KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Öğretmen olma şartları değişiyor

Öğretmen olabilmenin şartları yeniden düzenleniyor. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmen atamalarında değişen şartları ilk kez açıkladı.

Öğretmen olma şartları değişiyor
08 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 01:46
0
2348
0
AA aa

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, uygulanan öğretmen seçme sisteminin nitelikli öğretmenlik için yeterli olmadığını söyleyerek "öğretmenlerin KPSS'den sonra kendi branşlarında da seçme sınavına alınacağını, ayrıca 3 aşamalı yeterlilik eğitiminden geçeceklerini" açıkladı.

Öğretmen atamalarını değiştirecek sistemi ilk kez açıklayan Bakan Dinçer, "Eğitim sisteminde tespit ettiği en önemli sorunun nitelikli öğretmen yetiştirmek olduğunu" kaydetti. Öğretmen alımının ilgili üniversiteden mezun olmuş diploma sahiplerinin KPSS puanı ve kura sistemiyle gerçekleştiğini belirterek, "Mevcut sistem objektif ama öğretmenlik mesleği için yeterli değil" dedi. Yeterlilik kazanan öğretmenlerin atamalarının ardından da mutlaka oryantasyon eğitimi alacaklarını belirten Bakan Dinçer, şunları kaydetti:

"Biz pilot olarak oryantasyon eğitimini bu yıl ataması yapılacak 11 bin 544 öğretmen adayına vereceğiz. Gönül isterdi ki 40 bin öğretmenimize verelim, ancak zaman yeterli değil. Atanacak olan öğretmenlerimiz okullar açılmadan önce Eylül ayında 3 hafta boyunca mesleki eğitim alacaklar. Eğitimler atandıkları illerde verilecek." Oryantasyon eğitiminde genç öğretmenlere hem mesleki hem de atandıkları ilin eğitim şartları ve özelliklerine ilişkin bilgi verileceğini söyleyen Dinçer, "Bu uygulama bundan sonraki yıllarda yeni atanan her öğretmene yapılacak." dedi.

"Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı öğretmen yeterlilik sınavı tasarısına göre, KPSS' de Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarında başarılı olan öğretmen adayları kendi branşlarında seçme sınavına katılacak" diyen Dinçer sözlerine şöyle devam etti : "Soruları üniversitelerden hazırlanacak uygulamayı EĞİTEK yapacak. Henüz tasarı halindeki bu uygulama için önümüzdeki yasama döneminde devlet personel alımıyla ilgili yasada değişiklik yapılması öngörülüyor. Milli Eğitim Bakanı Dinçer, mevcut görev yapmakta olan öğretmenlerin de gelecek yıldan itibaren "Mesleki Yenilik" eğitiminden geçirileceğini belirterek, "Tecrübeli öğretmenlerimiz de yeni mevzuat ve gelişen teknoloji ile yenilikler konusunda sürekli bir eğitimden geçirilecek." diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın