KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ekim 2026 Çarşamba

Ortak vizyonumuz bizleri birleştirir

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı. Yılmaz: “Sadece ortak geçmişimiz ve ortak çağdaş değerlerimiz değil, geleceğe dönük ortak vizyonumuz da bizleri birleştirir”

Ortak vizyonumuz bizleri birleştirir
21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ 11:42
0
1405
0
AA aa

Resmi ziyaret için Romanya'da bulunan Yılmaz, başkent Bükreş'teki Türk Şehitliği'ni ziyaret etti. Şehitliğe çelenk bırakan Yılmaz, saygı duruşunda bulundu ve şeref defterini imzaladı.

Yılmaz, daha sonra Radison Blu Oteli'nde düzenlenen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı. Konuşmasına Bosna Hersek, Sırbistan ve Karadağ'da meydana gelen sellerde yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyerek başlayan Yılmaz, Türkiye'nin facianın daha ilk günlerinde bu ülkelerin halklarına yardım eli uzattığını söyledi.

Arnavutluk'un dönem başkanlığını Romanya'dan devraldığına işaret eden Yılmaz, Türkiye'nin yeni dönemde de GDAÜ ile yakın işbirliği yapacağını ifade etti. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece ortak geçmişimiz ve ortak çağdaş değerlerimiz değil, geleceğe dönük ortak vizyonumuz da bizleri birleştirir. Bosna savaşından sonra 1996 yılında kurulan GDAÜ 20'inci yaşgününe doğru yaklaşırken, çağımızda artık bölgemizde etnik bunalım ve savaşların sona ermiş olması mutluluk vericidir. Ancak dünyanın en refahlı kıtasında bulunan Balkanlar'da istikrarsızlık ve güvensizlik riskleri hala sürüyor.”

Balkan ülkelerinin daha iyi bir gelecek için büyük olanaklara sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz, üye ülkeleri tek başına hareket etmek yerine GDAÜ vesilesiyle tüm bölgeyi daha güçlü hale getirebileceklerini söyledi. “Türkiye, Balkanlar'ı Avrupa'nın çeperinde değil, kalbinde görmek ister” diyen Yılmaz, ülkesinin Kosova dahil tüm Balkanlar'ın Avrupa Birliği (AB) ve NATO entegrasyonunu desteklediğini belirtti.

Konuşmasında Hırvatistan, Karadağ ve Moldova'nın AB'ye entegrasyon çalışmalarına değinen Yılmaz, Kosova ile Sırbistan arasındaki diyaloğun yoğunlaşmasının tüm bölgenin istikrarını olumlu etkilediğini ifade etti.Bölgede yaşanan olumlu siyasi iklim ortamında Makedonya'nın da AB ile ortaklığını yoğunlaştırabileceğini umut ettiğini dile getiren Yılmaz, Arnavutluk'un önümüzdeki hafta AB adaylığını açıklayacağını belirterek, Bosna Hersek'in de Avrupa ve NATO entegrasyonuna doğru adımlar atmaları gerektiğine inandığını söyledi.

Bakan Yılmaz, “Biz de, bu yıl Türkiye – AB diyaloğunda yeni aşamaların olmasını bekliyoruz” diyerek, bu konuda ülkede güçlü bir siyasi iradenin mevcut olduğunu belirtti.

Bosna Hersek'teki istikrarın tüm bölgenin istikrarı açısından “kritik bir önem taşıdığına” vurgu yapan Yılmaz, şubat ayında yaşanan gerginliğin, ekonomik sıkıntılar, sosyal adaletsizlik ve siyasi istikrarsızlık getirdiğini kaydetti. Yılmaz, Bosna Hersek'in sorunları aşması için AB ve NATO ile entegrasyonundan başka bir alternatif görmediğini vurguladı.

GDAÜ'nün gelecek nesillere miras olarak bırakılabilecek ortak projelere odaklanması gerektiğini belirten Yılmaz, bu görevi üstlenecek bir çalışma grubu kurulmasını takdirle karşıladığını, GDAÜ'nün daha verimli çalışmak için bir sekreterya yada ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Kalkınma Bakanı Yılmaz,Türkiye'nin, GDAÜ Parlamenter Asamblesi'nin (PA) daimi sekreterliğine ev sahipliği yapmak ve beş yıllık tüm harcamaları karşılamak üzere daha önce yaptığı teklifi tekrarladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Romanya Başbakanı Victor Ponta da bölgenin refaha kavuşturulmasında en önemli faktörün diyalog olduğunu belirterek, Romanya ve Bulgaristan'ın tüm Balkan ülkelerinin AB ve NATO'ya katılımlarını desteklediklerini söyledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.10.2026
11:19
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Bingöl dahil 30 ilde düzenlenen organize suç örgütü operasyonunda 30'u çocuk yaşta olmak üzere 85 şüpheli gözaltına alındı. Örgütün, sosyal medya üzerinden temin ettiği tetikçileri mesajlaşma gruplarına dahil ederek suç eylemleri için yönlendirdiği belirlendi.
27.10.2026
10:56
Bingöl`de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Farklı suçlara yönelik operasyonlarda 39 olaya müdahale edilirken, çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve kaçak tütün ürünü ele geçirildi.
27.10.2026
10:45
Bingöl OSB`de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl OSB'de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde yönetim değişti. Halim Asilkan Yönetim Kurulu Başkanlığına, Yakup Karagöz ise Başkan Vekilliğine seçildi. Yeni dönemde üretim, istihdam ve yatırım odaklı çalışmaların öne çıkması hedefleniyor.
26.10.2026
21:43
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Bingöl Valiliği, Solhan'da bir lise pansiyonunun yemekhanesinde meydana gelen ve 9. sınıf öğrencisi Abdülkerim Demir'in hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Bakanlık müfettişleri incelemeye başladı. Asansörün teknik durumu ve olası kusurlar araştırılıyor.
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın