KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Milletvekilliği maddi durumu iyi olanların mesleği olmamalı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, milletvekillerinin emekliliğine ilişkin düzenleme hakkında, 'Milletvekilliği sadece maddi durumu iyi olan insanların yaptığı bir meslek olmamalı' dedi.

Milletvekilliği maddi durumu iyi olanların mesleği olmamalı
26 ARALIK 2011 PAZARTESİ 19:29
0
1867
1
AA aa

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl'deki çeşitli ziyaret ve incelemelerinin ardından Ankara'ya dönmek üzere gittiği Elazığ Havaalanı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Bir gazetecinin, "Milletvekillerinin emekliliğine ilişkin düzenleme hakkında neler düşünüyorsunuz-" sorusu üzerine Yılmaz, milletvekilleriyle ilgili bugüne kadar bakıldığında çok önemli değişikliklerin AK Parti döneminde yapıldığını söyledi.

Buna örnek olarak milletvekillerine ait lojmanların alındığını gösteren Yılmaz, "Yine geçmişte çok kısa süre milletvekilliği yapan, hemen hangi yaşta olursa olsun emekli olabiliyordu. Artık öyle bir şey kalmadı. Belli bir yaşa gelmeden emekli olmak artık mümkün değil. Ben kendimden örnek vereyim. 2007 yılında milletvekili oldum, daha 2014'ün sonuna kadar emekliliği yaş olarak hak etmiyorum. Dolayısıyla emekli maaşı almıyorum" dedi.

Yılmaz, detaylarını bilmemekle birlikte, bu dönem başlayan milletvekillerinin bir kısmının emekli olduklarında 900 lira gibi bir emekli maaşı alacaklarını, bunun da oldukça düşük olduğunu belirterek, bu çalışmanın belirttiği durumu düzeltmek, emekli milletvekillerinin durumunun da bir miktar iyileştirmeye yönelik olduğunu anlattı.

Yapılan çalışmanın hükümet tasarısı olmadığının altını çizen Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Mecliste bir teklif şeklinde, bütün grupların Meclisteki desteği ile bildiğim kadarıyla böyle bir değerlendirme yapıldı. Geçen gün aslında Meclis Başkanımız da izah etti. Bu değişiklikler yapılırken dünyadaki örneklere de bakılarak yapıldı. Türkiye'deki milletvekillerinin durumuna ilişkin bir takım değişiklikler yapılırken, diğer demokratik ülkelerde ne yapılıyor diye de bakıldı. Ben detaylarına girmemekle birlikte şunu söylemek isterim: Bürokrasiden gelmiş bir milletvekili olarak; milletvekilliği sadece maddi durumu iyi olan insanların yaptığı bir meslek olmamalı. Milletvekillerine siz düzgün bir maaş vermezseniz, özlük hakkı vermezseniz maalesef milletvekilliği sadece hali vakti yerinde olanların yapabileceği, başka insanların yani daha dar gelirli, sabit gelirli insanların yapabileceği bir şey olmaktan çıkar."

Fransa parlamentosunda kabul edilen "Ermeni teklifi"

Başka gazetecinin Fransa parlamentosunda kabul edilen "Ermeni teklifi" sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "ikinci yaptırımlardan" bahsettiğini ve bunların neler olduğunu sorması üzerine Yılmaz, "Şu aşamada içeriği ile ilgili bilgi vermek çok sağlıklı olmaz ama bunun bir ileri aşama olduğu zaten Başbakanımız tarafından ifade edildi. Yani şu anda senato aşaması var biliyorsunuz bu işin. Orada Fransa'nın izleyeceği, atacağı adımlara göre daha ileri adımlar atılacaktır ama bunun şimdiden içeriğine girmek doğru olmaz" diye cevap verdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
sedat (@Misafir_7674)
27 Aralık 2011 Salı 13:39
diğer ülkelerde memur işçi emekli maaşlartıda yüksek olarıda düzeltsenize
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın