KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Neye göre pazarlık?

Çözüm sürecinin devam ettiği bugünlerde Genç-Servi Yolu KM:0+000 – 24+980 kesiminin yapım işi güvenlikli bölge olmasına rağmen güvenlik gerekçesiyle yapım işinin pazarlık usulü ile ihale edilmek istenmesi akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Neye göre pazarlık?
05 TEMMUZ 2013 CUMA 07:03
0
2375
6
AA aa

Genç-Servi Yolu KM:0+000 – 24+980 kesiminin yapım işi pazarlık usulü ile servi yolu ihale ediliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nce 02.07.2013 tarihinde onaylanıp, 11.07.2013 tarihinde ihalesi yapılması planlanan Genç-Servi Yolu KM:0+000 – 24+980 Kesiminin Yapım İşi. 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 21/C Maddesine istinaden 33 Muhtarlık ve Belediyeye sahip Servi bölgesinin güvenli olmadığı gerekçesi ile pazarlık usulü ile ihale edilecek.

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu Pazarlık usulü (Madde 21) ‘c' bendinde sarih olarak belirtildiği üzere savunma ve güvenlikle ilgili özel durumların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması diye belirtilmektedir.

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu Madde 5- İdareler, bu kanuna göre yapılacak ihalelerde; saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur.

‘Çözüm sürecinin devam ettiği bu günlerde güvensiz bir ortam mı var?' sorusu yöneltilirken, yapılan bu ihalenin şeffaf olmadığı da vurgulanıyor.

Güven sorunu yaşandığı iddia edilen Servi Bölgesinde şu an itibariyle İl Özel İdare, KÖYDES yatırımları devam ederken her hangi bir güvenlik zafiyetinin yaşanmadığına da vurgu yapılıyor.

Servi Bölgesine Güvenlik sıkıntılarının olmaması nedeniyle köylere yoğun göçlerin olduğu bugünlerde, Servi Bölgesinde güvenlik ile ilgili bir sıkıntı varsa yöre halkının uyarılması gerektiği görüşünün de altı çiziliyor.

Açık ihale usulüyle yapıldığı takdir de takribi 100 Milyon TL civarında olan bu iş, 55-60 Milyon Türk lirası bedelle sözleşmeye bağlanabilir ve kalan miktar ile başkaca hizmetlere kaynak sağlanabilirken, kamunun birileri tarafından açıkça zarara uğratıldığı, aynı tereddüttün Sancak yolu için de yaşandığı görüşü savunuluyor.

21/C Maddesinden vazgeçilmesi ve oluşması muhtemel rantın engellenmesi çağrısı yapılırken, bu rantın engellenip halkın yönetime güven duygusunun zedelenmemesi noktasında duyarlılık beklendiği kaydediliyor.

Öte yandan idarelerin, son yıllarda 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 21/C Maddesine istinaden ihale yapmadığına da işaret edilirken, Servi bölgesindeki yol yapım işinin pazarlık usulüyle yapılması planlanan ihalesiyle ilgili yanıtı aranan sorular şöyle sıralanıyor;

- Bu ihale hangi güvenlik gerekçesine dayanılarak pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek?
- Servi Bölgesinde güvenlik sorunu gerçekten var mı? Yoksa birileri mi bu usul ile kamuyu zararı sokmaya çalışıyor?
- Uzun yıllarda bitirilmesi gereken Servi yolu acaba 3-4 ayda mı bitirilecek? İş ne kadar süre içinde bitirilecek ki pazarlık yoluna gidiliyor?
- Uzun süreli bir iş olacaksa neden Açık ihale usulü ile yapılmıyor?
- Yıllardan beri bir türlü yapılamayan Servi yolu tepeden birilerine mi satılıyor? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
tarikca06 (@Misafir_14387)
11 Temmuz 2013 Perşembe 22:47
Bugün sabah alttaki yorumu yaptım öğleden sonra sayın bakanımız nuri özaltın bingöl etrafında oluşturduğu zincirine servi yolunu da alarak 8 inci işini ekledi. ve çok sevgili SERVİLİ ve ORHAN DOĞUKAN arkadaşım artık bu yoruma, bir yorum yaparsınız. ben bütün hemşehrilerime söyleyeceğim bir şey var. TECAVÜZ KAÇINILMAZSA ZEVK ALMAYA ÇALIŞIN. seçime kadar yapacak bişey yok.
tarikca06 (@Misafir_14375)
11 Temmuz 2013 Perşembe 14:05
biri doğukan biri servili. oh ne güzel. ben size sadece bir tanesini yazayım çok yüksek anlayış kabiliyetiniz ve kamu ihale mevzuatını çok iyi bilen birileri olarak yorumu siz yapın. 1-KİĞI HES. 2-YEDİSU HES. 3-KİĞI YEDİSU YOLU. 4-BEYHAN1. 5-BEYHAN2. 6-KALEHAN. 7-KALEHAN barajından dolayı demiryolunun deplase işi ve bunların ne şartlarda nasıl verildiğini araştırın. kimden bahsettiğimi çok iyi anladınız. bingöl herşeye sessiz kalan bingölüm. bu kadar sessiz yerde bu yapılır. yapacak birşey yok zaten bu yapılan yorumların bingöllü olmadığınıda düşünüyorum.. memlekete ve SAYIN BAKANIMIZ NUR ÖZALTINA hayırlı olsun.
Servili (@Misafir_14299)
05 Temmuz 2013 Cuma 18:06
Kalemine sağlık Orhan Dogukan. İnsanlar bu kadar mı ön yargılı olur. Kendi görevini yapmaktan aciz kişiler başkalarının işini ne kadar iyi biliyor. Kamu ihale mevzuatını yutmuşlar, helal olsun. İhalenin usulü idarenin tasarrufunda, bildiği bir şey var ki bu usule başvurmuş. Yok eğer sizin bildiğiniz bir şey varsa bunu çıkın açıklayın. İnsanların namusu sizin tekelinizde mi? Buna siz mi karar veriyorsunuz. Yazının başlığı ve yorumlar çok insafsızca. Ağır ithamlar bunlar. Bildiğiniz herhangi bir şey varsa ve cesaretiniz yetiyorsa çıkın açıklayın
zaza kentli (@Misafir_14296)
05 Temmuz 2013 Cuma 15:47
güvenlik yolu olarak ihaleye çıkarsa,vekil istediği adamına davetiye çıkarır ve o iş adrese teslim edilir dostum.bilmeyenlere duyurulur
ZAZA GENÇLİ (@Misafir_14292)
05 Temmuz 2013 Cuma 15:30
Bu filmi bir defa görmüştük YAŞAR efendi tarafından sözde bu yol yapılmadı mı ? Korku imparatorluğunu yaratarak kontrollerin gidip göremediği ve nasılsa teslim edildiği yol değilmiy di SERVİ yolu. Şimdi aynı oyunlar, Yazık 33 Muhtarlığın yararlandığı yoldur bu yol , muhtarlar uyuyor mu . Herşey midde bulandırıcı durumda , DEvlet iyi niyetlerle bu bölgeye , bu insanlara yardım etme çabasında , uyanıklar ceplerini doldurma peşinde,' NAMUS ERBABI KİŞİLER NAMUSUZLAR KADAR CESARETLİ OLMADIKÇA ÜLKE KALKINAMAZ' Bir büyüğümüz böyle demiş , Amma iyi d
orhan Dogukan (@Misafir_14282)
05 Temmuz 2013 Cuma 11:14
- Bir ihale yapılırken ihale usulünü milletvekilleri mi belirler yoksa ihaleyi yapan idareler mi
- Güvenlikli servi yolu dediğiniz yolda kaç masum vatandaş teröristler tarafından şehit edildi
- Etüt çalışmaları yapılmış yol güzergahı belirlenmiş bir yolda bunun ne kadar sürede tamamlanacağı kimler tarafından belirlenir.
- Pazarlık usulü de bir ihale şekli değil mi
- Bu zamana kadar yapılması gereken ve bir türlü yapılamayan hizmetlerin servi bölgesine yapılması acaba birilerini rahatsız mı ediyor.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın