yıl içerisinde tamamlanacağı belirtilmektedir. Satış gerçekleştirildiği takdirde 56 yıldır kamu eliyle çalıştırılan fabrikamız bundan böyle özel sektör tarafından çalıştırılacaktır."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın