KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Okullar dezenfekte ediliyor

Çalışmaların tamamlandığı Serkan Ayaz İlköğretim Okulu'nda okul binası yıkandı, ilaçlandı ve eğitime hazır hale getirildi. Okul Müdürü Önalan, öğrenci ve velilerin de bilgilendirildiğini belirtti.

Okullar dezenfekte ediliyor
31 EKİM 2009 CUMARTESİ 03:42
0
1681
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye'de hızla yayılan domuz gribi nedeniyle 30 Ekim Cuma günü Türkiye genelinde tüm eğitim kurumlarını tatil etti. Bakanlık, valiliklere gönderdiği genelgeyle okulların tatil edildiğini bildirdi ve tatil sürecinde tüm eğitim kurumlarının dezenfekte edilmesini istedi.

Bu kapsam Bingöl'de hummalı bir çalışma başlatıldı. Okullar, kendi imkânlarıyla temizlik işlemlerini gerçekleştirdiler. Bunlardan biri de Bingöl merkez Serkan Ayaz İlköğretim Okulu idi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Çarşamba günü öğleden sonra başlayan tatille birlikte harekete geçen Serkan Ayaz İlköğretim Okulu idaresi, ilk olarak okul binasını yıkattı. Akabinde Tarım İl Müdürlüğü'nden ilaç pompası alan okul idaresi, kendi imkan ve personelleriyle dezenfekte işlemlerini gerçekleştirdi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Serkan Ayaz İlköğretim Okulu Müdürü Zeki Önalan: “Çarşamba günü öğleden sonra başlayan çalışmalarımız, Cuma günü öğleden sonra tamamlanmıştır. Bu kapsamda okulun tamamı yıkanmış ve belirtilen ölçeklerdeki ilaçlama işlemleri yapılmıştır. Öğrencilerin sıkça temas ettikleri masa, sıra, tahta, dolap ve merdiven korkulukları özellikle çokça temizlenmiştir. Tuvaletler en iyi şekilde yıkanmış ve sıvı sabunlar konulmuştur. Şuan için tüm işlemlerimiz bitmiş, okulumuz eğitime hazır hale getirilmiştir” dedi.

Bin 140 öğrenci, 48 öğretmen ve 12 personelin bulunduğu 18 derslikli Serkan Ayaz İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin ve velilerin bilgilendirildiğini anlatan Okul Müdürü Önalan, domuz gribine karşı yapılan çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu da, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı genelgenin ardından bütün okullarda dezenfekte çalışması yapıldığını söyledi.

Dezenfekte çalışmalarında Sağlık Bakanlığı'nın önerdiği çamaşır suyu ile yapıldığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Hansu, “Bütün okulları Bakanlığın istediği şekilde dezenfekte etmekteyiz. Dezenfektede Sağlık Bakanlığı'nın önerdiği çamaşır suyunu kullandık. Tüm okullarımızda hijyenik şekilde eğitime devam edilecek” diye konuştu.

Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın