KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Kasım 2025 Salı
°C

Motorlu taşıt sayısında artış

2010 Ekim ayı sonu itibariyle Bingöl'de trafiğe kayıtlı toplam motorlu taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 78 artarak 10.804'e çıktığı bildirildi.

Motorlu taşıt sayısında artış
27 ARALIK 2010 PAZARTESİ 08:36
0
2040
0
AA aa

Bingöl'ün de bağlı olduğu Malatya TUİK Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 2010 Ekim ayı sonu itibariyle Bingöl'de trafiğe kayıtlı toplam motorlu taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 78 artarak 10.804' e çıktığı belirtildi.


Malatya TUİK Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bingöl'de trafiğe kayıtlı toplam otomobil sayısı 22, minibüs sayısı 16, kamyonet sayısı 46 , traktör sayısı ise 1 arttığı belirtilerek, otobüs sayısı 1, kamyon sayısı 3, motosiklet sayısı 2, özel amaçlı taşıtların sayısı 1 azaldığı bildirildi.


Açıklamada, “Trafiğe kayıtlı toplam motorlu taşıt sayısı bir önceki aya göre % 0,73 artmıştır. Bu artış otomobilde % 0,49, minibüste % 1,71, kamyonette % 1,71, traktörde ise % 0,12 olarak gerçekleşmiştir. Otobüste % 0,48, kamyonda % 0,36, motosiklette % 0,34 özel amaçlı taşıtlarda ise % 0,80 azalış gerçekleşmiştir. Trafiğe kayıtlı toplam motorlu taşıt sayısı geçen yılın aynı ayına göre % 9,51 artmıştır. Bu artış otomobilde % 12,84, otobüste % 8,29, kamyonette % 16,94, kamyonda % 0,61, özel amaçlı taşıtlarda % 1,64, traktörde ise % 1,85, olarak gerçekleşmiştir. Minibüste % 0,84, motosiklette % 0,84 azalış gerçekleşmiştir.

2010 Ocak - Ekim döneminde trafiğe kayıtlı toplam motorlu taşıt sayısı 926 artmıştır. 2010 Ocak-Ekim döneminde trafikteki toplam artan araç sayısı 926 olmuştur. 2010 Ekim ayı sonu itibariyle trafiğe kayıtlı toplam 10.804 adet taşıtın 4.542' sini (% 42,04) otomobil, 949'unu (% 8,78) minibüs, 209'unu (% 1,93) otobüs, 2733' ünü (% 25,30) kamyonet, 830'unu (% 7,68) kamyon, 591' ini (% 5,47) motosiklet, 124' ünü (% 1,15) özel amaçlı taşıtlar, 826'sını (% 7,65) traktör oluşturmaktadır” denildi. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.11.2025
20:32
Bingöl Jandarma`dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Bingöl Jandarma'dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Jandarma personeli, öğretmene günün anısına tebriklerini iletirken, okulda öğrenim gören öğrenciye de çeşitli hediyeler takdim etti.
24.11.2025
20:14
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
'Hayırlı Günler Komşum Nasılsın?' programı kapsamında Bingöl merkez ile ilçelerde gerçekleştirilen ev ve esnaf ziyaretlerinin yalnızca siyasi bir faaliyet olmadığının altını çizen MHP Bingöl İl Başkanı Baran, programın Bingöl'de kardeşlik hukukunu yaşatmaya yönelik samimi bir buluşma olduğunu vurguladı.
24.11.2025
19:44
AK Gençlik Bingöl`den 24 Kasım`da Anlamlı Ziyaretler
AK Gençlik Bingöl'den 24 Kasım'da Anlamlı Ziyaretler
24 Kasım programında hem Millî Eğitim Müdürlüğü hem de Bingöl Üniversitesi ziyaret edilerek öğretmen ve akademisyenlere vefa mesajı iletildi; 'Her daim öğretmenlerimizin yanındayız.'
24.11.2025
15:39
Bingöl`de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de 24 Kasım Öğretmenler Günü, coşkuyla kutlandı. Şiirler okundu, türküler seslendirildi, emektarlar ödüllendirildi. Programın özel sürprizi ise Valilik tarafından öğretmenlere yönelik hazırlanan videonun paylaşılması oldu.
24.11.2025
15:27
Bingöl`de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de çiftlik için çatı bloğu taşıyan tır, virajı alamayınca yan yattı. Yaralananın olmadığı kazada, maddi hasar meydana geldi.
24.11.2025
15:20
Bingöl`e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Bingöl'e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Akülü arabalarla trafik kurallarını öğreten panolarla donanmış alanda, trafik polisleri ve eğitmenlerin trafikte karşılaşacak tüm alternatifleri çocuklara göstereceği aktarıldı. Valilik tarafından ihalesi tamamlanan projenin, 2026 yılının ilk yarısında hizmete açılması planlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın