KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

''Öğretmen Olmak İstiyorum''

Arkadaşları, başka şehirlere tatile gidiyor ama onların böyle bir şansı yok. Çünkü onlar, selpak satarak aile bütçesine katkıda bulunmak için çalışıyorlar. İşte selpak satan çocukların yürek burkan ifadeleri… 

``Öğretmen Olmak İstiyorum``
30 OCAK 2007 SALI 09:46
0
1134
0
AA aa
Sömestr tatilinin başlamasıyla selpak mendil satan çocukların sayıları arttı. Yaptıkları işi ve içinde bulundukları durumu Kent Haber'e anlatan çocuklar, hayallerini de aktardılar.
“Çalışmak zor gelmiyor ama derslerimde sıkıntı oluyor” diyen 11 yaşındaki E.Ç adlı minik selpak satıcısı, babasına yardım etmek istediği için çalıştığını söyledi. Derslerindeki sıkıntıların farkında olduğunu ancak çalışması gerektiğini ifade eden E.Ç “Kira, elektrik, su parası var” dedi.
Sattığı mendillerden elde ettiği geliri anne ve babasına verdiğini aktaran E.Ç, okula bazen harçlık olarak 25 Ykr götürdüğünü, onu da çoğu zaman lazım olacak defter kalemini alabilmek için biriktirdiğini kaydetti.
Soğuktan üşüyen ellerini ısıtacak eldiveni dahi bulunmayan minik selpak satıcılarından 12 yaşındaki M.D ise, ‘Kimse size çalışmayın demiyor mu?' sorusunu biraz sert ama bir o kadar da duygulu bir ses tonuyla yanıtladı.
“Bazen arkadaşlarım beni görüyor. Neden çalışıyorsun diyorlar, ben de ekmek parası diyorum. Seni öğretmene şikâyet edeceğiz diyorlar. Öğretmen de çalışma diyor ama buna mecburum” diye konuştu.
Arkadaşlarının, ‘ekmek parası için çalışıyorum' şeklindeki sözlerini tekrarlayan 8 yaşındaki F.A ise, arkadaşlarıyla aynı sıkıntı içerisinde olduğunu belirtti.
Okuldaki arkadaşlarının her türlü ihtiyacının aileleri tarafından karşılandığını fakat kendisinin kitap, defter ve kalem almakta büyük zorluklar yaşadığını ifade eden M.D, ses tonunu yükselterek ; “Matematik kitabım eksik, ödevlerimi akşam yapabiliyorum ancak bir şey anlamıyorum, dersler kötü gidiyor” şeklinde konuştu.
Küçük yaşlarına rağmen evin kira, elektrik, su ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunabilmek için çalışan bu büyük beyinlere yöneltilen ‘büyüyünce ne olmak istiyorsunuz' sorusuna alınan tek bir cevap vardı. “ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORUM


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2025
19:20
Ankara BİNYAR`dan öğrencilere destek
Ankara BİNYAR'dan öğrencilere destek
Kampanya çerçevesinde, yaklaşık Bin 500 öğrenciye spor ayakkabı, çanta ve kırtasiye malzemeleri ulaştırıldı. Yardımlar Bingöl'de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
29.08.2025
19:03
Albay Küyük Tuğgeneralliğe terfi etti
Albay Küyük Tuğgeneralliğe terfi etti
Yaklaşık bir ay önce Bingöl İl Jandarma Komutanlığı görevine atanan Albay Sabri Küyük, Tuğgeneral rütbesine terfi etti. Küyük'ün rütbeleri törenle takıldı.
29.08.2025
16:18
Duyarsızların kırdığı lavabolar onarıldı
Duyarsızların kırdığı lavabolar onarıldı
Bingöl Belediyesi'nden yapılan çağrıda; 'Parklarımız hepimizin ortak kullanım alanı. Yapılan hizmetleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak için herkesin duyarlı davranması büyük önem taşıyor' vurgusunun altı çizildi.
29.08.2025
12:15
Ketenalp:
Ketenalp: 'Barışa olan inancımız tam'
TBMM'de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplantısına katılan Bingöl Barosu Başkanı Av. Yusuf Ketenalp, süreci destekleyerek, 'Kürt meselesi aynı zamanda bir demokratikleşme meselesidir. Atılan adımlar barış ve kardeşliği güçlendirecek' dedi.
29.08.2025
11:53
Bingöl`de aracın çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti
Bingöl'de aracın çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti
Bingöl'de yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı adam, aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.
29.08.2025
11:32
TikTok`un sahte hocasına inandı, dolandırıldı!
TikTok'un sahte hocasına inandı, dolandırıldı!
Bingöl'de bir bayan, TikTok'ta 'bakımcı hafız hoca' rumuzlu kişiye, üzerindeki nazarı bozacağı iddiasıyla 3 Bin TL ödeme yaptı ancak dolandırıldığını anlayınca şikayetçi oldu. Şahıs, Adana'daki ikametinde gözaltına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın