KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ekim 2026 Salı

‘Ormanlar Güvenlik Gerekçesiyle Yakılıyor’

İHD, hem yangına müdahale edilmesi hem de görevini ihmal eden görevliler hakkında işlem yapılması için Çevre ve Orman Bakanlığı'na başvuruda bulundu

‘Ormanlar Güvenlik Gerekçesiyle Yakılıyor’
11 AĞUSTOS 2006 CUMA 10:41
0
1617
0
AA aa
İnsan Hakları Derneği(İHD) Bingöl Şubesi, Genç İlçesine bağlı Doğanlı köyü civarında 3 gün önce başlayan ve halen devam eden orman yangının çıkış nedeninin açıklanmadığını ve yangına bilerek müdahale edilmediğini ileri sürdü.
Yaptığı basın açıklamasında başvurularına rağmen yangına müdahale edilmeğini söyleyen İHD Bingöl Şube Sekreteri Cevat İshakoğulu, “ Konuyla ilgili gerekli müdahalenin yapılması ve derneğimizi bu konuda bilgilendirilmesi için 08.08.2006 tarihinde Bingöl Valiliği, Genç Kaymakamlığı, Genç Orman İşletme Şefliği ve Elazığ Orman İşletme Bölge Müdürlüğüne başvurduğumuz halde orman yangınına bu güne kadar müdahale edilmediği gibi derneğimize de herhangi bir cevap verilmemiştir. Bunun üzerine 10.08.2006 tarihinde hem orman yangınına müdahale edilmesi hem de ihmali görülecek görevliler hakkında işlem yapılması için Çevre ve Orman Bakanlığı'na başvurmuş bulunuyoruz” dedi.

Yaklaşık 4-5 günden bu yana devam eden ve gittikçe yayılarak çok geniş alanların yanmasına sebep olan orman yangınına müdahale edilmemesinin, orman içi köyler için de tehdit edici olduğunu kaydeden İshakoğlu, bununla birlikte Bingöl'de güvenlik gerekçesiyle ormanların kesildiğini belirtti. İshakoğlu, “Bingöl'de güvenlik gerekçeli orman kesimleri il genelinde devam etmekte iken, dört günden beri devam eden ve ilgili makamlara başvurulduğu halde müdahale edilmeyen yangının da güvenlik gerekçesi ile çıkarıldığı kanaatimizi güçlendirmektedir. Doğal yaşam için büyük tehdit oluşturan ve ilimizin ekolojik dengesini bozacak düzeyde yürütülmekte olan bu uygulamalar karşısında şu ana kadar yetkili makamların ve çevreci kuruluşların sessizliği de kaygı ve üzüntü vericidir” diye konuştu.


Bingöl Kent haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.10.2026
21:43
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Bingöl Valiliği, Solhan'da bir lise pansiyonunun yemekhanesinde meydana gelen ve 9. sınıf öğrencisi Abdülkerim Demir'in hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Bakanlık müfettişleri incelemeye başladı. Asansörün teknik durumu ve olası kusurlar araştırılıyor.
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
26.10.2026
20:31
35 günlük çalışma çare olmadı: Mezra sakinleri mıcır istiyor!
35 günlük çalışma çare olmadı: Mezra sakinleri mıcır istiyor!
Bingöl'ün Genç ilçesindeki 12 haneli Osmanlı Mezrası'nda, geçen yıl yapılan çalışmalar yol sorununu çözmedi. Yağışlarla çamura dönen yaklaşık 2 kilometrelik yolun mıcırla kaplanması isteniyor.
26.10.2026
19:37
12Bingölspor Alanya`da tur arayacak!
12Bingölspor Alanya'da tur arayacak!
Ziraat Türkiye Kupası'nda heyecan dorukta! 12 Bingölspor, 3. Eleme Turu'nda Süper Lig temsilcisi Corendon Alanyaspor'a konuk oluyor. Yeşil-beyazlılar, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da başlayacak mücadelede rakibini geçerek kupada adını bir üst tura yazdırmayı hedefliyor. Mücadele A Spor kanalından canlı olarak ekranlara gelecek.
26.10.2026
18:50
Bingöl`ün
Bingöl'ün 'Ekrem Baba'sı Ekrem Çelik hayatını kaybetti
Bingöl'de görev yaptığı dönemde halkla kurduğu sıcak ilişkilerle gönüllerde yer edinen, 'Ekrem Baba' olarak tanınan eski İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, hayatını kaybetti. Bir süredir rahatsızlığı bulunan Çelik, yarın Ankara'da son yolculuğuna uğurlanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın