KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Ösym'den ygs'ye başvuru uyarısı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), YGS başvurularının son güne bırakılmaması uyarısında bulundu.

Ösym`den ygs`ye başvuru uyarısı
09 OCAK 2012 PAZARTESİ 10:38
0
1779
0
AA aa

Üniversite adaylarının gireceği YGS'ye başvurular 3 Ocak'ta başladı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 2012 ÖSYS'ye 6 Ocak Cuma saat 08.30'a kadar toplam 291 bin 526 aday başvuru yaptı. Başvuruların 250 bin 661'i başvuru merkezlerinden, 40 bin 865'i ise internet aracılığıyla bireysel olarak yapıldı. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında lise son sınıfta öğrenim gören öğrenci sayısı yaklaşık 600 bin. Bu adaylar okullarının bağlı olduğu 'Başvuru Merkezleri'nden başvurularını yapacaklar. Mezun durumda olup bireysel başvuru hakkı olan yaklaşık bir milyon adayın ise internet aracılığıyla bireysel başvuru yapması bekleniyor.

1 Nisan'da yapılacak YGS'ye başvurular, 13 Ocak'ta sona eriyor. Bu sürenin uzatılmayacağını belirten ÖSYM, adaylara yönelik şu uyarıda bulundu:
“ÖSYM aday başvuru işlemleri sistemi aynı anda binlerce adayın başvurusunu alabilecek güçlü ve güvenli alt yapıya sahip olmakla birlikte, son gün yapılan başvurular nedeniyle başvuru merkezlerindeki yoğunluğun adayın mağduriyetine yol açacak herhangi bir sorun oluşturmaması için, lise son sınıf öğrencisi adayların bir an önce başvuru merkezlerinden başvurularını tamamlamaları, internet üzerinden bireysel başvuru yapacak adayların da en kısa sürede başvurularını yapmaları yararlarına olacaktır.”
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın