KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Mescid-i aksa için birlik çağrısı

İsrail’in Mescidi Aksa'ya yaptığı saldırıları kınayan Merhamet Eli Gıda bankası Başkanı Mehmet Tamaç, İsrail ile olan bütün ilişkilerin özür dileyene kadar kesilmesi gerektiğini ifade ederek, Müslümanlara birlik çağrısı yaptı.

Mescid-i aksa için birlik çağrısı
10 KASIM 2014 PAZARTESİ 00:17
0
1792
0
AA aa

 İsrail'in 60 yıldır Filistinlilere zulmederek Müslümanları katlettiğini ifade eden Tamaç, insan hakları ve ibadet özgürlüğünden bahsedenlerin, İsrail'in bu barbarca ve alçakça saldırılarına ses çıkarmadığını ifade ederek, İsrail'in de bundan cesaret alıp her gün saldırılarını peyderpey arttırmaya devam ettiğini söyledi.

“İSRAİL, HİÇBİR KUTSALA HAYAT HAKKI TANIMIYOR”

İsrail'in, dünyada hiç kimseyi insan yerine koymadığını vurgulayan Tamaç: “İsrail, kendisinin dışındaki hiçbir kutsala hayat hakkı tanımadığı gibi hiçbir kutsalı kutsal olarak görmüyor. Ne Yüce kitabımız Kuran'a saygısı var, ne yüzyıllarca Peygamberlere beşiklik yapmış Mescidi Aksa mabedine saygısı var, ne de 1,5 milyar Müslümana saygı gösteriyor” dedi.

İsrail'in İslam beldelerini yöneten yöneticilerin pasifliğinden de cesaret aldığına dikkat çeken Tamaç: “İsrail'in bu bölgedeki nüfusu 5 milyon ise Müslümanların sayısı 500 milyondur. Düşünki 5 milyon İsrail, 500 milyon Müslüman'a zulüm ediyor” diye konuştu.

Yöneticilerin, İsrail'in bu zulmüne mutlaka gerçek manada müdahale etmesini istediklerini ifade eden Tamaç, İsrail ile olan bütün ilişkilerin, İsrail İslam'ın bütün kutsallarına karşı yaptığı alçaklıktan dönüp özür dileyene kadar kesilmesi gerektiğini söyledi.

“İCRAAT YAPSINLAR”

Tamaç: “Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız çıkıp lafla İsrail'i eleştirmesinler, icraat yapsınlar, İsrail laftan anlamıyor. İsrail'in anladığı dilden icraat yapmak gerekiyor. Merhamet Eli Gıda bankası olarak İsrail'i lanetliyoruz, şeytanı lanetlediğimiz gibi İsrail'i lanetliyoruz. Yaptıklarının yanına kar kalmaması için herkese çağrıda bulunuyoruz. Aramızdaki tefrikaları bir tarafa bırakalım. Kur'an-ı Kerim, Mescidi Haram, Mescidi Aksa, Hz Muhammed (sav) ve onun sünneti bizim kutsallarımızdır. Bunlara dokunulduğunda en azından bir olmayı becere bilmeliyiz. İsrail şunu iyi bilmelidir ki, yaptıklarından vazgeçmezse bu kutsallara yapılanlar onun sonunu getirir. İnşallah. Rabbim o mabede postallarla girip, kutsal kitabımızı yere atan İsrail'in ellerini ve ayaklarını kurutsun ve tutmaz eylesin.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın