KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ekim 2026 Perşembe

'ÖĞRETMENE ŞİDDETİ KINIYORUZ!'

Eğitim Bir Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, Genç İlçesi Ticaret Lisesi’nde müdür yardımcısı olarak görev yapan Şahin Bor’un öğrenci velisi tarafından bıçakla yaralanmasını kınadı.

`ÖĞRETMENE ŞİDDETİ KINIYORUZ!`
27 ARALIK 2013 CUMA 06:46
0
4245
0
AA aa

Genç İlçesi Ticaret Lisesinde müdür yardımcısı olarak görev yapan Şahin Bor'un öğrenci velisi tarafından bıçakla yaralanması nedeniyle Eğitim Bir-Sen Bingöl Şubesi'nden açıklama geldi.

Konuyla ilgili Şube Başkanı Yunus Kava: “Çocuklarımızı eğitmekten, sevgi, merhamet ve gelecek inşasından başka amacı olmayan öğretmenlerimize yönelik saldırılar artık son bulmalıdır” dedi.

Genç Ticaret Meslek Lisesi müdür yardımcısı Şahin Bor'un makamında bir veli tarafından bıçaklanmasını esefle kınadıklarını dile getirerek: “Üzülüyoruz, çünkü çocuklarımızı eğiten, her bir öğrencisine ayrı sevgi gösteren, onların daha iyi bir eğitim almaları için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, onları hayata hazırlayan bir eğitimcinin saldırıya uğramasını toplumsal çöküntünün bir unsuru olarak görüyoruz. Eğitimcilerin veli tarafından saldırıya uğraması bizleri derinden yaralamıştır. “Eğitimciye saldıranlar bilmeliler ki onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor; aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar. Aslında içinde şiddet olan bir gelecek hazırlıyorlar. Genç nesillere yanlış çözüm yolları bırakıyorlar. Aslında öğretmene saldıranlar kendilerine saldırıyorlar. Bilmiyorlar ki öğretmeni vuran şiddet bir gün failini de vuracaktır. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda sevgiye, barışa, anlayışa, bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir. “Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyüktür. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle şiddetin son bulması için çalışacağız. Arkadaşlarımızın yanında olacağız. Bu ülkede şiddetsiz de problemlerin çözülebileceğini anlatacağız. “Üzülerek ifade edelim ki şiddet artık lokal bir sorun olmaktan çıkmış, toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Aklını yönetemeyenler, duygularını yönetemeyenler, kendini yönetemeyenler şiddete başvuruyor. Şiddete gerekli tepki verilmediğinde, şiddet masum ve doğal bir hak arama yöntemi gibi yaygınlaşıyor. Evde, okulda, hastanede, işyerinde, her yerde çözüm şiddette aranıyor. Buna dur demek lazım. Doğru çözümleri bulmak lazım. Bu tür üzücü olayların yaşanmaması için toplum olarak duyarlı davranmalıyız. Bu konuda toplumun bütün kesimlerine büyük görevler düşmektedir. “Biz bütün velilerimize sesleniyoruz. Çocuklarınız sizin ayak izlerinizi takip ediyorlar. Sizin yaptıklarınız, sizin davranışlarınız onlara rehberlik ediyor. Şiddeti yol olarak seçecek bütün yetişkinler bu şiddetin bir gün kendilerine döneceğini bilmelidirler” dedi.

‘Eğitim yuvalarımız öğretmen, öğrenci, veli ve personeliyle bir bütündür' diyen Kava: “Sorunlar bu bütünlük içerisinde sağlıklı bir iletişimle çözülmelidir. “Biz, eğitimciye uzanan eller kırılsın demiyoruz, diyemiyoruz. Biz, bütün toplumdan o ellerin ıslah edilmesi için gerekenlerin yapılmasını istiyor ve bekliyoruz. “Eğitim öğretim kurumlarında alınması gereken güvenlik tedbirleri yeterince alınamıyor, sorumluluk öğretmenlere bırakılıyor. Milli Eğitim Bakanlığını, yetkilileri öğretmenlere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Öğretmene yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Sorun sadece emniyet tedbirleri yönünden ele alınmamalı şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara da ağırlık verilmelidir. Bu önlemlerin önemli bir kısmı da eğitim yoluyla alınacaktır. Bu manada değerler eğitimine ağırlık verilmeli, şiddeti önleyici gerekli programlar uygulanmalı ve öğretmene saygı yeniden tesis edilmelidir” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.10.2026
23:41
Bingöl`de kasımın ikinci yarısına dikkat!
Bingöl'de kasımın ikinci yarısına dikkat!
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye`nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl`de hepsi var…
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
28.10.2026
13:07
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
Üniversiteye giriş, kamu personeli alımı ve akademik kariyer hedefleyen adayların beklediği 2027 sınav takvimi açıklandı. YKS 19-20 Haziran'da, KPSS A Grubu oturumları eylül ayında yapılacak. ALES ve DGS tarihleri de belli oldu.
28.10.2026
12:53
M. Fatih Atalay`dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
M. Fatih Atalay'dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
Bingöl ve çevresinin son 500 yıllık toplumsal ve siyasi geçmişini ele alan, 1.200 sayfalık eser satışa sunuldu. Beş yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan kitapta, Meclis-i Mebûsan'dan günümüze seçimler, milletvekilleri, senatörler, belediye başkanları ve yerel yöneticilere ilişkin kapsamlı bilgilere yer veriliyor. Eserin ilk tanıtım ve imza programı 6 Kasım'da Bingöl'de düzenlenecek.
28.10.2026
12:12
Bingöl`den Cezayir`e 37 bin tonluk ihracat!
Bingöl'den Cezayir'e 37 bin tonluk ihracat!
Karlıova'daki Kaynarpınar sahasında üretilen manyetit demir cevheri, İskenderun Limanı üzerinden Cezayir'e gönderildi. Prodem Mining'in gerçekleştirdiği ilk ihracat, Bingöl'ün yer altı kaynaklarını uluslararası demir-çelik sanayisiyle buluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın