KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı

Yıpranma hakkı, statü tanımı, taltif ve KİT'lerde çalışan özel güvenlik işçilerinin kadroya alınması taleplerini dile getiren Güvenlik-İş Sendikası Bingöl İl Başkanı Cahit Ateş; 'Ve biz, emeğimizin hakkını, can güvenliğimizin teminat altına alınmasını, saygı görmeyi talep ediyoruz' dedi.

Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
30 HAZİRAN 2025 PAZARTESİ 17:22
7
2571
3
AA aa

26-30 Haziran Özel Güvenlik Günü ve Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Güvenlik-İş Sendikası Bingöl İl Başkanı Cahit Ateş, özel güvenlik çalışanlarının hem sesi olmaya hem de haklarını savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

“‘Özel Güvenlik Her Yerde' diyerek çıktığımız bu yolda, toplumun huzuru için canla başla çalışan meslektaşlarımızın sesi olmaya, sorunlarını çözmek adına her platformda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diyen Başkan Cahit Ateş, 21. yıl vesilesiyle özel güvenlik görevlilerinin taleplerini bir kez daha dile getirdi.

Özel güvenlik emekçilerinin sadece bir meslek grubundan ibaret olmadığını belirten Ateş; “Biz bu ülkenin görünmez kahramanlarıyız. Sadece bir meslek grubu değil, aynı zamanda bir kamu hizmeti yürütüyoruz. Ve biz, emeğimizin hakkını, can güvenliğimizin teminat altına alınmasını, saygı görmeyi talep ediyoruz”

TALEPLER NET VE KARARLI

Güvenlik-İş Sendikası'nın öne çıkan talepleri ise şöyle sıralandı:

Özel güvenlik görevlilerine yıpranma hakkı tanınması,

Görev sırasında hayatını kaybeden özel güvenlik personeline şehitlik ve gazilik statüsü verilmesi,

Taltif uygulamalarında, emniyet personeline uygulanan sistemin özel güvenlik çalışanlarına da eşit biçimde yansıtılması,

KİT'lerde çalışan özel güvenlik işçilerinin kadroya alınması,

Toplu iş sözleşmelerinde Yüksek Hakem Kurulu'nun ücret belirleyici olmaktan çıkarılması.

Açıklamasının sonunda “Bu vesile ile ülkemizin görünmez kahramanlarının 26-30 Haziran Özel Güvenlik Günü ve Haftası'nı en içten dileklerimle kutluyorum” diyen Ateş, tüm özel güvenlik çalışanlarına selam ve saygılarını gönderdi.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115101)
04 Temmuz 2025 Cuma 17:29
İnşallah öyle bir durumda gerçekleşir Allah hayırlısını etsin inşallah devletimizin bu konuda gerekni yapmasi rica olunur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115080)
30 Haziran 2025 Pazartesi 19:05
Özel güvenlikler modern kölelik sisteminin bir parçasıdır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115081)
30 Haziran 2025 Pazartesi 20:15
@Misafir Kullanıcı Gerçekler acıdır. Bir baltaya sap olmayanların yaptığı meslektir.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın