KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Otobüs firmaları kontak kapattı

Bingöl’de otobüs firmaları, korsan yolcu taşımacılığı yapıldığı gerekçesiyle kontak kapattı. Vip taksilerin usulsüz yolcu taşımacılığı yaptığını ileri süren otobüs firmaları, çözüm bulununcaya kadar süresiz kontak kapatacaklarını söylediler. VİP Taksi firması ise iddiaları yalanladı.

Otobüs firmaları kontak kapattı
19 ŞUBAT 2014 ÇARŞAMBA 07:14
0
4081
0
AA aa

Bingöl-Elazığ ile Bingöl-Diyarbakır arasında çalışan otobüs firmaları, araçlarını Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nün önüne bıraktı.

VİP TAKSİLER KORSAN TAŞIMACILIK YAPIYOR İDDİASI

Elazığ-Bingöl hattında yolcu taşımacılığı yapan otobüs firma yetkililerinden H. Fahri Bingöl: “60 tane aracımız var, Vip taksilerden dolayı firmamız mağdur durumda. Hem Diyarbakır hattı hem Elazığ hattı. İkisinde de haksızlığa uğradık. Yetkililerden görevlerini yapmalarını istiyoruz. Vip taksiler ‘turist taşıyoruz' şeklinde belge düzenliyorlar. Hâlbuki hepsi yolcu alıyor, turist değil. Araçlarında takoraf cihazı yok, 160-170 kilometre hızla gidiyorlar. Biz ise 99 kilometre hızı geçemiyoruz. Araçlarımızda 3 tane sigortalı çalışıyor. Trafik sigortası, yolcu sigortası da var. Vip taksilerin ise hiçbir şeyi yok. 5 yolcu alıyorlar, yolculardan birini grup başkanıyım diyerek seçiyorlar. Sonra da yolcumuzu böyle usulsüzce taşıyorlar. Biz ne yapalım sesimizi kime duyuracağız. 3 yıldan beri söylüyoruz hiç kimseden yanıt alamadık.” şeklinde tepki gösterdi.

Aynı durumda mağdur olan 60 otobüsün bulunduğunu ifade eden Bingöl, “Bu 60 aracın her birinin 2-3 tane ortağı var. Bu da 300-400 ortak eder. Yıllardır evimize ekmek götüremiyoruz. Herkes arabasını satışa çıkardı alan yok. Yetkililer artık sesimizi duysunlar. Biz burada sadece hakkımızı istiyoruz, boşu boşuna çıkıp yol kesmiyoruz, boşuna eylem yapmıyoruz. Kimseyi mağdurda etmek istemiyoruz ama mecburuz. Vali bey geçen sene bize yardımcı olacağını söyledi, söz verdi. Ancak bu sözünü yerine getirmedi” dedi.

"KİMSENİN HAKKI YENİLSİN İSTEMİYORUZ"

Kendilerine yapılan haksızlığın arkasında siyasi rantın olduğuna inandıklarını ifade eden otobüs firma sahiplerinden Kadir Yılmaz ise taşıma belgelerindeki uygulama hatalarından şikâyet etti.

Vip taksilerin yaptığı taşımacılığın turist taşıma sayılamayacağını kaydeden Yılmaz, “Elazığ'a ve Elazığ'dan Bingöl'e bu kadar turist taşınıyor deniliyor. Nerede turistlik alan var? Biz bunu hala öğrenemedik. Öyle bir durum varsa bizim arabalarımız daha fazla yolcu alıyor. Biz götürdüğümüz yolcuyu turistlik olarak değil normal ticari amaçla götürüyoruz. Bunlar ise grup yolcu taşımacılığı yapıyorlar. Eğer bu grup taşımacılığı bu şekil varsa biz de yapalım çünkü böyle bir şey sistemde yok. Şuanda resmi kanunun A-1 yetkisi belgesi D-1 yetki belgesi ve D-2 yetki belgesinin hakkı hukuku neyse bize. Onların hakkı neyse onlara versin saygıyla karşılıyoruz. Onlar çalışmasın, demiyoruz. D-1 yetki belgesinin konumu nedir? D-2'nin konumu nedir? Ne şekil çalışabilir. Biz ne şekil çalışabiliyorsak o konuda resmiyet bize de uygulansın onlara da uygulansın” şeklinde konuştu.

AYBEK: “BELGELERİMİZ MEVCUT”

Yaşananlar üzerine açıklamada bulunan Bingöl Turizm Seyahat Acentesi yetkilisi Kadri Aybek, ulusal basına da yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Acente olarak yıllardır ulaşım sektöründe Bingöl halkına hizmet verdiklerini kaydeden Aybek, 50 yıldır yaptıkları bu hizmetten dolayı gurur ve onur duyduklarını ifade etti.

Ulusal basında çıkan “Korsan taşımacılık” eylemlerinde kendisine yönelik gerçek dışı eleştirilerin yer aldığına işaret eden Aybek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl Turizm Acentesi olarak 50 yıldır ulaşım sektöründe Bingöl halkının hizmetindeyiz. Bingöl-Elazığ arası VİP taksi uygulamasını yapmak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü tarafından bkn.u-net.A1.23.58 numaralı A1 yetki belgesi şirketimiz tarafından tüm evrakları tamamlanmış halde başvuru yapılarak alınmıştır. A1 yetki belgemizle ilgili bütün evraklarımız yetkili kurum ve kuruluşlarda mevcuttur. Basına yansıtılan haberler gerçek dışı olup, konuyla ilgili gerçeği öğrenmek isteyen bütün vatandaşlarımız bir dilekçe ile bu belgelere ulaşabilirler. Bununla birlikte Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz'ın yeğeni ile ilgili açıklamalara da kısaca değinmekte fayda görüyorum. 50 yıldır ulaşım sektöründe yer alan bu insanlar neden şimdi gündeme getirilmek isteniyor. Birileri siyasi ve politik çıkarların hesaplarıyla bu tür yalan yanlış haberlere neden başvuruyor bunu da Bingöl halkının takdirine bırakıyorum. Bingöl Turizm Seyahat Acentesi olarak Bingöl halkına hizmet etmeye devam edeceğimizi belirtir, saygı ve sevgilerimizi sunarız.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın