KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Onsuz yaşayanların iki yakası bir araya gelmez

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Aksakal köyünde düzenlenen Kutlu Doğum programında, hayatında Hz. Muhammed'e yer vermeyenlerin iki yakasının bir araya gelmeyeceği vurgulandı.

Onsuz yaşayanların iki yakası bir araya gelmez
05 NİSAN 2016 SALI 23:12
0
1751
0
AA aa

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Aksakal( Yağek) köyünde Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Köy Cami'sinde düzenlenen programda bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinin ana teması olan "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed" çerçevesinde Hz. Muhammed'in hayatından kesitler anlatıldı.

Kadın ve erkeklerin ayrı ayrı olduğu program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, mevlithanların Mevlid-i Şerif okumasıyla devam etti. Daha sonra, Solhan Çağrı-Der İlahi Grubu tarafından Hz. Muhammed'i konu alan ilahiler seslendirildi.

Programda bir konuşma yapan ilahiyatçı Molla Refik Alpaya, Hz. Muhammed'in (a.s) hayatından kesitler aktararak, ona tabi olanların dünyada ve ahirette saadete ereceğinin müjdesini verdi.

“ONSUZ YAŞAYANLARIN DÜNYADA VE AHİRETTE İKİ YAKASI BİR ARAYA GELMEZ”

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in bütün insanlığa rahmet olarak gönderildiğin hatırlatan Alpaya, "Efendimiz bizim için her konuda örnektir. Onu kendine örnek yapanlar huzur ve mutluluk bulur. Onsuz yaşayanların dünyada ve ahirette iki yakası bir araya gelmez. Dünya bizim için bir imtihan yeridir, sadece yemek için veya gezip boş bir hayat için değildir. Yaşadığımız ortamda birçok nimet olmasına rağmen kıymetini bilmiyoruz.  Allah'a layıkıyla bir kul ve Hz Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)'e iyi bir ümmet olmak için çalışmamız lazım."diye konuştu.

Allah'ın dinine ve Hz Muhammed'in sünnetine sahip çıkıp yaşamamız gerektiğini belirten Alpaya, "Her gün insanlar ölüyor ve dünyadan göçüp ahirette gidiyor. Dolayısıyla daha dünyadayken, ahiret için bir hazırlığımız var mı, Onun bir gayretimiz var mı diye düşünmemiz lazım. Allah-u Teâlâ bizleri kendi dinine hizmet eden ve Hz Muhammed(a.s)'in sünnetini yaşayanlardan kılsın. Bu şuurla hayatını tanzim eden kullarından eylesin." ifadelerini kullandı.

“HZ MUHAMMED GELMEDEN ÖNCE KIZ ÇOCUKLARI DİRİ DİRİ GÖMÜLÜYORDU”

Hz Muhammed(a.s)'in ilk olarak akraba ve yakınlarından başlayarak İslami anlattığını vurgulayan Alpaya, “Bizler de Allah'ın dinini ve Hz Muhammed(a.s)'in sünnetini yaşadıktan sonra en yakınımızdan başlayarak anlatmaya gayret etmeliyiz. Peygamber Efendimiz, kızlarını diri diri gömen bir topluma geldi. Efendimizin gelişiyle her türlü kötülüğün yaşandığı bu toplum bir anda hayat buldu. Hz. Muhammed (sav)'in gelişine en çok sevinen diri diri ve bir hiç uğruna toprağa gömülen kız çocukları oldu. Karanlığın çöktüğü dünya onun gelişiyle aydınlığını yaşadı. Bizler, böyle bir Peygamberin ümmetiyiz,  onun bize bıraktığı sünnetine sarılırsak hem dünyamız ve hem de ahiretimiz iyi olur. İki cihanda da saadete ereriz” şeklinde konuştu. Program yapıla dua ile son buldu. (İLKHA) 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın