KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ekim 2026 Çarşamba

Öğrencilerin projeleri sergilenecek

TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan üç Proje, TÜBİTAK Malatya Bölge Sergisi'ne kabul edildi.

Öğrencilerin projeleri sergilenecek
27 ŞUBAT 2014 PERŞEMBE 22:23
0
1538
0
AA aa

Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve beşeri bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçları belli oldu.

Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Sosyoloji, Psikoloji ve Tarih olmak üzere 9 dalda düzenlenen yarışmaya bu yıl 17 Bin 486 öğrencinin hazırladığı toplam 10 Bin 418 proje başvurusu yapıldı. Bu projelerden Bin 193 tanesi sergilenmeye hak kazandı.

17-20 Mart 2014 tarihleri arasında 12 Bölge Merkezi ilde düzenlenecek olan Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmalarına TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesinin Üç Projesi Malatya Bölge Sergisi'ne kabul edildi.

13 proje ile başvuruda bulunan TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesinin Fizik dalında “Kendi Kendini Şarj Eden Kumanda”, Kimya dalında “ Bir Pil Çevreye Bir Ton Çöpten Daha Çok Zarar Verir” ve Matematik dalında “ Eğlenceli Kök Toplamı” projeleri Sergilenmeye hak kazandı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.10.2026
13:33
Türkiye`nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl`de hepsi var…
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
28.10.2026
13:07
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
Üniversiteye giriş, kamu personeli alımı ve akademik kariyer hedefleyen adayların beklediği 2027 sınav takvimi açıklandı. YKS 19-20 Haziran'da, KPSS A Grubu oturumları eylül ayında yapılacak. ALES ve DGS tarihleri de belli oldu.
28.10.2026
12:53
M. Fatih Atalay`dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
M. Fatih Atalay'dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
Bingöl ve çevresinin son 500 yıllık toplumsal ve siyasi geçmişini ele alan, 1.200 sayfalık eser satışa sunuldu. Beş yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan kitapta, Meclis-i Mebûsan'dan günümüze seçimler, milletvekilleri, senatörler, belediye başkanları ve yerel yöneticilere ilişkin kapsamlı bilgilere yer veriliyor. Eserin ilk tanıtım ve imza programı 6 Kasım'da Bingöl'de düzenlenecek.
28.10.2026
12:12
Bingöl`den Cezayir`e 37 bin tonluk ihracat!
Bingöl'den Cezayir'e 37 bin tonluk ihracat!
Karlıova'daki Kaynarpınar sahasında üretilen manyetit demir cevheri, İskenderun Limanı üzerinden Cezayir'e gönderildi. Prodem Mining'in gerçekleştirdiği ilk ihracat, Bingöl'ün yer altı kaynaklarını uluslararası demir-çelik sanayisiyle buluşturdu.
28.10.2026
11:58
Bingöl`deki işletmelere ihracat fırsatı! Son başvuru 4 Kasım
Bingöl'deki işletmelere ihracat fırsatı! Son başvuru 4 Kasım
Fırat Kalkınma Ajansı, Bingöl dahil TRB1 Bölgesi'ndeki 12 işletmeye dört ay boyunca ücretsiz dış ticaret danışmanlığı ve mentorluk desteği verecek. İhracata başlamak veya mevcut ihracatını geliştirmek isteyen işletmeler için başvurular 4 Kasım 2026'da sona erecek.
28.10.2026
11:52
Bingöl`de balık üreticilerine kritik eğitim: Hastalıklar ve su kalitesi masaya yatırıldı
Bingöl'de balık üreticilerine kritik eğitim: Hastalıklar ve su kalitesi masaya yatırıldı
Bingöl'de su ürünleri yetiştiriciliği ve ticari avcılıkla uğraşan üreticilere yönelik eğitim programında balık hastalıklarından istilacı türlere, su kalitesinden alternatif yetiştiricilik yöntemlerine kadar birçok konu ele alındı. Eğitimle sektörde bilgi ve farkındalığın artırılması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın