KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Nepal'de kanlı gösteri: 3 ölü, 40 yaralı

Nepal'de polis, başkent Katmandu'da Kral Gyanendra'yı protesto eden kalabalığa ateş açtı. 3 kişi öldü, 40 kişi yaralandı.

Nepal`de kanlı gösteri: 3 ölü, 40 yaralı
20 NİSAN 2006 PERŞEMBE 19:21
0
967
0
AA aa
Katmandu'daki Model hastanesi doktorları, 40 kişiden çoğunun başından yaralandığını ve en az 10'unun durumunun ağır olduğunu açıkladı. Yerel İnsan Hakları Örgütü'nden (INSEC-Nepal) Kunjan Aryal başkent Katmandu'ya yürümek üzere kentin batısındaki Kalanki'de toplanan yaklaşık 30 bin göstericiye polisin plastik ve gerçek mermilerle ateş açtığını söyledi.
 
Aryal, olay yerinde hala yardım bekleyen yaralılar olduğunu kaydetti. Görgü tanıkları da polisin önce göz yaşartıcı gaz attığını, ardından plastik ve gerçek mermiler kullandığını belirtiyor. Güvenlik güçlerinin üç kişiyi bayılana kadar dövdüğü de belirtildi. 
 
Sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti
 
Katmandu'nun dış mahallelerinde toplanan yaklaşık 30 bin kişi, krallık yönetimini protesto etmeye hazırlanıyordu. Yetkililer bugün için planlanan büyük gösteriyi önlemek için kent merkezinde yerel saatle 14.00-20.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan etmiş, polise sokağa çıkma yasağını ihlal edenleri vurma talimatı vermişti.
 
Binlerce kişi de kentin dış kesimlerinde, yasak sınırının dışında kalan Gangabu'da toplanmıştı. Sokağa çıkma yasağının olmadığı Katmandu'nun güneybatısındaki tarım banliyösü Kirtipur'da 5 bin kişinin sabah gösteriye başladığı bildirilmişti.
 
Nepal'de gösteriler bir süredir devam ediyor
 
Katmandu ve diğer belli başlı kentlerde 6 nisandan beri binlerce kişi her gün gösteri yapıyor. Gyanendra, 2005 şubatında Mao'cu grupların direnişini kontrol altına alamadığı gerekçesiyle hükümeti görevden almış ve seçimleri süresiz olarak ertelemişti. Muhalefet, Kral'ı, Mao'cu gerillalarla mücadele adı altında, ülkeyi bir diktatör gibi yönetmekle suçluyor.
 
Nepal'de Mao'cu gerillalar ise 1996 yılından bu yana anayasal monarşi yönetimini devirerek, komünist bir rejim kurmak için savaşıyor. 1996'dan bu yana çıkan şiddet olaylarında yaklaşık 13 bin kişinin öldüğü tahmin ediliyor.

CNN TÜRK
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:04
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Bingöl'de polis uygulama noktası yakınlarında, içerisinde silah, mühimmat ve uyuşturucu madde bulunan aracı terk ederek kaçan üç şüpheli yakalandı, ikisi tutuklandı!
14.09.2025
20:03
Bingöl`de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 yıl 1 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:02
DEM Parti`den Tavz Der`e `Barış ve Demokratik Toplum` ziyareti
DEM Parti'den Tavz Der'e 'Barış ve Demokratik Toplum' ziyareti
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören: 'Barışın toplumsallaşması için sivil toplum örgütlerinin rolünü önemsiyoruz. Bu kapsamda kentteki örgütlerle iş birliğimizi sürdüreceğiz' dedi.
13.09.2025
19:23
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü bir kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi. Kaza sonrası yol bir süre trafiğe kapandı.
13.09.2025
19:12
12 Dev Adam`ın Final Heyecanı Bingöl`de Dev Ekranda Yaşanacak
12 Dev Adam'ın Final Heyecanı Bingöl'de Dev Ekranda Yaşanacak
A Milli Erkek Basketbol Takımımız, büyük bir başarıya imza atarak finale yükseldi. Tüm Türkiye'yi sevince boğan bu gurur tablosu, Bingöl'de de coşkuyla yaşanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın