KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Kasım 2025 Perşembe
°C

'Onlara daima sevgi ve saygıyla davranmalıyız'

Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle açıklama yapan Vali Ekinci: 'Bizlere iyi ve güzel olanı taşıdıkları ve gönüllerimizi dostluk ve kardeşlik gibi evrensel değerlerle tanıştırdıkları için onlara daima sevgi ve saygıyla, hürmet ve ihtiramla davranmalıyız.'

`Onlara daima sevgi ve saygıyla davranmalıyız`
19 MART 2020 PERŞEMBE 15:37
0
1450
0
AA aa

Vali Kadir Ekinci, “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yaşlıların, dün ve bugün arasında köprü olan, bilgi, birikim ve tecrübeleri ile geleceğe ışık tutan ve medeniyet dinamiklerini yarınlara taşıyan toplumsal hafıza olduğunu vurgulayan Ekinci;  “Onlar hayatlarımızın orta yerinde duran ve gölgeleri ile ruhlarımızı ferahlatan ulu çınarlarımızdır. Bizlere iyi ve güzel olanı taşıdıkları ve gönüllerimizi dostluk ve kardeşlik gibi evrensel değerlerle tanıştırdıkları için onlara daima sevgi ve saygıyla, hürmet ve ihtiramla davranmalıyız.  Hamdolsun milletimiz yüce inançlarından aldığı ilhamla, daima yaşlısını muhterem bilmiş ve büyüklerine minnet ve ihtiram duygularını canlı tutmuştur. Büyüklerimize huzur ve sükûn içinde bir yaşam sürmeleri için her türlü imkânı seferber etmeli, hayır dualarına talip olmalıyız. Yaşlısı ile ilgili ve alakalı olmak, inancımızın, örfümüzün ve bin yıllara dayanan toplumsal hayatımızın neticesidir. Bizleri farklı kılan kültür kodlarımızdaki bu insani ve ahlaki tutumlarımızdır. Gençlerimizin yaşlısına sahip çıkan, onlara sevgi ve saygıda kusur etmeyen bireyler olarak yetiştirilmesine çaba sarf etmeliyiz. Bu düşünce ve davranışlar, aile bağlarımızın korunmasını ve bu sayede her vatandaşımızın hayata güvenle bakmasını sağlayacaktır. Bu duygularla, ‘Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, tüm büyüklerimize sağlık ve huzur dolu bir hayat temennisiyle hürmetlerimi sunuyorum” şeklindeki açıklamalarda bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
13.11.2025
14:44
Bingöl`den Sudan`daki katliamlara tepki
Bingöl'den Sudan'daki katliamlara tepki
Sudan'ın Darfur bölgesinin en önemli şehirlerinden El-Faşir'de yaşanan sivil katliamları, hastane baskınları ve zorla tehcir uygulamalarını şiddetle kınayan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, uluslararası topluma çağrıda bulundu; 'Sudan halkına yönelik bu vahşet insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Sessiz kalmak, suça ortak olmaktır'
13.11.2025
11:22
TMMOB`dan İmar Planı Tepkisi!
TMMOB'dan İmar Planı Tepkisi! 'Tarımsal üretimi bitirir, deprem riskini artırır!'
TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulu, 238 hektarlık imar genişleme planının 1. sınıf tarım arazilerini yok edeceğini ve deprem riski yüksek bir zeminde büyük tehlike oluşturacağını belirterek 'Bu yanlıştan dönün' çağrısında bulundu.
12.11.2025
16:58
Şehitlerin naaşı Türkiye`ye getiriliyor
Şehitlerin naaşı Türkiye'ye getiriliyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen C-130 tipi askeri kargo uçağında, uçuş ekibiyle birlikte 20 personel şehit oldu. Bölgedeki çalışmalar sürerken, uçağın karakutusunun bulunduğu öğrenildi. İletişim Başkanı Duran; 'Aziz şehitlerimizin naaşları, arama kurtarma ve kaza kırım heyetimizi Gürcistan'a götüren A-400M uçağımız ile ülkemize getirilecektir' açıklamasında bulundu.
12.11.2025
16:25
Bingöl Üniversitesi`nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Bingöl Üniversitesi'nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Basın temsilcileri ve üniversite paydaşlarını aynı masada buluşturan toplantıda, güçlü iletişim ve toplumsal etki odaklı yeni adımlar konuşuldu.
12.11.2025
16:08
Bingöl ADEM-2`de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Bingöl ADEM-2'de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Yaklaşık 60 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim sonrasında, KETEM Kanser Tarama Aracı aracılığıyla katılımcılara mamografi, HPV testi ve kolorektal kanser tarama testleri uygulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın