KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Müzakerelere askı için uzlaşma

Hollanda, AB Komisyonu'nun tavsiye kararında yer alan, Türkiye'yle müzakerelerin 8 başlıkta askıya alınmasının, üye ülkelerin dışişleri bakanlarınca kabul edildiğini açıkladı.

Müzakerelere askı için uzlaşma
11 ARALIK 2006 PAZARTESİ 20:27
0
1119
0
AA aa
14-15 Aralık'taki devlet ve hükümet başkanları zirvesi öncesinde, Brüksel'de bir araya gelen AB'ye üye ülkelerin dışişleri bakanları, Türkiye üzerinde ortak bir tutum belirlemeye başladı.

Hollanda Dışişleri Bakanı Bernard Bot, tartışmaların hala devam ettiğini; ancak AB Komisyonu'nun tavsiyesi doğrultusunda 8 başlığın askıya alınması için anlaşma sağlandığını açıkladı.

Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy, daha önce Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ortaya attığı gözden geçirme takvimi belirlenmesine olan desteği geri çekerek, AB Komisyonu'nun 29 Kasım'da yapmış olduğu önerinin yeterli olduğunu açıkladı. Douste-Blazy, tüm üye ülkeleri de bu öneriyi desteklemeye çağırdı.

Fransa Dışişleri Bakanı, Genel İşler Konseyi'nin akşam saatlerinde bir karara varabileceğini de belirtti.

Ankara'yla istişarelerde bulunann Komisyon'un genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn'in ise, Türkiye'den ya Rum kesimine açacağı limanlarla ilgili detaylı bilgi vermesini, ya da dönem başkanlığına yazılacak bir mektupla, teminat vermesini istediği belirtiliyor.

Hollanda, Avusturya, Almanya, Rum kesimi ve Yunanistan, tavsiye kararının daha da ağırlaştırılmasını istiyor. Daha önce Türkiye'ye karşı ılımlı bir tutum izleyen İspanya'nın da tavrını sertleştirdiği belirtiliyor.

Bugünkü tartışmaları yönlendirecek zirve sonuç bildirgesi taslağında Almanya ve Fransa'nın önerdiği gözden geçirme takvimine yer verilmiyor. Toplantıda Dönem Başkanı Finlandiya'nın Türkiye'nin limanlar önerisi konusunda da bilgi veriyor.

NTV-MSNBC
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.05.2026
21:39
Kooperatiften Yayan`ın iddiaların jet yanıt!
Kooperatiften Yayan'ın iddiaların jet yanıt! 'Genel Kurul Şeffaf ve Usule Uygun Yapıldı'
Bingöl Üçüncü Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Demir, genel kurul sonrası ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, sürecin mevzuata uygun ve şeffaf şekilde yürütüldüğünü ve genel kurulun kamera kaydı altında olduğunu açıkladı.
03.05.2026
19:48
Bingöl Basın Konseyi`nden `Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi`
Bingöl Basın Konseyi'nden 'Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi'
Bingöl Basın Konseyi tarafından gerçekleştirilen eğitim seminerinde yapay zekâ araçlarının kullanımı konularında teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı. Yapay zekâ teknolojilerinin medya alanında sunduğu imkânlara dikkat çekerken, bu araçların bilinçli ve etik kullanımının önemine vurgu yapan Konsey Başkanı Bayraktar, farklı alanlarda eğitim programları düzenlemeye devam edeceklerini vurguladı.
03.05.2026
19:46
Genç Muratspor Küme Düştü! Kritik Maç Sonrası
Genç Muratspor Küme Düştü! Kritik Maç Sonrası 'Şike' İddiası
Genç Muratspor'un Doğubeyazıtspor'u 2-0 mağlup etti ve bu skorla ligde kalacaktı ancak aynı anda oynanan Kurtalanspor – Şırnak Petrolspor maçı 5 dakika uzatıldı ve Kurtalanspor 5 dakikada 3 gol atarak 5-4 maçı kazanınca Genç Muratspor küme düştü.
03.05.2026
19:45
Yayan`dan `Genel Kurulda Usulsüzlük` iddiası!
Yayan'dan 'Genel Kurulda Usulsüzlük' iddiası!
Bingöl Üçüncü Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi genel kurulunda adaylıktan çekilen Saim Yayan, 501 üyeli kooperatifte yönetimin yalnızca 27 oyla belirlenmesini eleştirerek, sürecin usulsüz ve adil olmayan bir şekilde yürütüldüğünü öne sürdü.
03.05.2026
19:43
Bingöl`de yakalanan 16 şüpheliden 4`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 16 şüpheliden 4'ü tutuklandı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada yürütülen narkotik ve asayiş uygulamalarında 16 şüpheli yakalanırken, 4 kişi tutuklandı.
03.05.2026
19:42
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Bingöl'de Yapı Stokunun Yüzde 75'i Yenilenmiştir'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 1 Mayıs 2003 depreminin yıl dönümünde yaptığı açıklamada, il genelinde yapı stokunun yüzde 75 oranında yenilendiğini belirterek, konteyner ve çadır kent kapasitesine ilişkin detayları paylaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın