KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Oğlumun ölümü şüpheli

Askerliğini yaptığı esnada hayatını kaybeden Sezer Altındağ'ın babası Mehmet Ali Altındağ, oğlunun ölümünün şüpheli olduğunu ve yardım beklediğini söyleyerek, İHD Bingöl Şubesi'ne başvuru yaptı.

Oğlumun ölümü şüpheli
07 TEMMUZ 2012 CUMARTESİ 07:22
0
5534
1
AA aa

Oğlumun ölümü şüpheli hukuki yardım istiyorum

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde vatani görevini yapan Sancak Beldesi Sütgölü Köyü nüfusuna kayıtlı Sezer Altındağ isimli asker, PKK tarafından araziye döşenen mayına basarak şehit olduğu ifade edildi.

Olayın ardından İstanbul'da ikamet eden Altındağ ailesine haber verilerek, Sezer Altındağ'ın şehit olduğu ve cenazeyi teslim almaları istendi. Cenazeyi teslim alan aile, askerin naaşında parçalama değil, kurşun iziyle karşılaştı.

Bu durumu gören aile, oğullarının şüpheli bir şekilde öldürüldüğünü ifade ederek, bu olay karşısında askeri yetkililerden bir açıklama beklediler.

Sezer Altındağ'ın babası ve iki amcası hukuki yardım alabilmek için İHD Bingöl Şubesi'ne başvuru yaptılar.

Çocuğunun tek kurşunla alnından vurulduğunu belirten baba Altındağ, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını vurgulayarak: “Oğlum Sezer, acemi birliğini Isparta'da bitirdikten sonra Diyarbakır'ın Ergani ilçesine asker olarak verildi. Ergani'ye yaklaşık 50 gün önce geldi. Geldiği günden beri orada bütün askerler olarak küfürlere maruz kaldıklarını söylüyordu. En son 1 Temmuz günü kendisiyle telefonda görüştüm. Telefonda yine küfürlere maruz kaldıklarını, üst rütbelilerin bu küfürlerini hazmedemediklerini söyledi. Hiçbir sıkıntısı yoktu. Sürekli görüşüyorduk. 4 Temmuz'da İstanbul'daki adresimize giden askeri yetkililer, komşularımıza oğlumuzun öldüğünü söylemişler. 5 Temmuz günü de cenazeyi Bingöl'deki köyümüze getirdiler. Herhangi bir tören yapmadılar. Cenazeyi helikopterden indirip bıraktıktan sonra bizlerle görüşmeden gittiler. Sancak Beldesi'ne gidip yüzbaşı rütbesinde olan askeri bir personelle görüştüm. Bana, “Duyduğum kadarıyla bir kız yüzünden intihar etmiş” dedi. Oğlumun böyle bir durumu yoktu. Olsaydı bizim veya kız kardeşinin haberi olurdu. Oğlumun ölümü şüphelidir. Alnında tek kurşun izi vardı. Bu şüpheli durum karşısında sizlerden hukuki yardım talep ediyorum” dedi.

Baba Altındağ, İHD Bingöl Şubesi'ne başvurduktan sonra oğlunun yaşamını yitirdiği Ergani'deki birliğine gitmek için yola çıktı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
amara (@Misafir_8918)
08 Temmuz 2012 Pazar 02:09
Oncelikle Altindag ailesine bassagligi dilerim. Devlet ve fasist sistem eline firsat gecirse tum Kurdistanli halkimizi katleder. 1071 yilindan beri biz Kurdistan halki Turklere 3 defa ulke kurdurduk. Ama sistem halkimizi hep vurdu. Yuzbinlerce Kurdistanli devlet tarafindan vuruldu. 21. yuzyilda bile insanlarimiz savas ucaklari ile bombalaniyor ayrica devlete hizmet etmek icin askerde giden genclerimiz bile katlediliyor. Katillerin yeri ve adresi beli. Onlarin savas ucaklari varsa bizimde Allahimiz var,mazlum halkimizin kutsal gunesi var..
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın