KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Numan numan, memleketin hali toz duman

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Bingöl'de küçük bir çocuğun elindeki pankarta takıldı. "Numan Numan memleketin hali toz duman' yazılı pankartı okuyan Kurtulmuş, "Evet memleketin hali toz

Numan numan, memleketin hali toz duman
14 MART 2009 CUMARTESİ 17:19
0
7941
0
AA aa
Bingöl'deki mitingde Başbakan Erdoğan'ı eleştiren SP Lideri "Başbakan, (Sakın ha oyları bölmeyin. Sakın oyları başka bir partiye vermeyin aradan CHP, DTP çıkar) diyor. Bunlar iki mahalle çocuğu üslubuyla kavga ediyorlar" dedi.

Aydın ARIK / BİNGÖL (AHT)

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'de düzenlenen mitingde Başbakan Erdoğan'a yüklendi.

SP Lideri Numan Kurtulmuş, Başbakanının mitinglerde halka seslenerek, ?AKP'ye oy verin de, hizmetlerden yararlanın' sözünü hatırlattı ve "Türkçe de güzel bir laf var, (el insaf). Bu Bingöl'ün size verdiği desteği kimse vermedi . Ben ilk defa Bingöl'e geliyorum. Dün akşam Muş'tan geldim. Şunu üzülerek ifade edeyim, sanki harpten çıkmış bir yerden geldim. Bu Bingöl'ün Milletvekilleri yok mu, Bu Bingöl'e hiç Bakan gelmez mi, Bu Bingöl'e hiç Başbakan gelmez mi?, Ben onlar adına utandım. Türkiye'yi karış karış biliyoruz, böylesi kötü bir karayolu, nerdeyse Türkiye'nin hiçbir köyünde kalmadı. Ayıptır, günahtır, rezalettir" dedi.


FOTO:BİNGÖLÜNSESİ GAZETESİ

Başbakanın katıldığı mitinglerde oyların bölünmemesi için yapılan çağrılara değinen Kurtulmuş "Başbakan yaptığı mitinglerde Saadet Partisini kastederek, (sakın ha oylarınızı bölmeyin) diyor. Oy verirseniz falanca parti gelir diyorlar, Milleti korkutuyorlar. Başbakan Batıda diyor ki (aman ha oylarınızı bölmeyin CHP gelir). Doğu'da diyor ki (aman ha oylarınızı bölmeyin DTP gelir) diyor. Şimdi bizde diyoruz ki, hangi yüzle gelip Bingöl'den oy istiyorsunuz? Oyları Bingöllü bölmüyor, oyları Saadet partisinde topluyor, Saadet Partisini iktidar yapıyor. Değerli kardeşlerim, Türkiye siyasetinin yeni ve yepyeni bir adresi, tek alternatifi Partisi Saadet Patisidir, Milli görüştür. Saadet Partisinin 4 tane işaret adresi var, adres açık Maneviyatçı bir parti, yeni bir parti, özgürlükten adaletten yana bir parti ve emperyalizme karşı bir parti" diye konuştu.

ABD Başkanı Obama'nın 5 Nisan'da Türkiye'ye geleceğini Hatırlatan Kurtulmuş "Sevgili Bingöllüler, 29 Mart'a öyle bir işaret fişeğini atacaksınız ki, Ankara'dan, İstanbul'dan, Brüksel'den, Tel Aviv'den, Washington'dan görülecek. 5 Nisan'da Obama gelecekmiş, Obama gelmeden evvel Bingöllüler öyle bir işaret fişeği atacak ki, Obama gelirken burada hangi cümleleri kullanacak, onu sizin işaretlerinize göre belirleyecek" diye konuştu.

Miting alanındaki Trafik ışıkları direğine çıkarak elinde yazılı bir pankart tutan Küçük çocuğu gören Kurtulmuş, pankartta yazan ?Numan Numan, Bu Memleketin Hali Toz Duman' yazısını okudu ve "Evet memleketin hali toz duman içinde" dedi.


Habertürk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın