KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Meslektaşımız serbest bırakılsın

Bingöl FM, PKK'lılar tarafından kaçırılan İlke Haber Ajansı muhabiri Ali Adıyaman'ın Kaçırılmasına tepki göstererek, biran önce serbest bırakılmasını istedi.

Meslektaşımız serbest bırakılsın
29 AĞUSTOS 2014 CUMA 07:27
0
1430
0
AA aa

Önceki gün Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde köyüne ziyarete gitmekte olan İlke Haber Ajansı muhabiri Ali Adiyaman'ın PKK'lılar tarafından kaçırılmasına tepki gösteren Bingöl FM Yönetim Kurulu Başkanvekili Ömer Aşkın: “Basın mensubu arkadaşımızın biran önce bırakılmasını istiyoruz” dedi.

“Ülkemizde dilden düşürülmeyen bir türkü vardır ki adı ‘Çözüm Süreci' doğrusu neyin çözümü anlamış değiliz” diyen Aşkın: “Bir taraftan, hükümeti olan topraklarda yol kontrolü yapan bir örgüt, diğer taraftan onu terör görüp de sessiz kalan sözde yolların sahibi hükümet. Süreçte etkilenenin halk olduğu bir evrede, hala zulümler devam etmekte, halk ne ticareti, ne sağlık sevkleri, ne de eş, dost ve akraba ziyaretleri için il dışına çıkmaz duruma gelmiştir” ifadelerini kullandı.

“ÇÖZÜM SÜRECİ ADI ALTINDA HALK MAĞDUR EDİLİYOR”

Aşkın konuşmasına şöyle devam etti: “Çözüm sürecine kurban edilen mütedeyyin Müslümanlar ve genelde de mazlum halk hala sıkıntı çekmektedir. Bu süreç halkın menfaati uğruna işlendiği söyleniyordu ancak gelinen nokta her iki tarafında askeri noktada menfaat içerdiğini açıkça görmekteyiz. Adeta asker zarar görmesinde, karakollara baskı yapılmasın, polis ölmesin, kamu kurum ve kuruluşlar zarar görmesin de ne yaparsanız yapın serbestsiniz deniliyor lisanı hal ile. Zira PKK ve yandaşları tarafından esnaflara, şantiyelere, gazetecilere, özellikle İslami sivil toplum kuruluşlarına, dernek yöneticilerine, medreselere ve daha birçok yere saldırılar, köy baskınları tehditler bunun en bariz örnekleri olduğu gibi, tüm bu olanları halkın her kesiminden insanlar bilmektedir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın