KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2024 Salı
°C

Öğrenciler fast food'a teslim edildi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü,nün “19 Ekim 2007'den itibaren Etüt ve Beslenme İlköğretim Okulu dışındaki okullarda öğle yemeği verilmesini yasaklaması ailelerin tepkisini çekti.

Öğrenciler fast food`a teslim edildi
25 EKİM 2007 PERŞEMBE 22:14
0
799
0
AA aa
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden geçen hafta devlet okullarına; “19 Ekim 2007'den itibaren Etüt ve Beslenme İlköğretim Okulu dışındaki okullarda öğle yemeği verilmesi yasaklanmıştır. Yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır” yazısı gönderildi.

İstanbul'da; eğitim-öğretim sona erdikten sonra etüt yaptırılan, öğle yemeği verilen ve adı “Etüt ve Beslenme İlköğretim Okulu” olan 17 devlet okulu bulunuyor; öğrenciler öğle yemeği için aylık 110 YTL ödüyor. İl Müdürlüğü'nün talimatı doğrultusunda, bu 17 okul dışında, devlete ait tüm ilköğretim okullarında öğle yemeği kaldırıldı

İl milli eğitimin müdürlüğünün Sağlık tehlikesi ve rant şaibesinin önüne denetimle geçmek mümkün iken Bu sorunu yasaklayarak çözmesi bize Osmanlı milli eğitim nazırının ‘ Şu okullar olmasa biz Milli eğitim ne güzel yönetiriz ' sözünü hatırlattı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü “rant kapısı ve zehirlenme riski var” gerekçesi ile devlet okullarında öğle yemeğini yasakladı. Artık çocuklar ya sefertasıyla yemek taşıyacak ya da kantin ve sokak satıcısına mahkûm…

Bu karar üzerine okul aile birlikleri bir araya gelerek hazırladıkları bildiride bu kararın çocukların beslenmeleri üzerinde yol açacağı sorunları şöyle özetlediler. Ve il milli eğitimin aldığı bu karardan bir an önce vazgeçmesini istediler

SICAK BİR YEMEĞİN ÇOCUĞUN EĞİTİMİNDEKİ ROLÜ…
Sağlıklı ve dengeli beslenebilen öğrencinin okul başarısı artıp, zihin ve kapasite gelişimi uygun değer seviyeye çıkar. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin tartışılmaz beslenme aracı sıcak yemektir.

1. Kantinden beslenen öğrencinin sağlıklı ve dengeli beslendiğini iddia eden hiçbir bilimsel bulgu bulunmamaktadır.

2. Sabah kahvaltısı yapma imkânı bulamayan öğrenci, sıcak öğle yemeği ile beslenme açığını kapatma fırsatı bulmakta, ders dinleme ve yorumlama kapasitesini gün içinde yakalama fırsatı bulmaktadır.

3. Kantinden beslenen öğrenci, kendi ihtiyacı olanı değil, hoşuna gideni tercih edeceğinden beslenme biyolojik ihtiyacı karşılamayacaktır.

4. Okulunda sıcak yemeği çıkan öğrenci için yemek saati onun okulda yaptığı en eğlenceli bir faaliyettir. Öğrenci bu olumlu atmosferi ile derslere pozitif enerji ile girmektedir.
5. Kantin beslenme saati çocuklar için itiş kakış ve kapma mücadelesi olmakta, küçükler ve fiziksel olarak zayıf olanlar aç olarak derslere devam etmektedirler.

6. Sıcak yemek ile beslenen öğrenci haftanın belirli günlerinde harçlık almakta ve harçlığını biriktirme alışkanlığı kazanabilmektedir.

7. Kantinden beslenme için her gün harçlık alan öğrenci, fast food beslenme alışkanlığı kazanmakta hatta beslenmesi için verilen harçlığı internet oyun salonlarında harcamaktadır.

8. Okulda bir düzen içinde toplu olarak yemek yeme alışkanlığı kazanan öğrenci okuldan sonraki hayatı için toplumla birlikte hareket etme yetisi kazanır.

9. Kantin alışverişi yapan öğrenci okuldan sonraki hayatında tüketim çılgını olmaya çok daha yakın olur ve toplumla uyumlu olmada sıkıntılar yaşayabilir.

10. Öğrenci sıcak yemeğini bir sistem içinde kendi başına yemekte ve öğretmenine ayrıca bir mesai harcatmamaktadır.

11. Kendi başına beslenmek zorunda bırakılan öğrencinin öğretmenin gözetiminde beslenme yapması gerekmekte bu da öğretmenlerin yükünü ağırlaştırıp, enerji ve motivasyon kayıplarına neden olmaktadır.

12. Yemekhane mekanı okulda en hijyenik beslenme mekanlarıdır. Her gün düzenli olarak temizlenmektedir.

13. Beslenme çantası ile bütün sınıflar yemekhaneye dönmekte ve salgın hastalıklara, haşerata davetiye çıkarılmaktadır.

14. Sıcak beslenme imkanı sağlayan okulların öğrenciyi destekleyen eğitim organizasyonlarına veliler çocuklarını gönül rahatlığı ile göndermekte ve çocuğunun okul başarısını arttırmaktadır.

15. Sıcak yemek imkanı olmayan okullarda veliler, ders sonrasında çocuklarının hemen eve dönmesini sağlamaktadırlar.

16. Sıcak yemek hizmeti ile öğrenci bir disiplin içinde beslenme saatini tamamlar ve teneffüsünü temiz hava ve oyunla geçirme zamanı bulur.

17. Kantin beslenmesi yapıldığında bir kargaşa sarmalı içinde vaktini harcayan öğrenci temiz hava ve oyuna vakit bulamaz.


Haber7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2024
14:55
Bingöl`de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Ahmet B.'nin yabani ot toplamak için gittiği bölgede cansız bedeni bulundu.
21.05.2024
02:39
Bingöl`de ‘Sesimin Yankısı` finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de 'Sesimin Yankısı' finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Sesimin Yankısı' yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
21.05.2024
02:38
Bingöl`de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl'de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere tabiatı koruma eğitimi verildi.
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
20.05.2024
11:47
Bingöl`de ölmenin maliyeti kaç para?
Bingöl'de ölmenin maliyeti kaç para?
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi, yaşamın her alanı gibi cenaze masraflarını da etkiledi. Bingöl'de bir cenazenin defin sırasından sonrasına uzanan masrafları ne kadar? İşte o detaylar ve taziyelerde bütçeleri zorlayan gelenekler…
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın