KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Müdür kapı kapı dolaştı, 17 kızı okullu yaptı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin bazı köylerinde 5'inci sınıftan sonra eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan kızlar, Şemdinli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Müdürü Cihan Bircan sayesinde okullu oldu. Tek kız öğrencinin bulunmadığı YİBO'da, kızların da okumaları için kolları sıvayan Bircan, 4 kişilik ekiple köylere gidip aileleri ikna ederek, 70 kızı okula kazandırmayı başardı.

Müdür kapı kapı dolaştı, 17 kızı okullu yaptı
03 EKİM 2007 ÇARŞAMBA 15:52
0
1076
0
AA aa
Ders başı yapan kızlar, eğitimlerine devam etmenin mutluluğunu yaşarken, Okul Müdürü Bircan, çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini söyledi.
Şemdinli İlçesi'nde 17 yıldır eğitim-öğretim veren 550 öğrenci kapasiteli YİBO, bu yıl bir ilke imza attı. Kontenjanı olmasına rağmen, ailelerin kızlarını okula göndermemeleri yüzünden 17 yıldır sadece erkek öğrencilerin gittiği Şemdinli YİBO'da, bu yıl ilk defa kız öğrenciler de eğitim görmeye başladı.
Şemdinli'nin bazı köylerindeki okullarda halen 8 yıllık eğitime geçilememesi yüzünden 5'inci sınıftan sonra eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan kızların, aileleri tarafından karma eğitim verildiği için Şemdinli YİBO'ya gönderilmedikleri belirtildi.

MÜDÜR KÖY KÖY DOLAŞTI


Şemdinli YİBO Müdürü Cihan Bircan, bu yıl kızların da okula kazandırılmaları için 4 kişilik bir ekip kurarak yaz aylarından itibaren çalışmaya başladı. Ekibiyle birlikte köy köy dolaşan Bircan, bir çok aileyle görüşerek ikna etmeyi başardı. Bircan'ın çabaları sonucu 70 kız öğrenci, okula kazandırıldı. Bircan, 70 kişilik kız kontenjanı olan okulda daha önce tek bir kızın bile okumamasının kendilerini çok üzdüğünü belirterek şunları söyledi:
“Okulumuz yaklaşık 550 öğrenci kapasiteli. Ama bu okulda 17 yıldır sadece erkek öğrenciler yatakhanelerden yararlanabiliyorlardı. Okulda 70 kız öğrenci kontenjanımız var. Biz de köylere gidip kapı kapı dolaşarak aileri ikna edip, 70 kız öğrenciyi okula kazandırdık. Ama bu sayı bizim için yeterli değil. Bu sayının da artacağına inanıyorum. Çalışmalarımız devam ediyor. Gerekirse kızlar için ayrılan kontenjanı da artıracağız. Amacımız bütün kızların okumasını sağlamak” dedi.



Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın