KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Okulda türbana soruşturma

Diyarbakır'da bir öğrencinin derse türbanla girdiği iddia edilen okulda müfettişlerin inceleme yapacağı bildirildi.

Okulda türbana soruşturma
03 EKİM 2007 ÇARŞAMBA 10:03
0
1006
0
AA aa


Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir, basında çıkan haberler üzerine soruşturma başlattıklarını söyledi.
Tekdemir, şöyle dedi:
“Türbanlı öğrenci alındığı iddia edilen Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu hakkında soruşturma başlattık. Soruşturma sonucunda her şey belli olacak. Okul Müdürü Mustafa Çakır'ın söylediği sözler ve fotoğraf var. Çakır, basına verdiği demeci reddediyor. Müfettişler okula gidip inceleme yapacak. Duruma göre ya okula kapatma cezası ya da müdüre disiplin cezası verilir.”
Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte bulunan özel bir eğitim kurumu ile ilgili olarak bazı basın yayın organlarından yer alan “bu okulda her türlü kıyafet serbest” başlıklı haber üzerine inceleme başlatıldığı bildirildi.

“TÜRBANI DIŞARIDA TAKIYOR”

Okul Müdürü Mustafa Çakır ise gazetelerde çıkan haberlerin doğru olmadığını öne sürerek, okullarında kılık kıyafet serbestliği olmadığını söyledi.
Çakır, şöyle konuştu:
“Sadece bir öğrencimiz dışarıda türban takıyor. Okula girdiği zaman türbanını çıkarıyor. Bazı gazeteciler okulun tanıtımı için haber yapmak istediklerini belirterek, okula gelip çekim yaptılar. Öğrencimizin başından çıkardığı ve elinde tuttuğu türbanı görünce 'başına tak çekelim' demişler. Sınıftaki öğretmenin de dalgınlığına gelince, öyle bir fotoğraf çekmişler. Böyle saçma sapan bir haber olabilir mi? Böyle bir şey mantığa aykırıdır. Bu haberler yalan.”

‘SINIFTA TÜRBANI GAZETECİLER TAKTIRDI"

DİYARBAKIR'daki sınıfta ders sırasında türbanlı birö ğrencinin fotoğrafının çekildiği Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlatırken; okul müdürü Mustafa Çakır, kılık kıyafet yönetmeliğine uyduklarını, gazetecilerin kız öğrenciye türban taktırarak fotoğraf ve görüntü aldıklarını iddia etti. Türbanlı öğrencinin babası Mehmet Ekinci ise kızının derslere türbanla girmediğini okul girişinde türbanını çıkardığını söyledi. Okulun tabelasında adı, ‘Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu' olarak yazılırken, bu ismin henüz tescillenmediği ortaya çıktı.
Diyarbakır'da Şanlıurfa yolu üzerinde bu yıl açılan Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu'nda kılık kıyafetin serbest olduğu bazı kız öğrencilerin sınıflara türbanla derslere girdiği haberine Okul Müdürü Mustafa Çakır, tepki gösterdi. Çakır, 240 öğrencinin eğitim gördüğü okulda kılık kıyafet yönetmeliğine uyulduğunu belirterek, “Bugün gazetelerde fotoğrafı çıkan kız öğrencimiz okula kadar türbanı ile geliyor, ancak bahçede türbanını çıkarıp derslere giriyor. Sınıfta görüntü alan gazeteciler yanında duran türbanı takmalarını istemiş ve ona türban taktırarak fotoğrafını çekip görüntüsün almışlar. Yoksa sınıflara türbanlı öğrenci almamız söz konusu değildir” dedi.

GAZETECİLER HAKKINDA DAVA AÇACAĞIZ
Okul Müdürü Çakır, türbanlı kızın fotoğrafının çekildiği sınıfta öğretmenlerin de ders anlatırken görüldüğünün hatırlatılması üzerine ise, “Öğretmen farkına varmamış. Gazeteciler ısrar edince kız türbanı takmış. Fotoğrafını çekip kamerayla görüntüsünü almışlar. Bizim resmi yönetmeliğin dışına çıkmamız söz konusu değildir. Kız öğrencimizin de psikolojisi bozulduğu için bugün ailesi okula göndermedi. Biz de öğrenciye türban taktırıp fotoğraf çeken gazeteciler hakkında yasal haklarımızı kullanıp dava açacağız. Bütün sınıfları dolaşabilirsiniz hiç bir sınıfta türban takan öğrencimiz yoktur” dedi.
Okul öğretmenlerinden saçclarını uzattığı belirtilen İsa Yılmaz ise öğretmenlerin de kılık kıyafet yönetmeliğine uyduklarını ifade ederek, “Bazı öğretmenlerin küpe taktığı ve suçlarını uzaktıkları şeklinde bilgiler yer almış basında. Böyle bir şey söz konusu değildir. Burada kılık kıyafet yönetmeliğine harfiyet uyulmaktadır” diye konuştu.

‘KIZIM SINIFTA TÜRBAN TAKMIYOR'
Gazetelerde sınıfta ders yapılırken türbanıyla görüntülenen 7'nci sınıf öğrencisi kızın adı açıklanmadı. Ancak bu kızın doktor olan babası Mehmet Ekinci, kızının okula türbanla gittiğini, ancak okul bahçesinde türbanını çıkararak sınıfta ders gördüğünü söyledi.
Dr. Ekinci, “Kızımın psikolojisi bozuldu. Ben de gazeteciler hakkında dava açacağım. Kızımın psikolojisi bozulduğu için bugün okula göndermedim. Böyle bir saçmalık olamaz. Benim kızım sınıfta türbanı ile ders görmüyor” dedi.

OKULUN ADI DA TESCİLLENMEMİŞ
Diyarbakır'da bu yıl açılan ve tabelasında ‘Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu' yazan okulun bu isminin Milli Eğitim Bakanlığı'nca onaylanmadığı ortaya çıktı. Okul Müdürü Mustafa Çakır, bu ismin onaylanması için başvurduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını, yeniden başvuru yaptıklarını söyledi.
Okul ile ilgili iddialar üzerine Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir'i bu sabah makamına çağırarak bilgi aldı. Mutlu'nun talimatı ile okul hakkında soruşturma başlatıldı.
3 MÜFETTİŞ SORUŞTURACAK
Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir, basında yer alan haberler üzerine okul hakkında Diyarbakır Valiliği'nin talimatı ile soruşturma başlattıklarını söyledi.
Tekdemir, “Özel okul dahi olsa bütün okullar kılık kıyafet yönetmeliğine uymak zorundadırlar. 3 müfettiş olayı soruşturacak ve gerekli işlemleri yapacaklar. Okullara türbanlı öğrenci alınması söz konusu olamaz. Bu okul bunu yapmışsa gerekli işlemler yapılacaktır. Okulun ismi konusunda da inceleme başlatacağız. Okulun tescil edilmiş adı, ‘Özel AB İlköğretim Okulu'dur. Avrupa Birliği ismi tescillenmiş değildir” diye konuştu.
Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldığı gıda dağıtım töreninde gazetecilerin sorusu üzerine söz konusu okulla ilgili soruşturma başlattıklarnını ve soruşturmanın tamamlanmasından sonra açıklama yapılacağını söyledi.

MK.FA(GG/AAA) (FOTOĞRAF)



Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın