KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2026 Çarşamba

Muhtardan konut talebi

Mirzan Mahallesi Muhtarı Orhan Burakgazi, mahallelerinde 1971 yılı depreminin ardından inşa edilen konutlarının yıprandığını bu konutların “ Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında yeniden yapılması gerektiğini söyledi.

Muhtardan konut talebi
09 AĞUSTOS 2008 CUMARTESİ 10:42
0
1372
0
AA aa
Mahallesinin şehir görüntüsünden çok uzak olduğunu ifade eden muhtar Burakgazi,  27 yıl önce yapılan barakaların yıprandığını ve bunların yerine yeni konutların yapılması gerektiğini söyledi. Mahallesinin  gerek yol ve gerekse diğer altyapısı bakımından bir köy görüntüsünü andırdığını belirten Burakgazi, “Mahallenin özellikle üst kısımlarında köylerden bile geri kalmış bir görüntüsü var. Buradaki mevcut yapıların yüzde 90'nı deprem barakalarıdır.Yıllar önce yapılan bu barakaların çoğu hala kullanılıyor. Buralarda oturan insanların yeni konut yapacak gücü yok. Bir çok ilde uygulanan “ Kentsel Dönüşüm Projesi”  ilimizde de hayata geçmelidir. Mahallemizde arsa sorunu yok. Konut yapılırsa en azından buraların çevre düzenlemesi yapılır. Mahalle köy görüntüsünden kurtulur. Zaten barakaların az da olsa bir kısmı kullanılmıyor. Kullanılmayan bu yapılar harabeye dönmüş durumda” ifadelerini kullandı. Sorunun yalnızca kendi mahallesine has olmadığını vurgulayan muhtar Burakgazi, “Yetkililer arsa sorunu olduğu için konut yapamıyoruz diyorlar. Buyurun  burada arsa var ve gelin yapın. Arsa sahiplerine sahip olduğu alan değerinde ücret yada konut verilsin, arsa sorunu da derhal çözülür. Bu sorun yalnızca benim mahallemde yok. İlimizin bir çok mahallesinde olduğu gibi Kültür mahallesini de örnek verebilirim. Oradaki deprem konutları da yıllar önce yapılmış.Çoğu eskimiş ve ihtiyaca cevap vermiyor. Bunların hepsi yıkılıp yerine yeni konutların yapılması lazım.Yetkililerimiz arsa bulamıyoruz gerekçesinin arkasına gizleneceklerine bunun için somut adımlar atsınlar. Arsa sahipleri tatmin edilsin ve talepleri karşılansın, bakalım yeni konutlar yapılır mı yapılmaz mı hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.
Artan nüfusun konut sıkıntısını da beraberinde getirdiğini söyleyen Burakgazi, “ Her geçen gün ilin nüfusu artıyor. Artan nüfus karşılığında mevcut konutlar ihtiyacı karşılamıyor. Her yıl yüzlerce kişi evlenip ayrı evlere taşınıyor. Buda konut sıkıntısını doğuruyor.Bunun neticesinde kira fiyatları tırmanışa geçiyor. Kirada oturan insanlar perişan durumda İlimizde kiralar 500-600 YTL'ye kadar çıkmış durumda. Boş alanlar hemen değerlendirilmelidir. Mirzan ve Kültür mahallelerinde olan evlerin hepsi arsalı ve tek katlıdır. Bu evler üç katlı olarak aynı arsalar üzerinde inşa edilse konut sayısı da artar, kiralarda düşer. Bir an önce yeni konutların yapılıp sorunun çözülmesi lazım” değerlendirmesinde bulundu.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
20.10.2026
19:43
Baraç`tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
Baraç'tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, atama ve görevlendirmelere ilişkin iddiaların açıklığa kavuşturulmasını isteyerek, 'Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğü hiçbir sendikanın arka bahçesi olamaz' dedi. Baraç, AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata'ya da çağrıda bulundu.
20.10.2026
19:19
Bingöl`de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Bingöl'de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de yaşlı nüfusun en fazla bulunduğu ili açıkladı. Bingöl'de yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki payı yüzde 8,8 olarak hesaplandı. Kentin verileri, bölge illeriyle karşılaştırıldığında dikkat çeken bir tablo ortaya koydu.
20.10.2026
18:22
Bingöllü kadınların el emeği Mısır`da sergilendi
Bingöllü kadınların el emeği Mısır'da sergilendi
Bingöl Aile Destek Merkezi-2'de (ÂDEM-2) Bakır İşlemeciliği Kursu'na katılan kadınların hazırladığı ürünler, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen uluslararası fuarda sergilendi.
20.10.2026
15:06
Bingöl`de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl'de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen 'Sesimin Yankısı' ses yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlıyor. Türk Halk Müziği kategorisindeki yarışmada dereceye girenlere toplam 30 bin TL ödül verilecek. Ön elemeler aralık ayında yapılacak..
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın