KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Panama'da seçimi milyoner aday kazandı

Panama'da yapılan devlet başkanlığı seçimini milyoner aday Ricardo Martinelli kazandı...

Panama`da seçimi milyoner aday kazandı
04 MAYIS 2009 PAZARTESİ 08:47
0
1275
0
AA aa
Seçim Merkezi'nden yapılan açıklamada, oyların yüzde 87'sinin sayıldığı ve Martinelli'nin seçimi kazanmayı garantilediği bildirildi.

Muhalif ''Değişim İttifakı'' adayı olan ve süpermarketler zinciri sahibi olan Martinelli, açıklamaya göre oyların yüzde 61'ini alırken, en yakın rakibi Demokratik Devrim Partisi başkanlığındaki koalisyon hükümetinin adayı Balbina Herrera'nın oyları yüzde 37'de kaldı.

Panama kanalının genişletilmesi ve ABD'ye giren kokainin tranist geçiş noktası olduğu iddiaları nedeniyle kanaldaki güvenlik önlemlerinin artırılması, gerek Martinelli gerekse Herrera'nın programında yer alıyordu.

Seçime katılan adaylar arasında 1989-1994 yılları arasında devlet başkanlığı yapan Guilermo Endara da bulunuyordu.

Devlet Başkanlığı seçimlerine paralel olarak yapılan 71 sandalyeli parlemento seçimlerinde kullanılan oyların yüzde 53'ü sayılırken, buna göre Martinelli'nin ''Değişim İttifakı'' 37 , Herrera'nın Demokratik Devrim Partisi 23 sandalye kazandı.

Toplam 3.19 milyonluk nüfusa sahip Panama'da Devlet Başkanlığı seçimiyle aynı zamanda Devlet Başkanı Yardımcısı, kongre üyeleri, belediye başkanları ve diğer yerel yöneticilerin seçimi için de oy kullanıldı.

(aa)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın