KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

O'nu örnek alırsak huzuru buluruz

Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansta konuşan Rektör Çapak; “Esas olan şey insanın kendi iç dünyasındaki huzurudur. Gönlünün rahatlığıdır. Bunu da Hazreti Peygamberi örnek alarak yakalayabiliriz” dedi.

O`nu örnek alırsak huzuru buluruz
21 NİSAN 2016 PERŞEMBE 02:25
0
1916
0
AA aa

 Bingöl İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bingöl Şubesince üniversite öğrencilerine yönelik, “Hz. Peygamberin Oluşturduğu Vahdet Toplumu Konferansı” düzenlendi.

“Hz. Peygamberin Oluşturduğu Vahdet Toplumu” konulu konferansa; Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Müftüsü Mecit Can ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Olgun konuşmacı olarak katıldı.

“O'NU ÖRNEK ALMAKTAN BAŞKA YAPABİLECEĞİMİZ BİR ŞEYİMİZ YOK”

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Çapak, öğrencilerin kendisi için çok önem arz ettiğini belirtti. 

Öğrencilerin attıkları her güzel adımda onların önünü açacaklarını ifade eden Çapak, “Ben sizleri çok önemsiyorum. Biz sizler için varız. Dolayısıyla siz adım attıkça, siz güzel şeyler yapma çabası içerisinde oldukça biz önünüzü açmak için çalışacağız. Doğrusu biz sizden çok şeyi bekliyoruz. Neyi bekliyoruz sizden? Sizden başarı bekliyoruz, çalışmanızı bekliyoruz, okumanızı bekliyoruz. Sizden örnek insan, rol model insan olmanızı bekliyoruz. Bunu nasıl gerçekleştireceğiz? Bugünün anlamına uygun olarak bugüne atıf yapmak gerekecek. Hazreti Peygamber gerçekten eşrefi mahlûkat, yaratılanların en şereflisi, en güzeli, en örnek alınabilecek insandı. Dolayısıyla her açıdan; başarı, ilişkiler, kendimizi yetiştirme, örnek olma, kendimize, ailemize, toplumumuza, üniversitemize kısaca faydalı insan olma yönünde Hazreti Peygamberi örnek almak durumundayız. Peki, neden; çünkü bizim yapabileceğimiz başka bir şeyimiz yok. Eğer iyi insan olmak niyetindeysek; tersini de tercih edebiliriz. Yüce Allah bize irade vermiş. Yani iyi olma, iyi olmama. Ahlaklı olma, olmama; başarılı olma başarısız olma vesaire alternatifler çok var. Ama ben tersini yaptığımızda mutsuz, huzursuz, kendi içimizle barışık olmayan birer birey olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Esas olan şeyin insanın kendi dünyasındaki huzuru olduğunu söyleyen Prof. Dr. Çapak, “Esas olan insanın gönlünün rahatlığıdır. Hayatındaki zikzakların azlığıdır. Doğal olarak genciz, insanız hayatımızda bir takım zikzaklar oluyor. Ben, ne kadar az zikzak olursa o kadar çok mutlu olacağımızı düşünüyorum. Bu zikzakların azlığını da Hazreti Peygamberi örnek alarak gerçekleştirebiliriz. Bunun için çok okumak gerekiyor. Kendi alanınız dışında da kendinizi yetiştirmek, geliştirmek zorundasınız. Hazreti peygamberi anlamak için okumak zorundayız. Bunu yaparsak mutlu oluruz. Ailemiz mutlu olur, çevremiz mutlu olur. Pozitif enerji yaymış oluruz. Hazreti peygamberi rol model almamız için O'nu okumamız gerekiyor. Bu konuda siz gençlerden şikâyetçiyim. Az okuyorsunuz. Yani haftada bir kitap okuyan kaç kişi var bilmiyorum. Ya da ayda birkaç kitap okuyan kaç kişi var. Sadece kendinizi geliştirin” diye sözlerini noktaladı.

“HEPİMİZ MESUL OLDUĞUMUZ TOPLUMLARDAN SORUMLUYUZ”

Panelin konuşmacılarından İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Olgun ise İslam dünyasının içerisinde bulunduğu duruma değindi. “Hepimiz mesul olduğumuz toplumlardan sorumluyuz” diyen Doç. Dr. Olgun, “Her birimiz önce kendimizi inşa ederek, sonra da mesul olduğumuz toplumu dönüştürerek; toplumu hakla ve hakikatle buluşturup aydınlatmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“DÂRUL İSLAM'I BU AZAPTAN KURTARMAK İÇİN GELİN BİRLİK OLALIM”

Konferansın bir diğer konuşmacısı olan Bingöl Müftüsü Mecit Can da günümüzde İslam coğrafyasında yaşanan acıların ve vahdet konusunun bu bağlamda ne kadar önemli olduğunu belirtti. İslam adına gerçekleştirilen şiddetin İslam'ın hiçbir yerinde olmadığını ifade eden Müftü Can, “İslam'da Vahdet, gelin birlik olalım konusunun seçilmesi, İslam dünyasında bugünlerde yaşananlara baktığımızda ne kadar ihtiyaç duyulan bir durum olduğunu açıkça gösteriyor. İslam dünyasında çok ciddi bir kan akmakta, çok ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Öyle bir can evimizden vurdular ki ümmetin çocuklarının cesetleri denizlerin kıyısına vurmakta. İslam coğrafyasında kan var, acılar yaşanmakta. Dârul İslam'ı can yakıcı bu azaptan kurtarmak için gelin birlik olalım. Müslümanların namazdan sonra en temel görevi olan vahdeti ve İslam'a tesis edelim. Yoksa bir sel suyu önünde çer çöp haline döneceğiz” diye ifade etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın