KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Neden döner sermayeden yararlanamıyorlar?

BDP’li Baluken, Sağlık Bakanına sordu: “Doktorlar ve sağlıkçılar döner sermayeden yararlanırken, diğer sağlık emekçilerinin döner sermayeden yararlanamaması durumunun sağlık hizmetinin bütünlüğüne halel getirdiğini düşünüyor musunuz?”

Neden döner sermayeden yararlanamıyorlar?
22 ŞUBAT 2014 CUMARTESİ 03:52
0
2360
0
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, sağlıkta döner sermayeden yararlanmayan teknik ve idari kadroların durumuna ilişkin soru önergesi verdi.

TBMM'ye yazılı soru önergesi sunan Baluken, sorularının Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplandırılmasını isteyerek, önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Paran kadar sağlık anlayışı hem halkımız nezdinde, hem de sağlık emekçileri nezdinde büyük bir sömürüyü esas almıştır. Bu kapsamda Sağlıkta Dönüşüm Projesi her aşaması ile beraber sağlık alanına ilişkin problemler daha fazla çözümsüzlüğe sevk edilmektedir. Sağlık hizmetinin bir bütün olarak kabul edilmediği AKP anlayışındaki bir uygulama da sağlık emekçileri arasında ayrım yapmaktır. Böylece döner sermayeden alınan pay, taban kat sayısındaki orantısızlık üzerine sağlık emekçileri arasında ayrımı netleştirmiştir”

Baluken, şu soruların cevaplandırılmasını istedi:

1. Hastanelerde taban kat sayısı sebebiyle döner sermayeden yararlanamayan teknik kadro, idari kadro ve yardımcı sınıf kadrosunda emekçilerin uğradığı bu eşitsizliği gidermeye yönelik herhangi bir çalışmanız var mıdır?

2. Doktorlar ve sağlıkçılar döner sermayeden yararlanırken, diğer sağlık emekçilerinin döner sermayeden yararlanamaması durumunun sağlık hizmetinin bütünlüğüne halel getirdiğini düşünüyor musunuz?

3. Sağlık emekçileri arasındaki ücret farkının belirgin olduğu bir sistemde, farkı arttıracak uygulamaların devreye sokulmasının sağlık hizmeti verilmesi ve alınması önünde aksatıcı niteliği olduğunu düşünüyor musunuz? Etkin sağlık hizmetinin sağlanması adına emekçiler arasındaki uçurumun azaltılması ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?

4. Doktor merkezli ücretlendirme ve döner sermayeden yararlandırma anlayışı yerine tüm sağlık emekçilerine döner sermaye ve diğer gelirlerin emekliliğe de yansıtılacağı bir sistem üzerine çalışma yapmakta mısınız?

5. Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında sağlığın para ile değerlendirilir bir hizmet olması esas olmuş, bu durum da sağlık alanında bir bütün olarak büyük sorunların doğmasına neden olmuştur. Bu kapsamda sağlık emekçileri arasında ayrım derinleşmiş, hekimler ve sağlık emekçilerine yönelik şiddet yaygınlaşmış, parasız-kaliteli sağlık hizmeti verilemez olmuş ve daha birçok sorun doğmuştur. Bu sorunların ortadan kaldırılması adına Sağlıkta Dönüşüm Projesinden vazgeçerek, sosyal ve mesleki taraflarla müzakere ile sağlık politikaları üretmeyi düşünüyor musunuz? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın