KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Ödeme fazlalığı, öğretmen açığının göstergesidir

Türk Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı Sedat Dursun, yerel ve ulusal basına yansıyan “En Fazla Ödeme Bingöl'deki Öğretmene” başlıklı habere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Ödeme fazlalığı, öğretmen açığının göstergesidir
30 HAZİRAN 2009 SALI 10:09
0
1320
0
AA aa
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı Sedat Dursun, yerel ve ulusal basına yansıyan “En Fazla Ödeme Bingöl'deki Öğretmene” başlıklı habere ilişkin değerlendirmesinde başlığın gerçeği yansıtmadığını savundu.
‘Haberin başlığında olduğu gibi en fazla ücretin kalkınmaya öncelikli iller arasında yer alan ilimizdeki öğretmene ödenmesi tabi ki bizleri mutlu kılacaktır. Ancak haber başlığı gerçeği yansıtmamaktadır' diyen Dursun: “Öğretmenler haftada 15 saat maaş karşılığı derse girmektedir. Eğer ek ders var ise haftada 30 saat derse giren bir öğretmene öğrenci kişilik hizmetleri de dâhil olmak üzere haftada 18 saat ek ders ücreti ödenmektedir. En az ücret alan iller sıralamasında yer alan başta Antalya olmak üzere diğer illerde öğretmen açığı bulunmamaktadır. Burada bir öğretmen ortalama haftada 20 saat derse girerken bizim ilimizde bu rakam haftada 30 saattir. Yani bizim ilimizdeki öğretmen haftada 5 gün çalışmakta iken o illerdeki öğretmen haftada 3 gün çalışmaktadır. İlimiz için özellikle öğretmen açığı ücretli ve ek ders karşılığı öğretmen temini ile giderilmektedir. Bunun anlamı şudur; Kadrolu öğretmen açığı bulunduğu için Üniversite mezunlarına ek ders karşılığı ders verilmektedir. Bu arkadaşlarımız haftada 30 saate kadar derse girebilmektedir. Bunlara maaş ödenmemekte sadece girdiği ders saatlerinin tamamı ücret olarak ödenmektedir. Bu da ortalama 750,00 TL tutmaktadır. Hal böyle iken bu arkadaşlarımıza ödenen ücret de diğer öğretmenlerin ortalamasını yükseltmektedir. Sözün özü şudur. Bir ilde öğretmen başına düşen ücret fazlalığı o ilde öğretmen azlığının bir göstergesidir. Bunun başka bir adı yoktur.
Muhasebat Genel Müdürlüğünün bunları da açıklaması gerekirdi. 2008–2009 Öğretim yılına Bingöl Lisesi 11, Genç Lisesinin 17 ek ders karşılı öğretmenle eğitime başlaması Bingöl'deki öğretmen açığının hangi boyutta olduğunu göstermesi bakımından önemlidir. Bu verdiğim rakam sadece iki okul içindir. Biziler de İlimizdeki toplam öğretmen açığının İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın