KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Kasım 2025 Salı
°C

Ortopedik engelliler derneği açıldı

Bingöl Ortopedik Engelliler Derneği'nin kurulması için hazırlıklar tamamlanarak, resmen kuruldu. Dernek Başkanlığına İdris Canlı getirildi.

Ortopedik engelliler derneği açıldı
30 KASIM 2010 SALI 03:47
0
2507
0
AA aa

Bingöl'de engelli vatandaşlar bir araya gelerek Ortopedik Engelliler Derneği'ni kurdu. Derneğin kurulmasının ardından engelliler, bir çatı altında bir araya gelecek.

Dernek başkanlığına getirilen İdris Canlı, il merkezi ve ilçelerinde engelli vatandaşların sayısının oldukça fazla olduğuna belirterek, dernek olarak engelli vatandaşların tespiti ve daha iyi bir hayat yaşamalarını sağlamak amacı ile çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını söyledi.

Ortopedik Engelliler Derneği Başkan İdris Canlı, "Kurmuş olduğumuz bu dernek ile toplumumuzun kanayan yaralarından birine dikkat çekmek istiyoruz. Zihinsel ve bedensel engellilerimiz sayısı oldukça fazla ve bakıma, ilgiye ihtiyaçları var. Bu insanlarımızın daha iyi bir hayat yaşamalarını sağlamak toplum olarak hepimizin sorumluluğundadır. Biz bu farkındalığı sağlamak için yola çıktık" dedi. 

Amacımız engellilerin sorunlarını çözmek
Dernek olarak ağır bir sorumlulukları bulunduğunu aktaran Canlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Amacımız zihinsel ve bedensel engelli olan vatandaşlarımızın yasal çerçevede devletin, sağlık kuruluşlarının, yardım derneklerinin, sivil toplum örgütlerinin, duyarlı vatandaşlarımızın sunacakları destek ve imkanları daha iyi kullanabilmeleri için ön ayak olmak ve bizzat çalışarak sorunlarını daha çabuk neticelendirmek, gereken ilgi ve duyarlılığı kazanmalarını kolaylaştırmaktır. Toplumumuzun en sessiz çoğunluğu olan bu insanlara ulaşıp onların sorunlarına çözümler bulmak için herkese görevler düşüyor. Engelli vatandaşların kimlik fotokopisi, ikametgâh, 2 adet fotoğraf ve engelli raporu ile derneğe üye olabilirler. Derneğin kuruluşunda yardımlarını esirgemeyen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Milletvekilleri Yusuf Coşkun, Kazım Ataoğlu ve Vali irfan Balkanlıoğlu' na teşekkür ediyorum.”
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.11.2025
14:48
Bayraktar`dan
Bayraktar'dan 'Aşkın Sağı Solu' romanı
Gazetecilikte geçen 27 yılın ardından edebiyat sahnesine adım atan Hakim Bayraktar, 1970'lerin Türkiye'sine uzanan 'Aşkın Sağı Solu' adlı romanıyla ülkenin yakın tarihine duygusal bir tanıklık sunuyor. Sevginin, ideolojilerin ötesinde birleştirici gücünü vurgulayan eser, Türkiye'deki normalleşme sürecine edebi bir armağan niteliğinde.
25.11.2025
13:19
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'YÖKAK ve Kalite Kültürü' Konferansı
Rektör Çelik, yükseköğretimde kalite güvence sistemlerinin kurumsal gelişimin vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek YÖKAK süreçlerine uyumun Bingöl Üniversitesi için stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı.
25.11.2025
13:04
Aldığına pişman oldu! 20 gün kullandı, 5 aydır servisten dönmesini bekliyor
Aldığına pişman oldu! 20 gün kullandı, 5 aydır servisten dönmesini bekliyor
Bingöl'de Cihat Tuğ'un engelli raporuyla Elazığ'dan aldığı sıfır kilometre araç 20 günde arızalandı. Değişim talebi reddedilen Tuğ, 5 aydır serviste beklediğini iddia ettiği araç için hukuki süreç başlattı.
24.11.2025
20:32
Bingöl Jandarma`dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Bingöl Jandarma'dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Jandarma personeli, öğretmene günün anısına tebriklerini iletirken, okulda öğrenim gören öğrenciye de çeşitli hediyeler takdim etti.
24.11.2025
20:14
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
'Hayırlı Günler Komşum Nasılsın?' programı kapsamında Bingöl merkez ile ilçelerde gerçekleştirilen ev ve esnaf ziyaretlerinin yalnızca siyasi bir faaliyet olmadığının altını çizen MHP Bingöl İl Başkanı Baran, programın Bingöl'de kardeşlik hukukunu yaşatmaya yönelik samimi bir buluşma olduğunu vurguladı.
24.11.2025
19:44
AK Gençlik Bingöl`den 24 Kasım`da Anlamlı Ziyaretler
AK Gençlik Bingöl'den 24 Kasım'da Anlamlı Ziyaretler
24 Kasım programında hem Millî Eğitim Müdürlüğü hem de Bingöl Üniversitesi ziyaret edilerek öğretmen ve akademisyenlere vefa mesajı iletildi; 'Her daim öğretmenlerimizin yanındayız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın