KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

'Ölüm yerine çözüm demek suçsa assınlar beni'

Hakkında soruşturma başlatılan Bülent Ersoy, basın toplantısı düzenledi

`Ölüm yerine çözüm demek suçsa assınlar beni`
27 ŞUBAT 2008 ÇARŞAMBA 22:47
0
1035
0
AA aa
Kuzey Irak'ta sürdürülen operasyonların ardından özel bir televizyon programında askerlikle ilgili sözleri nedeniyle "halkı askerlikten soğuttuğu" gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan sanatçı Bülent Ersoy, basın toplantısı düzenledi. Ersoy, sözlerinin arkasında olduğunu belirterek, "O gün ne söylemişsem onun arkasındayım ve aynı şeyleri söylüyorum." dedi.

Bülent Ersoy, bir şarkı yarışmasındaki askerlikle ilgili sarf ettiği sözlerle ilgili basın mensuplarının karşısına geçti. Ersoy'un toplantısına çok sayıda basın mensubu katıldı. Toplantıya yaklaşık bir saat gecikmeyle katılan Bülent Ersoy, trafiğe takıldığını belirterek basın mensuplarından özür diledi. Bülent Ersoy, konuşmasına hiçbir görüşün, siyasi partinin adamı olmadığını belirterek, "Her şeyden evvel şunu söylemek istiyorum; yaptığım konuşmaların içerik açısından herkes çok iyi bilmelidir. Çok açık ve sarih olarak ifade edeyim ki; hiçbir kimsenin, hiçbir görüşün, hiçbir siyasi yapının yanında, yakınında, yandaşı veya savunucusu asla ve asla değilim. 56 senelik yaşamımda hiçbir zaman kimsenin insanı olmadım. Yalnız ve yalnız sahne yasağımı kaldıran merhum Özal çok yakın dostumdu, ona teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Konuşmalarının içeriğindeki ifadelerinin bir anne olamasa da hassas bir insan, bir sanatkar ruhla söylediğini aktaran Ersoy şöyle konuştu: "Akan kanlar; -tamam- zamanı olduğu vakit hepimiz tek vücut oluruz, savaşılacaksa savaşırız. Çünkü biz asker bir milletiz. Atalarımız, ninelerimiz kurtuluş savaşında top ve tüfeği sırtında taşıdı. Tarihi kanlarıyla yazdılar. Denilmiş ki; 'Ersoy'un konuşması askerlik yaşına gelmiş çocukları soğutmak amacını taşıyor.' Ben böyle bir şey söylemedim, onu kimler söylüyorsa o sözler kendilerine aittir."


O günkü konuşmaların arkasında olduğunu ve aynı şeyleri söylediğini tekrar eden Bülent Ersoy, bir bukalemun gibi o gün farklı bugün farklı konuşmayacağını ifade etti. Ersoy televizyon programındaki konuşmalarının tekrar dinlenilmesi gerektiğini ifade ederek, sinevizyonun hazırlanması sırasında basın mensuplarının Demokratik Toplum Partisi (DTP) kürsüsünden hakkında yapılan açıklamaları ile ilgili sorularını yanıtlamayacağını söyledi. Basın mensuplarının ısrarlı tutumları üzerine sinirlerine hakim olamayan Ersoy ile basın mensupları arasında tartışma yaşandı. Ersoy bir ara konuşmalarını tekrarlayarak, "Evvela herkes tarafından çok iyi bilinmesi gereken konu; hiçbir siyasi görüş, siyasi parti, siyasetçi, kurum, kuruluş ve topluluk adına bu konuşmaları yapmadım. Birilerini memnun etmek için yapmadım. Kimsenin yakını, yandaşı, sözcüsü asla ve asla değilim. Kimsenin sözleri de beni bağlamıyor. Bülent Ersoy olarak ben bu konuşmayı yaptım. Başkalarının da çıkıp benimle ilgili konuşması beni bağlamıyor. " dedi.

Sözlerinin bir takım kişiler tarafından çarpıtıldığını ve adeta cımbızla bazı kesimlerin alındığını öne süren Ersoy, "Bir beyanın, bir yazının giriş, gelişme ve sonuç bölümleri vardır. Her zaman olduğu gibi görmek istedikleri gibi konuşmanın bir yerini böyle cımbızla alıyorlar. Ne demiş kadın? çözüm istiyorum. Bu kadının feryadı nedir? 'çözüm olsun' demiş. Şimdi neye istinaden birileri bunu çarpıtıyor. Ama üstümüzde Allah var, Allah çok kötü cezalandırır." şeklinde konuştu.

Çözüm istemenin suç ise kendisini hemen asmalarını isteyen Ersoy, aksi halde taltif ve onore edilmesini istedi. "Ben 'çocuklarınızı aman askere göndermeyin! ' der miyim? ben haddimi bilirim." diyen Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü; "Ben 'ölüm' yerine 'çözüm' diyorum. Çünkü ben o annelerin o feryat seslerini duymak istemiyorum, o tabutları görmek istemiyorum. 'Çözüm bulalım diyorum çözüm' Dış mihraklar bu işleri yapay olarak başımıza sarıyor. "

Bir basın mensubunun hakkında açılan soruşturmayla ilgili sorusuna cevap veren Ersoy, sözlerini şöyle bitirdi; "Hiçbir şey yapmayacağım, her vatandaş gibi beni de ifadeye çağıracaklardır sayın savcılar. Ben de duygularımı burada nasıl ifade ediyorsam devletin savcılarına da ifade ederim, onlar beni anlayacaklardır. Eğer fikir suçundan beni cezalandıracaklarsa o zaman bilemiyorum, o demokrasi adına çok karanlık bir tablo oluşturur. Şu anda onu düşünmek dahi istemiyorum. "

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, Bülent Ersoy'un özel bir televizyon kanalında yayınlanan programda söylediği sözlerin "Halkı Askerlikten Soğutma" suçunun kapsamına girip girmediğinin araştırılması için soruşturma başlatmıştı. Soruşturmayı başlatan Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır'ın, programın kasetini inceledikten sonra Ersoy hakkında dava açıp açmayacağının netlik kazanacağı öğrenildi. Dava açılması durumunda Ersoy, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Suç, basın ve yayın yoluyla işlendiği gerekçesiyle ceza yarı oranında artırılabilecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın