KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Öğrencilerimiz özel eğitim alacaklar

‘Özel eğitim ve rehberlik hizmetlerin yürütülmesinde ister bir, isterse de bin öğrenci olsun değişen bir şey olmayacak’ diyen İl Milli Eğitim Şube Müdür Cevdet Ataoğlu: “Öğrencilerimiz yetenekleri ve yeterlilikler düzeyinde özel eğitim alacaklardır” dedi.

Öğrencilerimiz özel eğitim alacaklar
20 KASIM 2013 ÇARŞAMBA 20:50
0
1887
0
AA aa

Özel eğitim ve rehberlik hizmetleri toplantısı İl Milli Eğitim Şube Müdür Ataoğlu'nun başkanlığında Yedisu ilçesinde yapıldı.

Toplantıya RAM Müdürü Mutalip Gölcüklü, Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Mahsum Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili, okul müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Ataoğlu, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitimleri yetenek ve yeterlilikleri ölçüsünde erken yaşta başlatılmasının önemli olduğunu söyledi.

Öğrencilerin yetenekleri ve yeterlilikleri düzeyinde eğitim alacaklarını belirten Ataoğlu: “Öğrencilerimizin özel eğitimden erken yaşta yararlanmaları için sınıf öğretmenlerine, sınıf rehber öğretmenlerine, rehber öğretmenlere, okul yöneticilerine ve özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin ailelerine görev düşmektedir. Öğrencilerimiz yetenekleri ve yeterlilikler düzeyinde özel eğitim alacaklardır. Bu onların yasal hakkıdır” dedi.

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin bütün öğrencileri kapsayacak şekilde onların ilgi yetenek ve istekleri doğrultusunda yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Ataoğlu: “Özel eğitim ve rehberlik hizmetlerin yürütülmesinde ister bir, isterse de bin öğrenci olsun değişen bir şey olmaz. Öğrenci sayımız 550'dir. Küçük bir ilçeyiz diyemeyiz, demiyoruz da. Bakanlığımızın uygulamaları Ankara'da neyse, Yedisu'da da o olacaktır” diye konuştu.

“Başarının nedeni bilinçli ve duyarlı veli”

Akademik başarının artırılabilmesi için rehberlik hizmetine önem verilmesi gerektiğini hatırlatan Ataoğlu: “Örneğin; YGS'ye baktığımızda 81 il sıralamasında sondan 17 il Doğu ve Güneydoğu illeri bulunmaktadır. Neden olarak öğretmen değişikliği gösterilmektedir. Sınır komşumuz Tunceli'de bir Doğu Anadolu ili. Orada da öğretmen değişikliği olmaktadır ama Tunceli bu sınavda 30. sırada. Tunceli'deki başarının nedenini araştırdığımda karşıma bilinçli ve duyarlı veli sonucu çıkmıştır. Veli öğrencisiyle ilgilidir. Öğrenci ve velilerimizle hangi dilde daha iyi iletişim kurabiliyorsak, daha iyi rehberlik hizmetlerini verebiliyorsak, o dilde konuşalım. Bu dil Zazaca olabilir, Kurmanca olabilir, Türkçe olabilir. Önemli olan iletişim dilidir. Öğretmen, veli işbirliği artırılmalıdır. Başarıya giden yol bilinçli ve duyarlı velilerden geçmektedir” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın