KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Murat nehrine dev proje

Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Murat Nehri taşkın koruma projesi ihalesinin 25 Aralık 2015’te yapılacağını söyledi. Proje, Çaytepe Köyü Dik istasyonundan Genç Köprüsüne kadar 21 kilometrelik alanı kapsıyor.

Murat nehrine dev proje
15 ARALIK 2015 SALI 05:17
0
3202
0
AA aa

Özellikle İlkbahar mevsimindeki aşırı yağışlarla birlikte coşan ve ekili alanlara zarar veren Murat Nehri, dev bir proje ile yeni bir görünüme kavuşuyor.

Proje ihalesinin 25 Aralık tarihinde Elazığ Bölge Müdürlüğünde yapılacağını belirten Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, projenin Genç için çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Genç için 2016 yılında daha çok sayıda projenin ihaleye çıkacağı müjdesini de veren Milletvekili Fehmioğlu, “Özellikle İlkbahar mevsimindeki aşırı yağışlarla birlikte ekili alanlara zarar veren Murat Nehri taşkın koruma projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte Çaytepe ve Genç havzasındaki tarım alanları korunacak ve yerleşim yerleri taşkınlardan etkilenmemiş olacak. Proje kapsamında Murat nehrine dökülen Lediz ve Kupar derelerinin kenarları da tahkim edilecek. İki derenin tahkim edilmesi Genç ilçe merkezi için de ayrı bir önem taşıyor” dedi.

“PROJE BİTTİĞİNDE TARIM ALANLARI HAYAT BULACAK”

İhale hakkında detaylı bilgi veren Milletvekili Fehmioğlu, “Murat Nehri Taşkından Koruma Projesi, Çaytepe Köyüne bağlı eski Dikköy istasyonundan başlayarak, Murat nehri üzerindeki Genç giriş köprüsünü 1,5 kilometre geçecek. 21 kilometrelik alanı kapsayan projede yüksekliği 3,5 metreyi bulacak taş tahkimatı ve sedde şeklindeki koruma duvarlarının yapılması planlanıyor. Proje bittiğinde Murat nehri, tarım alanlarına zarar vermeyecek aksine hayat veren bir nehir olacak Ayrıca nehir kenarlarındaki kamulaştırılan ve hazine arazisi olan alanlar park ve mesire alanı olarak düzenlenecek” diye konuştu.

Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Milletvekili Fehmioğlu, “Özellikle Sayın Bakanımız Dr. Cevdet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanımıza, proje ekibi ile projeye bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın