KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Organik tarım gizlilik ilkesine takıldı

Bingöl'ün organik tarım verisi, 5429 sayılı türkiye istatistik kanunu gereği gizlilik ilkesine göre açıklanmadı.

Organik tarım gizlilik ilkesine takıldı
15 EYLÜL 2017 CUMA 00:55
0
2175
0
AA aa

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 yılı Organik Tarımsal Üretim verilerini paylaştı. Paylaşılan verilerin ardından bir dizi açıklamalarda bulunan TÜİK Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol, Bingöl dahil altı ilin, verisinin gizlilik ilkesi gereğince açıklamadığını belirtti.

Akyol yaptığı açıklamada; “2016 yılında gerçekleştirilen organik tarımın geçici verilerine bakıldığında, Türkiye'de 67 bin 878 çiftçinin 523 bin 777 hektar alanda 2 milyon 473 bin 600 tonluk organik tarım üretimi gerçekleştirdiğini anlatan Akyol, “2015 yılı verileri ile karşılaştırıldığında 2016 yılında organik tarım ile uğraşan çiftçi sayısı yüzde 3 azalmış, üretim alanı yüzde 1,7, üretim miktarı ise yüzde 35,2 artmıştır. 2016 yılı geçici verilerine göre en fazla organik üretim yapan ilk beş il sırasıyla 350 bin 337 tonla Manisa, 311 bin 892 tonla Aydın, 258 bin 470 tonla Muş, 223 bin 580 tonla Van ve 145 bin 2 tonla Erzurum olup, en az organik üretim yapan iller ise 15 tonla Iğdır, 28 tonla Çankırı, 66 tonla Kırklareli, 99 tonla Kırşehir ve 126 tonla Kırıkkale şeklindedir. Kahramanmaraş, Osmaniye, Karabük, Bartın, Bingöl ve Tunceli illerinin organik tarım üretim alanı ve üretim miktarı verileri 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu gereği gizlilik ilkesine göre açıklanmamıştır. Ayrıca 2016 yılında Sinop, Hakkari ve Şırnak illerinde organik tarım üretimi yapılmamıştır” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın