KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Muhabbet gecesine yoğun ilgi

Buhara Gönüllüleri Muhabbet Platformu ile Bingöl Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Bingöl’de 2’incisi düzenlenen Muhabbet geceleri, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Muhabbet gecesine yoğun ilgi
06 HAZİRAN 2014 CUMA 07:07
0
2312
0
AA aa

Bingöl Şehir Stadyumu'nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Bingöl Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç: “Buhara Gönüllüleri Muhabbet Platformu ile Bingöl Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfının katkılarıyla tertiplenen Muhabbet Geceleri programına teşriflerinizden ötürü teşekkür ederiz. Hoş geldiniz, hayırlar getirdiniz” dedi.

“MUHABBET RUH DÜNYAMIZA YAĞAN RABBANİ BİR İKRAMDIR”

Muhabbet Gecelerini neden tertip ettikleriyle ilgili açıklamada bulunan Değişgeç: “Çünkü muhabbet; sevgidir, hürmettir, vefadır, sadakattir. Muhabbet ruh dünyamıza yağan Rabbani bir ikramdır. Yine muhabbet, bir gönle girmenin gayretiyle tüm gönüllere hizmet etmektir. Çünkü gönül; Rabbimizin teveccüh mekânıdır. Kıymetli misafirlerimiz, gönüler fethedilerek birçok sorunun çözülebileceğini düşünüyoruz. Özellikle gençlerimiz gönül kapıları açılarak yarınlara umut olabilir. Aile bireyleri ancak muhabbetin bereketli bağlarıyla birbiriyle kenetlenebilir… Ve bir toplum ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek sarsılmadan, yıkılmadan varlığını devam ettirebilir. Çünkü muhabbet insanlık için ilahi bir lütuftur. Bu hakikate bir damla da olsa hizmet etme adına, yurt içinde ve dışında “Muhabbet Geceleri” ismi altında programlar tertiplenmektedir. Niyet; en çok ihtiyaç duyduğumuz hakiki muhabbetin tüm kalplerde yerleşmesine hizmet etmekle beraber, insanımıza keyifli saatler yaşatarak bir taraftan da tefekküre sevk edebilmektir. Bu duygular içerisinde Sahib-i Muhabbet olan Yüce Rabbimizin bizleri ihsan, sadakat, vefa ve tövbe gibi sevdiği hallerle hallendirmesini niyaz eder, programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eder, teşriflerinizden ötürü hepinize hürmet ve muhabbetlerimizi arz ederim” ifadelerini kullandı.

Değişgeç, daha sonra programa destek veren, Zeksan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Barulay'a, Akbana Gold Mücevherat Yönetim Kurulu Başkanı Heybetullah Akbana'ya, AFSEL Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Burkay'a, Dizayn Limited Şirketi Haluk Değirmenci ve Yusuf Caf'a, Sevgi Otomotiv ve Bir Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işletmecisi Ahmet Çapak'a, Ezel Video Çiçekçilik işletmecisi Zülküf Alpay'a, Bingöl Dijital Tasarım işletmecisi M. Zeki Bazancir'e ve Bingöl Online Yönetim Kurulu Başkanı Hakim Değişgeç'e plaket takdim etti.

Mikail Şimşek'in sunumunu yaptığı gecede Meddah-ı Fakir Yusuf Duru, gençlik ve aile üzerine bir konuşma yaptı. Gençliğin yetiştiği ailenin çok önemli olduğunu belirten Duru: “Sevgimizi fırsat bulduğumuz her an edep ölçüsünde belirtiniz. Kaybedecek hiçbir şeyiniz olmaz. Müslüman ailelere büyük bir saldırı var. Buda gazetelerle, televizyonlarda, dizilerle ailelerin yaşantısına saldırı yapılıyor” dedi.

Peygamber Efendimizin hayatından örnekler veren Duru, kendi yaşadığı olayları anlattı. Duru'nun akabinde İlahi Sanatçısı Muzaffer Güler, Türkçe, Arapça ve Kürtçe eserlerle katılımcılara güzel bir ilahi dinletisi yaşattı. Güler'in akabinde sahneye çıkan Dursun Ali Erzincalı, okuduğu bir birinden güzel naat-ı şerifleri ile katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın