KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Kasım 2026 Pazar

Okuma-yazma bilmeyen kalmayacak

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Bingöl’de okuma-yazma bilmeyen kalmayacaktır” projesi start verdi.

Okuma-yazma bilmeyen kalmayacak
07 NİSAN 2012 CUMARTESİ 10:25
0
1832
0
AA aa

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu'nun başkanlığında merkez ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi müdürleriyle düzenlenen toplantı da, “Bingöl'de okuma-yazma bilmeyen kalmayacaktır” projesini değerlendirdi.

Toplantı da bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu, “Ülke genelinde okuma- yazma bilmeyen vatandaşların % 60'ının 4 yılda okur-yazar olmaları için 08 Eylül 2008 tarihinde başlatılan Ana-Kız Okuldayız Kampanyası 08 Eylül 2012 tarihinde son bulacaktır. Ana-Kız Okuldayız Kampanyası başlatılırken 2008 yılı TÜİK nüfus sayımı verilerine göre İlimizde Okumaz-Yazmaz vatandaş sayısı 36.419 Ana-Kız Okuldayız Kampanyasının İlimizdeki hedefi okumaz-yazmaz vatandaşların % 60'ını okur yazar hale getirmektir. 36.419 okumaz- yazmaz vatandaştan 21.851 okur yazar hale getirmekti. Ancak; Ana-Kız Okuldayız Kampanyasının bitimine 5 ay kala 01 Nisan 2012 tarihi itibariyle 3.5 yıl içerisinde ancak 5.868 okumaz- yazmaz vatandaş okur yazar hale gelmiştir. Okumaz- Yazmak vatandaşların % 16.11 okur yazar hale gelmiştir. Türkiye ortalaması % 28.97'dir. İl olarak bu kampanyada 49'uncu sıradayız. Ana-Kız Okuldayız Kampanyası kapsamında 2011 yılı içerisinde İl geneli yapılan alan taraması sonucu 4.658 okumaz- yazmaz vatandaş tespit edilmiştir. Oysa 2011 yılı TÜİK nüfus sayımı verilerine göre okumaz-yazmaz vatandaş sayısı 23.115 TÜİK verileri ile yapılan alan taraması arasında asronomik bir fark vardır. TÜİK verileri biraz fazla olabilir ama alan taraması sonucunda bu kadar az olmamalıdır. İlimizde okumaz-yazmaz vatandaş sayısını azaltmak Ülke genelinde başlatılan kampanyalara katkı sağlamak amacıyla “ Bingöl'de Okuma-Yazma Bilmeyen Kalmayacaktır Kampanyası” başlayacaktır. Okumaz-Yazmaz vatandaş sayısını azaltmanın ilk koşulu kapsamlı alan taraması yapmaktır. Okuma- Yazma bilmeyen vatandaşlara ulaşmak için her yola başvuracağız okullarda öğrenciler aracılığıyla ailede, apartmanda, mahallede, köyde okuma- yazma bilmeyenlere ulaşılacaktır. Okulu olmayan köylerde Muhtar ve İmamlar aracılığıyla okuma-yazma bilmeyenlere Mehmet amcaya Ayşe teyzeye ulaşılacak Yayladere'den Söğütlü'ye her yerde okuma-yazma kursları açılacaktır. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak işimiz yoğundur diyemeyiz, görev alanımız bellidir görevimiz kurslar açmaktır. Halka hizmet etmektir en iyi hizmet halka okumayı öğretmektir. Halk okumayı nasıl isterse öyle öğrensin okumayı Arapçamı öğrenmek istiyor, Zazacamı öğrenmek istiyor, Türkçe'mi öğrenmek istiyor onu onlara bırakalım bize düşen okumayı öğretmektir” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.10.2026
14:11
Bingöl`de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de konut aboneleri için kasım ayı doğal gaz tüketim limiti 306,08 metreküp olarak belirlendi. Sınırın altında kalanlar Kademe-1, aşanlar ise o ayki tüketimlerinin tamamı için Kademe-2 tarifesine tabi olacak. Peki, 300 metreküp tüketenle 310 metreküp tüketenin hesabı nasıl değişecek? Kimler uygulamadan muaf tutulacak?
30.10.2026
14:10
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027`de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027'de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Radarı görünce hız kesmek artık yeterli olmayacak. 2027 yılında trafik denetimlerinin kapsamı genişletilecek. Jandarma ve polis bölgelerinde toplam 115 milyon araç ve sürücü denetimi yapılması, 44 ortalama hız ihlal tespit sisteminin kullanılması ve 300 özel denetim gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
30.10.2026
14:08
Bingöl`de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de kartpostallık görüntüler oluşturan bulut örtüsü, dağları, vadileri ve yerleşim alanlarını sardı. Eşsiz manzara, dron ile havadan görüntülendi.
30.10.2026
14:07
Bingöl`de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Alzheimer hastasında 4 gündür haber alınamıyor.
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın