KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2026 Salı

Okul için tehlikeli yolculuk

Solhan'a bağlı Yeşilova Mahallesi ve Şimşirpınar köyünde bulunan 80 öğrenci, Eğitim gördükleri okula gitmek için her gün Boğlan deresinden tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor.

Okul için tehlikeli yolculuk
13 MART 2006 PAZARTESİ 11:30
0
1671
0
AA aa
Solhan merkez Veli Tuğa İlköğretim Okulu'nda Eğitim gören öğrenciler, eğitimlerine devam etmek için, Boğlan deresini aşmak zorunda kalıyor. Öğrencilerin gittikleri okulun uzaklığı Yeşilova Mahallesine 1 kilo metreden az olduğu için taşımalı eğitimden yaralanamayan öğrenciler, ilkel yöntemlerle kurulan asma köprüyü kullanarak okula gitmeye çalışıyor. Ancak, kış aylarında su seviyesinin yükselmesi ile birlikte asma köprü sular altında kalıyor. Her şeye rağmen okula gitmek zorunda olan öğrencilerin imdadına bu kez veliler ve köy traktörü yetişiyor. Öğrencilerle birlikte mahalle sakinleri ve çevre köylerde oturan vatandaşlarda İlçe merkezine gitmek için aynı dereden geçmek zorunda kalıyor. Veliler öğrencileri soğuk dere suyundan sırtlarında taşıyarak geçirmeye çalışırken donma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Köyde bulunan tek bir traktör ise, zaman zaman öğrencileri gruplar halinde sudan karşıya geçiriyor. Bu duruma tepki gösteren öğrenci velileri ise yıllardır aynı sıkıntıların devam ettiğini belirttiler. 4 öğrenci velisi Çetin Dündar, öğrencilerin okuluna gitmesi için sadece bir köprü yapılmasını istedi. Dündar, “yaz aylarında çocuklar asma köprüden rahatlıkla geçebiliyorlar. Fakat kış aylarında su seviyesi fazla yükseliyor. Yaptığımız köprü suda kalıyor. Bizde mecburen çocuklarımızı sırtımızda sudan geçirmeye çalışıyoruz. Öğrencileri arada bir traktörle de sudan geçirmeye çalışıyoruz. Bunlar çözüm değil ama yapabileceğimiz başka bir şey yok” dedi. Boğlan deresini geçmeye çalışan öğrencilerin çoğu zaman suya düştüğünü belirten öğrenci velilerinden Sait Ok;” öğrencilerimiz okula gidip gelirken gözümüz hep arkada kalıyor. Öyle zaman oluyor ki su seviyesi yükseldiğinde çocuklarımız okula gidemiyor. Bizimde işimiz gücümüz var. Bu güzergahı sadece öğrenciler kullanmıyor. Kadın, erkek, yaşlısı genci hepimiz bu yolu kullanmak zorundayız” açıklamasını yaptı. Öğrencilerin dışında mahalle ve köy sakinleri de kendi imkanlarıyla Boğlan deresinin soğuk suyundan ilçe merkezine gidiyor. Köy Sakinlerinden 80'lik dede Mehmet Ok'u da, köyün gençleri sürekli olarak sırtlarında taşıyarak sudan geçiriyorlar.

Bingöl Gazetesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın