KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Kasım 2025 Salı
°C

Özel öğrencilere özel program

Bingöl Online Gazetesi, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Haftasında özel çocukları unutmadı. Üniversiteli gençlerin müzikleriyle renk kattığı programda türküler söyleyip halay çeken Down Sendromlu öğrenciler, palyaço gösterisiyle de doyasıya eğlendiler.

Özel öğrencilere özel program
21 MART 2018 ÇARŞAMBA 23:16
11
4911
4
AA aa

Tüm dünyada kutlanan 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Bingöl Online Gazetesi de Down Sendromlu öğrencileri unutmadı. Gazetemiz imtiyaz sahibi Hakim Bayraktar'ın eşi Dilan Bayraktar hanımefendi tarafından Bir Umut Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi idaresi işbirliğiyle hazırlanan programda, öğrencilere unutulmaz anlar yaşatılırken, çeşitli hediyelerle de öğrencilerin mutluluğu pekiştirildi.

Üniversiteli gençlerin müzikleriyle renk kattığı programda türküler söyleyip halay çeken Down Sendromlu öğrenciler, palyaço gösterisiyle de doyasıya eğlendiler.  Programda resimlerinin basılı olduğu puzzle hediyesiyle büyük mutluluk yaşayan öğrencilerle yakından ilgilenilirken, keyifli anlar da kayda alındı.

“MUTLULUKLARINI GÖRMEK BİZİM İÇİN YETERLİ”

Programa ilişkin görüşleri alınan Dilan Bayraktar, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Haftası münasebetiyle düzenledikleri programın güzel ve keyifli geçtiğini, öğrencilerin yüzlerindeki tebessümün en büyük mutlulukları olduğunu ifade etti.

Down Sendromlu bireylerin önemsenmesi ve hatırlanmasının taşıdığı öneme de değinen Bayraktar; “Herkesin bu tür eğitim kurumlarını ziyaret etmesi, farkındalığı hissetmesi ve onlara küçük bir tebessümle dahi olsa moral vermesi inanılmaz önem arz etmektedir. Bugün onların yanında bulunmaktan ve mutluluklarına vesile olmaktan büyük keyif aldık. Bir Umut Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi sahibi Sayın Ahmet Çapak ve değerli okul müdürümüz Sayın Mehmet Çapak hocamıza programın düzenlenmesi olanağını sundukları için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca programda bizlere eşlik ederek onurlandıran değerli büyüğümüz Semiramis Karaarslan ve değerli arkadaşım Zeynep Kavran'a ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

HATIRLANMANIN MUTLULUĞU YAŞANDI

Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe dair memnuniyetini paylaşan Bir Umut Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Çapak, bu anlamlı günde hatırlanmış olmanın huzur ve mutluluğunun yüreklere fazlasıyla yansıdığını söyledi.

Duyarlılıklarından ötürü Bingöl Online Gazetesi ve Dilan Bayraktar'a teşekkür eden Çapak: “Bir Umut Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi olarak özel öğrencilerimizin eğitimini fazlasıyla önemsiyor ve gerekli her türlü çabayla onların hayata bağlanmalarına yardımcı oluyoruz. Bugün böyle bir program düzenlenmesi, öğrencilerimiz, aileleri ve bizler için büyük keyif verdi. Öğrencilerimiz unutulmaz bir gün yaşadılar. Oldukça keyifli anlara sahne olan bu özel program vesilesiyle Dilan Bayraktar Hanımefendiye sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Düzenlenen etkinliğe çocukları ile gelen anne ve babalar da farklı bir gün geçirdiklerini belirterek, Bingöl Online Gazetesi'ne ve Dilan Bayraktar'a teşekkürlerini ilettiler.

Down Sendrolumlu öğrenciler için düzenlenen programa katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Eğitim ve Topum Gönüllüsü Semiramis Karaaslan, özel öğrencilerin hiçbir zaman yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi. Öğrencilerle birlikte eğlenci vakit geçirdiğini kaydeden Karaaslan; " Onlar bizim evlatlarımız, canımız bir parçamız. Birçok insan down sendromlu öğrencileri engelli olarak görüyor ama öyle değil aksine bizden +1 fazlalar. herkes bu konuda son derece duyarlı ve hassas olmalıdır. onları topluma kazandırmak için elimizi her zaman düşünmeden taşın altına koymalıyız" diye konuştu. 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24164)
22 Mart 2018 Perşembe 17:28
Bu duyarlı davranışınızdan ötürü tebrik ediyorum Dilan hanım..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24161)
22 Mart 2018 Perşembe 15:53
Tebrik ederim sizleri çok güzel bir iş yapmışsınız. Bu masumları sevindirmek bence en büyük sevap Allah sizden ve emeği geçen herkesten razi olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24156)
22 Mart 2018 Perşembe 11:49
Varlıkları ile hayatlarımıza hayat katan bu güzel insanlara Allah (cc) uzun ve sağlıklı ömür versin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24146)
21 Mart 2018 Çarşamba 23:36
Çok güzelsiniz :)
18.11.2025
10:06
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Yaka Kamerası Projesi kapsamında Bingöl'de trafik ekiplerine 90 yeni yaka kamerası tahsis edildi. Bingöl Valisi Usta; 'Vatandaşımızın devlete olan güvenini sağlamak, kolluk kuvvetlerimizin de şefkatini göstermek amacıyla çok önemli diye değerlendiriyorum' dedi.
18.11.2025
09:52
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, isteyen ve başarılı olan öğrencilerin üniversiteyi 3 yılda bitirebilmesine ilişkin uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı.
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
16.11.2025
19:43
Bingöl`de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'ün yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Özellikle Bingöl- Elâzığ yolu kurucu mevkiinde sürücüler zor anlar yaşadı.
16.11.2025
19:30
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
Bingöl'de yaşayan Mahfuz Koçdağı, 15 yıldır 10 metrekarelik dükkanında ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor.
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın